طرز تهیه سوپ سیب زمینی؛ سوپ غلیظ و خوشمزه

سوپ سیب زمینی نوعی سوپ غلیظ و بسیار مقوی است که از ترکیب سبزیجات با آب مرغ و شیر تهیه میشود.
فراروـ سوپ یکی از محبوبترین پیشغذاهای دنیاست که در بسیاری از رستورانها به صورت پیشغذا و غذای اصلی در انواع و طعمهای گوناگون سرو میشود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی بهخصوص وعده شام باشد.
به گزارش فرارو؛ با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا میتوانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید. سوپ سیب زمینی نوعی سوپ بسیار غلیظ و خوشمزه است که دستور پخت آسانی دارد و شما میتوانید با چند قلم مواد و ظرف مدت کوتاهی این سوپ خوشمزه و مقوی را به راحتی در منزل تهیه کنید. اگر طرفدار سوپهای جدید و متنوع هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سوپ سیب زمینی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت سوپ سیب زمینی
سیب زمینی: 2 عدد
هویج: 1 عدد
پیاز قرمز: 2 عدد
سیر: 2 بوته
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آب مرغ: 1 لیوان
شیر: 1 لیوان
جعفری خرد شده: به میزان دلخواه
آبلیمو ترش: به میزان دلخواه
نمک، پاپریکا و آویشن: به میزان لازم
طرز تهیه سوپ سیب زمینی
برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا سیب زمینی، هویج و پیاز را پوست و به قطعات متوسط خرد کنید. سبزیجات خرد شده را داخل سینی فر بریزید و سیر پوست گرفته شده را روی سبزیجات پخش کنید. مقداری نمک و آویشن و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی سبزیجات بریزید و سینی فر را داخل فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار بدهید تا سبزیجات بپزد. بعد از پخت، سبزیجات را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با گوشتکوب برقی بزنید تا کاملا له و پوره شود. حالا شیر و آب مرغ را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر با گوشتکوب برقی بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و حدودا 30 دقیقه زمان بدهید تا سوپ شروع به جوشیدن کند و جا بیفتد. بعد از پخت سوپ سیب زمینی آماده را داخل ظرف سرو بکشید و مقداری روغن زیتون، آب لیمو ترش، پاپریکا و جعفری روی آن بریزید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ اگر آب مرغ ندارید میتوانید به جای آن از یک عدد قرص استاک مرغ که آن را در یک لیوان آب جوش حل کردهاید، استفاده کنید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتیکه از آن استفاده میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.