طرز تهیه چوله پالک؛ غذای هندی خوشمزه و مقوی
چوله پالک نوعی غذای هندی بسیار خوشمزه و مقوی است که نخود از مواد اصلی تشکیلدهنده آن است.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو، غذاهای هندی معمولا در رستورانهای بینالمللی طرفداران زیادی دارد. شاید یکی از دلایل محبوبیت این غذاها طعم تند و اسپایسی آنها است، زیرا خیلیها به این نوع طعمهای تند و تیز علاقه دارند. چوله پالک نوعی خوراک نخود هندی است که نخود از مواد اصلی تشکیل دهنده آن است و به همین دلیل بسیار مقوی است. این غذا دستور پختی بسیار آسانی دارد. اگر دوست دارید این غذای جدید و خوشمزه را برای اعضای خانواده در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خوراک چوله پالک هندی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت چوله تاک
- نخود آبگوشتی: 2 لیوان
- پیاز: 2 عدد
- فلفل سبز: 2 عدد
- سیب زمینی کوچک: 2 عدد
- سیر: 5 حبه
- اسفناج خرد کرده: 3 قاشق غذاخوی
- ماست چکیده: 1 پیاله ماستخوری
- نمک، فلفل قرمز، پاپریکا، زردچوبه و پودر کاری: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه چوله پالک
![]()
برای پخت چوله پالک ابتدا نخودهای آبگوشتی را که از قبل به مدت 12 ساعت خیس دادهاید، همراه با آب و کمی نمک داخل قابلمه بریزید.
سیب زمینیها را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل نخودها قرار بدهید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا نخودها کاملا بپزد.
بعد از اینکه نخودها پخت، اندازه نصف لیوان نخود پخته را داخل دستگاه غذاساز بریزید، سپس ماست چکیده، سیب زمینیهای پخته و کمی نمک به آن اضافه کنید و دستگاه را یک دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا میکس شود.
در مرحله بعد پیاز را پوست و به صورت ریز خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید تا پیاز کم کم نرم و سبک شود.
حالا فلفل سبز و سیر خرد شده را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید و بعد ترکیب نخود و ماست چکیده میکس شده را به پیازداغ اضافه کنید.
مقداری نمک، فلفل قرمز، پاپریکا، زردچوبه و پودر کاری روی مواد بریزید و کمی تفت بدهید.
حالا درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سس کم کم به روغن بیفتد.
در مرحله بعد بقیه نخودهای پخته را به سس اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید خوراک حدود نیم ساعت دیگر بجوشد.
در آخر اسفناج را که به صورت خیلی ریز خرد کردهاید، به مواد اضافه کنید و ده دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
چوله پالک هندی خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است.
میتوانید قبل از سرو کمی آب لیمو هم روی خوراک بریزید، نوش جان.
نکات مهم
ـ حتما نخود را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این فاصله چندبار آب نخود را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.
ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگهای درشت و تیرهرنگ برای تهیه این غذا مناسب نیستند.