آمریکا: پسر بن لادن از ایران رفته است


فرارو-
آمریکا مدعی شد سعد، پسر اسامه بن لادن ایران را ترک کرده است.
مایکل مککانل، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا، در مصاحبهای با خبرنگاران اعلام کرد که سعد بن لادن «ایران را ترک کرده و احتمالا در پاکستان است».
پیش از این وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده بود که اموال و داراییهای پسر بن لادن و سه عضو دیگر القاعده را «که به نظر میرسد در ایران باشند» توقیف خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا مدعی است سعد بن لادن که در چند حمله تروریستی القاعده نقش داشته است از زمان حمله ایالات متحده به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و سقوط طالبان در آن کشور در ایران زندگی میکرده است.
برخی خبرگزاریها مدهی شده اند که پسر اسامه بن لادن در سالهای اخیر در ایران در حبس خانگی بوده است، اما در عین حال به برخی از گزارشها اشاره کردهاند که بر اساس آن ها او احتمالا میان ایران و القاعده نقش میانجی را داشته است.
خبرگزاری رویترز به گمانهزنیها در مورد انگیزه ایران از نگه داشتن اعضای القاعده اشاره کرده و نوشته است که هدف تهران یا «گرفتن ضمانت عدم حمله به ایران از سوی آمریکا» بوده است یا یا «جلوگیری از حمله القاعده به منافع خود در منطقه».
مایکل مککانل، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا، در گفتوگوی خود با خبرنگاران اشارهای نکرد که آیا جابهجایی سعد بن لادن بر اساس توافق کشورها صورت گرفته است یا خیر.
مککانل، گفت که سفرش به پاکستان برای کمک به سودمندی تلاشهای ضدتروریستی ایالات متحده در منطقه صورت گرفته است.
اخیرا مقامهای آمریکایی به موفقیت خود در فلج کردن هسته مرکزی القاعده اشاره کردهاند. آن ها میگویند از طریق اِعمال فشار بر مناطق مرزی پاکستان و افغانستان، که به نظر میرسد مخفیگاه بن لادن و اطرافیانش باشد، توانستهاند هسته فرماندهی القاعده را از کار بیندازند.
جمهوری اسلامی ایران با رد اتهامها تاکنون چند عضو القاعده، از جمله یکی دیگر از پسران اسامه بن لادن، را بازداشت کرده است.
مککانل، که بهزودی با پایان کار جرج بوش کار خود را به جانشینش واگذار خواهد کرد، در مصاحبه روز شنبه خود همچنین گفت که یکی از بزرگترین نگرانیهایش این است که ایران سلاح اتمی تولید کند.
او ضمن اشاره به این که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا شواهدی کافی در دست ندارند که ثابت کند ایران در صدد تولید کلاهک اتمی است، در عین حال گفت که ایران دو تا سه سال با ساخت موشک دوربرد، «موشکی که میتواند به اروپا برسد»، فاصله دارد.