طرز تهیه دمپختک یا پامادور پلا گیلانی؛ پلو مخلوط بدون گوشت

دمپختک یا پامادور پلا گیلانی نوعی پلو خوشمزه شمالی است که بدون نیاز به گوشت و مرغ تهیه میشود.
فراروـ غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذاهای گیلانی گل سرسبد غذاهای شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد. یکی از هنرهای گیلانیهای عزیز پختن غذاهای بسیار خوشمزه بدون نیاز به گوشت و مرغ است که بسیار هم متنوع هستند.
به گزارش فرارو؛ دمپختک گیلانی یا پامادور پلا نوعی پلو مخلوط شمالی بسیار خوشمزه است که ترکیبات سادهای دارد. پامادور که در زبان گیلانی به معنای گوجه فرنگی است، از ترکیبات اصلی این پلو خوشمزه است. اگر به دنبال درست کردن غذاهای ساده و خوشمزه بدون گوشت و مرغ هستید، این غذا مخصوص شما است، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه دمپختک یا پامادور پلا گیلانی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت پامادرو پلا
- برنج: 4 پیمانه
- گوجه: 1 کیلو
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد
- سیب زمینی: 2 عدد
- سیر: 2 حبه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه پامادور پلا
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا برنج را همراه با کمی نمک خیس کنید و به مدت 2 تا 3 ساعت کنار بگذارید. سیب زمینیها را پوست و به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید، سپس سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا کمی با پیاز تفت بخورد.
حالا رب گوجه فرنگی را همراه با نمک و فلفل اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید. در آخر سیب زمینیهای سرخ شده را اضافه کنید و درب ماهی تابه ببندید و حرارت را کم کنید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا آب گوجه کشیده شود و کم کم مواد به روغن بیفتد.
در مرحله بعد برنج را آبکش کنید. ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار بدهید. نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و مواد گوجهای را وسط برنج بریزید. حالا بقیه برنج آبکش شده را روی مواد گوجهای بریزید.
در آخر کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید. حرارت را کم کنید و 45 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. پامادور پلا خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است.
حتما غذا را خوب هم بزنید، سپس داخل ظرف سرو بکشید، نوش جان.