ترنج موبایل
کد خبر: ۹۱۵۸۳۵

طرز تهیه کیک ماسالاتی؛ کیک خاص با عطر و طعم ماسالا

طرز تهیه کیک ماسالاتی؛ کیک خاص با عطر و طعم ماسالا

کیک ماسالاتی نوعی کیک خوش‌بافت و خوشمزه با عطر و طعم ادویه ماسالا است که دستور پخت آسانی دارد.

تبلیغات
تبلیغات

فراروـ کیک‌ها ازجمله دسرها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبه رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است.

به گزارش فرارو؛ کیک ماسالاتی نوعی کیک مدرن و بسیار خوشمزه و خوش‌عطر و بو است که ادویه ماسالا از مواد اصلی تشکیل‌دهنده آن است. اگر به درست کردن کیک‌های جدید و خوشمزه علاقه دارید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک ماسالاتی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک ماسالاتی

  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شکر: 300 گرم
  • روغن مایع: 115 گرم
  • آرد سفید قنادی: 300 گرم
  • بکینگ‌پودر: 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • ادویه ماسالا: 1 قاشق چای‌خوری سرپر
  • باترمیلک: 250 گرم (250 گرم شیر + 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید)

مواد لازم برای درست کردن ادویه ماسالا

  • پودر دارچین: 2 قاشق غذاخوری سرپر
  • پودر هل سبز: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل: 1 قاشق مرباخوری
  • پودر جوز هندی: یک دوم قاشق چای‌خوری
  • پودر بادیان ستاره‌ای: یک دوم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک ماسالاتی

کیک ماسالاتی

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با شکر داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا کرم‌رنگ و کشدار شود.

در مرحله بعد وانیل و روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. حالا آرد، بکینگ‌پودر و ادویه ماسالا را که از قبل با هم مخلوط کرده‌اید، کم کم به مواد بالا اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شود.

در آخر باترمیلک را مرحله به مرحله و کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک آرام از یک جهت هم بزنید. حالا قالب موردنظرتان را انتخاب کنید و کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید.

مایه کیک را داخل قالب بریزید و به مدت 40 دقیقه داخل فر 180 درجه که از قبل گرم کرده‌اید، بگذارید تا کیک بپزد.

بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید تا کیک خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید. برای سرو کیک می‌توانید از خامه فرم گرفته استفاده کنید.

کیک را به دو دایره مساوی برش بزنید. خامه فرم گرفته را روی یک لایه بریزید و لایه بعدی را روی آن قرار بدهید.

روی کیک هم مقداری خامه فرم گرفته بریزید یا با ماسوره اطراف کیک را گل بزنید. در آخر مقداری پودر دارچین روی کیک الک کنید و نوش جان.

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک ماسالاتی

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه 185 حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است.  همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

 اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3  قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و  بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات