روحانی از لاک دفاعی خارج شده است/ روحانی فرار رو به جلو میکند
جدال ادامهدار حسن روحانی و محمد باقر قالیباف

حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصول گرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه دولت قطعا باید در قبال عملکرد خود در مورد بودجه پاسخگو باشد، گفت: دولت در قبال کاری که در بودجه امسال و همچنین ۱۴۰۰ انجام داده باید، مورد حساب کسی قرار بگیرد، اما روحانی با انجام چنین اظهاراتی در واقع فرار رو به جلو دارد. جلال جلالی زاده عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه حسن روحانی با اظهارات اخیر خود، دوباره فضای انتخاباتی سال ۹۶ را زنده کرد، گفت: روحانی نشان داد که هم اکنون نیز رقابت قالیباف با او ادامه دارد، به نوعی میتوان گفت، شخص رئیس جمهور بعد از مدتها دوباره از پیله خود بیرون آمد.
به گزارش فرارو، حسن روحانی رئیس جمهوری با اشاره به تحویل بودجه سال ۱۴۰۰ پیش از موعد مقرر به مجلس تأکید کرد این اولین کار مشترک مجلس یازدهم و دولت دوازدهم است. متأسفانه در این چند ماه امکانش فراهم نشده که کار مشترکی انجام بدهیم؛ چون نمایندگان مجلس محترم لوایح ما را به بایگانی بردند و سونامی طرحها را راه انداختند.
او اضافه کرد: در انتخابات گذشته هم مردم برنامهها را خواندند و رأی دادند؛ برنامهای که ۲۴ میلیون نفر به آن رأی دادند که نمیشود کموزیاد کرد. مردم یک روز رأی میدهند و چهار سال عمل میخواهند و باید به آن برنامهای که ارائه شده در طول چهار سال پایبند بود.
روحانی با بیان اینکه باید صدای ما در سیاست خارجی یک صدای واحد باشد، تأکید کرد: هرچه رفتار ما پختهتر، سنجیدهتر و با دوراندیشی بیشتر باشد و منافع ملی ما اصل باشد و دعواهای سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم، موفقتر خواهیم بود. باید ملت و ایران برای ما اصل باشند، نه انتخابات ۱۴۰۰. روز انتخابات فراخواهد رسید و باید بگذاریم ملت شاداب و فعال خودشان به پای صندوقهای رأی بیایند و هر کسی را میخواهند انتخاب کنند.
رئیس جمهوری افزود: ما برای پیشرفت دیپلماسی نیاز داریم که از کشور صدای واحدی شنیده شود، البته نمیگویم سلیقهها را یکی کنیم و مجلس تابع دولت باشد یا دولت تابع مجلس باشد. آنها هم نظر خود را دارند، ما هم نظرات خود را داریم؛ ولی شنیدهشدن صدایی واحد از کشور بسیار مهم است.

وی افزود: از سوی دیگر روحانی به این مسئله توجه کرد که در بزنگاههایی که باید میتواند با بیان نقطه نظرات خود از لاک دفاعی بیرون بیاید و از خود دفاع کند، همچنین به دلیل اینکه مجلس فعلی از بدنه کارشناسی قوی برخوردار نیست و دارای ضعفهای بسیار زیادی است، چنین صحبتهایی میتواند مجلس را در موضع ضعف قرار دهد، از سویی مصوبه اخیر مجلس در مورد پروتکل الحاقی و برجام بیان کننده این موضوع بود که بهارستان نشینان به دنبال جدل با دولت هستند.
جلالی زاده این مصوبه را دهن کجی به دولت و همین طور خوشبینی ایجاد شده ناشی از انتخاب بایدن دانست و اظهار داشت: عملکردی که مجلس از خود طی این شش ماه نشاه داده، هیچ گونه قابل دفاع نیست و این قانونی که با مخالفت صریح دولت به تصویب رسید، معلوم بود که با هماهنگی و چراغ سبز برخی از نهادها و افراد نهایی شد، زیراکه دولت اصلا در جریان نبود، از سوی دیگر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیز که باید در هماهنگی با دولت عمل کند، در این رابطه در زمین مجلس بازی کرد و فریاد دولتیها را نیز در این زمینه بلند کرده است.

وی افزود: در حالی رئیس جمهور مدام بر تلاش دولت در مورد بهبود وضعیت معیشتی مردم تاکید میکند، اما اعلام نرخ دلار ۱۱ هزار تومانی در بودجه امسال خلاف حرفهای اوست، در واقع دولت ارز ۴ هزار تومانی را سه برابر کرده، خوب در چنین شرایطی آیا گرانیها بازهم گسترش نخواهد یافت، دولت در این زمینه باید توضیح دهد چرا با اتخاذ سیاستهایی که در پیش گرفته، عملا ارز را طی این دو سال چندین برابر کرده، در حالی که وعده ثبات ارزی در انتخابات سال ۹۶ از سوی جهانگیری و روحانی داده شد.
این فعال سیاسی اصول گرا اضافه کرد: مجلس باید بودجه را برای سه ماه تضویب کند، تا دولت بعدی که بیشتر ماههای سال بعد قدرت را در اختیار دارد، خود بودجه را با توجه به شرایط و اهدافی که در دست دارد، به مجلس ببرد، از سوی دیگر در این مدت باقیمانده تا پایان دولت، مجلس باید با به کارگیری ابزارهایی که در اختیار دارد، از دولت بازخواست کند که در این مدت چه عملکردی از خود برجای گذشته که امروز وضعیت اقتصادی کشور به این روز افتاده، اما آقایان به جای اینکه عذرخواهی کنند، همچنان مدعی هستند.