ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۴۸۸۶

نکته بهداشتی روز:

وقتی پلو شما را مسموم می‌کند

وقتی پلو شما را مسموم می‌کند

برنج یا پاستای پخته‌شده اگر بیرون از یخچال در دمای اتاق باقی بماند، می‌تواند به محلی برای رشد میکروب‌ها بدل شود و خوردن آن شما را در معرض خطر مسمومیت قرار دهد.

تبلیغات
تبلیغات

 مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج پخته‌شده و مانده در دمای اتاق (Fried Rice Syndrome) به رشد باکتری به نام «باسیلوس سرئوس» مربوط می‌شود. مسمومیت ناشی از این باکتری می‌تواند به علت خوردن سبزی‌های یا گوشت پخته‌شده و مانده هم رخ دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهمترین نشانه‌ای که در این مسمومیت رخ می‌دهد، اسهال و استفراغ است و خوشبختانه این نشانگان در اغلب موارد مرگبار نیست.

توجه داشته باشید که اگر برنج یا پاستای پخته‌شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها کنید، باکتری آلوده‌کننده غذا به صورت «اسپور» یا «هاگ» درمی‌آید که شکل مقاوم آن است و اگر حرارت دادن دوباره به درست انجام نشود، باکتری از بین نمی‌رود و دوباره رشد می‌کند.

برای پیشگیری از این مسمومیت به این توصیه‌ها عمل کنید:

  • پیش و پس از پختن غذا دست‌هایتان را بشویید.
  • برنج یا پاستای پخته‌شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق بیرون از یخچال نگذارید.
  • اگر می‌خواهید بقیه برنج یا پاستای پخته‌شده را در وعده بعد مصرف کنید، آن را در کمتر از یک ساعت پس از پخته شدن در یک ظرف دربسته و کیپ در یخچال بگذارید تا به سرعت خنک شود. می‌توانید تا حداکثر ۲ روز این غذای پخته‌شده را در یخچال نگهدارید.
  • در وعده بعدی مصرف برنج یا پاستای گذاشته‌شده در یخچال را دوباره با افزودن اندکی آب و پوشاندن سر ظرف با حرارت متوسط تا بالای اجاق داغ کنید (دمای داخلی غذا باید به ۷۴ درجه سانتی‌گراد برسد).
  • بیش از یک بار برنج یا پاستا را دوباره داغ نکنید و باقیمانده غذا را دور بریزید.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات