خوشمزهترین مرغ آلویی را با این روش درست کنید!

مرغ آلویی نوعی خورش مرغ بسیار خوشمزه و مجلسی است که آلو خورشتی از مواد اصلی آن است.
فراروـ به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید.
به گزارش فرارو؛ طبخ مرغ با آلو نوعی روش پخت مرغ است که با دستورهای متفاوت تهیه میشود و در استانهای شمالی کشور نوعی غذای مرسوم و بسیار خوشمزه است که در عروسیها و مهمانیها گل سرسبد غذاها است. ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه نوعی خورش مرغ آلویی را با دستوری ویژه به شما آموزش بدهیم که بسیار آسان و درعین حال لذیذ است. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش مرغ آلویی خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت مرغ آلویی
- ران مرغ: 2 تکه
- آلو خورشتی: 15 عدد
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
- پیاز: 1 عدد
- آب جوش: 2 لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- آب نارنج: یک چهارم لیوان
- گردوی خرد شده: 1 پیاله
طرز تهیه مرغ آلویی
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا مرغها را با نمک، فلفل و زردچوبه حسابی ماساژ بدهید تا مزهدار شود. مقداری روغن داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود.
حالا تکههای مرغ را داخل روغن قرار بدهید و هر دو طرف مرغ را سرخ کنید. در مرحله بعد مرغهای سرخ شده را از روغن خارج کنید و پیاز خرد شده را داخل روغن بریزید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس آلوهایی که از قبل شسته و خیس دادهاید، به پیازداغ اضافه کنید و کمی نمک و زردچوبه بریزید.
دو الی سه دقیقه آلو و پیاز را با هم تفت بدهید، سپس مرغهای سرخ شده را روی آلو و پیاز بچینید و دو لیوان آب جوش را از گوشه قابلمه اضافه کنید، طوری که روی مرغها نریزید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ کم کم با حرارت ملایم بپزد. حدودا 2 ساعت برای پخت این مرغ زمان نیاز دارید.
طی این دو ساعت به مرغ سر بزنید و هر بار متوجه شدید آب مرغ تمام شده به اندازه یک الی یک و نیم لیوان دیگر آب جوش را کم کم به مرغ اضافه کنید.
ده دقیقه آخر پخت وقتی سس مرغ کاملا غلیظ شد، زعفران دم کرده و آب نارنج را اضافه کنید.
بعد از ده دقیقه مرغ آلویی خوشمزه ما آماده سرو است که میتوانید آن را در کنار زرشک پلو با مرغ میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامینهای گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگهای زرد، سیاه و قهوهای روشن و در اندازههای ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث میشود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.