ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۴۵۱۶

جناب ظریف لطفا یاد بگیرید!

تبلیغات
تبلیغات
مطلب زیر را آقای مجتبی دهقانی به سایت فرارو ارسال نموده‌اند
این مطلب دربردارنده نظر شخصی نویسنده است و بخش‌های توهین‌آمیز آن حذف شده است



این روزها شاهد برگزاری قسمت‌های دیگری از داستان طولانی مذاکرات سریالی هسته‌ای هستیم. مذاکراتی که به دلیل استمرار آن در سال‌های اخیر برای مردم هنر دوست ایران تبدیل به یک سریال با هنرپیشگی دو زوج موفق یعنی آقای ظریف و خانم اشتون شده است.

از این رو همه منتظرند تا ببینند پایان درام این زوج خندان و خوشحال چگونه به اتمام میرسد.

نکته ای که در این یادداشت قصد داریم به آن اشاره کنیم نحو تعامل مردان دیپلماسی دولت اعتدال در عرصه بین‌الملل می‌باشد.

دولت یازدهم اعتدال در سیاست خارجی خود روند تعامل سازنده با جهان را در پیش روی خود قرار داده است. که در این تعامل سازنده دیپلماسی لبخند حرف اول را می‌زند. قطعاً چهره متبسم و خندان که از آموزه‌های دینی ما می‌باشد در برابر سیاست مداران جهان و از باب تالیف قلوب آنها کاری شایسته و پسندیده‌ای هست، اما ایراد این سیاست زمانی قبیح و ناپسند است که طرف مقابل شما با همین سیاست لبخند متقابل با ظرافت تمام به قوانین و اصول ارزشی کشور شما بی احترامی کرده و آنها را زیر پا گذاشته و به آن بی احترامی می‌کند البته با چاشنی لبخند؟؟؟

طبق توافق نامه وین سفارتخانه‌ها خاک آن کشور در کشور میزبان محسوب نمی‌شوند اما قوانین و مقررات کشور میهمان در سفارتخانه خودش در هر کجای دنیا که باشد قابل اجرا و محترم می‌باشد.

از این رو سفارت خانه هر کشور حکم آن کشور را دارد. پس هر شخصی که در سفارتخانه با هر عنوان و دلیلی تردد می کند ملزم به اجرای قوانین آن کشور می‌باشد. اگر شخصی عملی را در سفارتخانه کشور میزبان از خود بروز دهد که آن عمل خلاف مقررات و قوانین آن کشور باشد قطعا از شئونات دیپلماسی به دور بوده و سفارتخانه حق برخورد را برای خود محفوظ می‌داند.

مثلا فرض کنید دیپلماتی با لباس یا نماد رهبر مخالفان تبت (دالای لاما) به جهت مذاکره وارد یکی از سفارتخانه‌های کشور چین شود. به نظر شما سفیر چین این شخص را به حضور می پذیرد؟؟؟

یا فرض کنید دیپلماتی نماد کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی (ترکیه) را در کنار کت خود نصب کند و با این هیبت به جهت مذاکره به یکی از سفارتخانه‌های ترکیه برود به نظر شما برخورد سفارت ترکیه با این شخص چگونه خواهد بود؟؟؟؟

یا بر فرض مثال دیپلماتی با نماد یا لباس جدایی طلبان باسک میهمان سفارت اسپانیا باشد به نظر شما نوع نگاه و برخورد اعضای سفارت اسپانیا چگونه است؟؟؟

یا اگر ....

موارد فوق و دهها موارد دیگر همه و همه درست یا غلط نشان از این دارد هر دولت و حکومتی در جهان، دارای یک سری اصول و اعتقادات و خطوط قرمز هستند که اگر کسی سهوا یا عمدا قصد بی احترامی و یا قصد عبور از آن را داشته باشد با برخورد جدی و قاطع مواجهه خواهد شد.

نکته جالب این جاست که ای کاش دوستان عزیز در دستگاه دیپلماسی در دولت اعتدال به قائده مثقالی، غیرت و عزت و حفظ اصول و خطوط قرمز را از دیپلمات‌های سایر کشور ها یاد می‌گرفتند و در مقابل اصول و ارزش‌های کشور عزیزمان بی‌تفاوت نبودند.

در این مدت که دولت یازدهم بر سر کار آمده و عنان مذاکرات را بر دست گرفته است، رسیدن به توافق با غرب تنها آمال و آروزیشان شده است تا جایی که بی احترامی و عمل خلاف شئونات در سفارت ایران را به چشم نمی‌بینند و خندان و مسرور به راحتی از کنارش میگذرند.

در این مدت بارها مشاهده شده است که خانم اشتون به جهت دیدار و مذاکره با آقای ظریف قرار ملاقات در سفارت ایران در یکی از کشورها ترتیب میدهند اما متاسفانه با بی ادبی و متکبرانه شئونات و قوانین کشور عزیزمان را زیر پا گذاشته و با ظاهری معلوم الحال در سفارتخانه حضور پیدا می کنند.

قطعا خواسته ما اصلاح اعتقادات یا پایبندی خانم اشتون به حجاب اسلامی نیست. نکته قابل تامل این است دوستان وزارت خارجه بر این عقیده اند هدف، که همان رسیدن به توافق است با هر وسیله ای که باشد قابل توجیه است ولو اینکه این خانم با پررویی و بی ادبی هر سر و وضعی در سفارتخانه حضور به عمل آورد و پشت به پرچم و تمثال امام (ره) و مقام معظم رهبری بنشیند و مذاکره کند.

جناب آقای ظریف شما به عنوان رییس دستگاه دیپلماسی وقتی نمی توانید از قوانین و شئونات سفارت خانه کشور عزیزمان صیانت کنید چگونه میتوانید حافظ حقوق و منافع ملی کشور و ملت ایران باشید.

جناب آقای ظریف داستان دستور امام (ره) نسبت به سیلی زدن بر صورت سفیر شوروی را حتما مطالعه کنید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات