ترنج موبایل
کد خبر: ۹۳۵۱۳۵

نقش شگفت‌انگیز کفیر در کند کردن روند پیری

نقش شگفت‌انگیز کفیر در کند کردن روند پیری

پژوهشی تازه نشان می‌دهد باکتری‌های موجود در کفیر می‌توانند روند پیری را کند کرده و سیستم ایمنی را در سنین بالا تقویت کنند؛ این نوشیدنی تخمیری علاوه بر فواید گوارشی، ممکن است سلامت اندام‌های حیاتی و توانایی جسمی سالمندان را حفظ کند.

پژوهشی تازه نشان می‌دهد نوشیدنی تخمیری پرطرفداری که فوایدش برای سلامت روده بر کسی پوشیده نیست، ممکن است در پیشگیری یا حتی رفع برخی نشانه‌های پیری نقش داشته باشد.

به گزارش نیویورک پست، پژوهشگران دانشگاه شینشو در ژاپن فواید محصولات لبنی تخمیری مانند کفیر برای سلامت، به‌ویژه ارتباطش با روند پیری، را بررسی کردند. 

با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود و سلول‌های ایمنی توانایی تقسیم و نوسازی را از دست می‌دهند. این روند به بروز التهاب مزمن و خفیف منجر می‌شود که زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مرتبط با سالمندی است. هم‌زمان، اندام‌های حیاتی مانند تیموس و کبد به‌تدریج ضعیف می‌شوند و کارایی‌شان را از دست می‌دهند.

پژوهشگران پیش‌تر می‌دانستند که نوشیدنی‌هایی مانند کفیر حاوی باکتری‌های اسید لاکتیک‌اند، که اثر ضدمیکروبی، ضدالتهابی و حتی ضدسرطانی دارند. با این حال، سازوکار دقیق این آثار مشخص نبود.

پژوهشگران ژاپنی، برای بررسی این موضوع، نوعی باکتری اسید لاکتیک موجود در کفیر را که با حرارت غیرفعال‌ شده بود، به‌مدت هشت هفته به موش‌های سالخورده خوراندند و سپس، وضعیت سیستم ایمنی آن‌ها را ارزیابی کردند.

نتایج نشان داد موش‌هایی که این باکتری را دریافت کرده بودند، تغییرات مرتبط با پیری کمتری در اندام‌هایی مانند تیموس و کبد داشتند. همچنین، نشانه‌های التهاب در آن‌ها کاهش پیدا کرده بود و سطح پروتئین‌هایی که معمولا مانع تقسیم سلولی می‌شوند‌ــ و نقش مهمی در پیری بافت‌ها دارند‌ــ پایین‌تر گزارش شد. 

به گفته پژوهشگران، این یافته‌ها که برای نخستین‌ بار به دست آمده‌اند، نشان می‌دهند این نوع باکتری موجود در کفیر می‌تواند به حفظ قدرت سیستم ایمنی در سنین بالا کمک کند.

هیروکا ساساهارا، نویسنده اصلی پژوهش، می‌گوید از این باکتری می‌توان در غذاها یا مکمل‌های غذایی برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی افراد مسن استفاده کرد، که در نهایت به حفظ توانایی‌ جسمی و استقلال فردی در دوران سالمندی کمک می‌کند.

کفیر فواید تغذیه‌ای دیگری نیز دارد. این نوشیدنی تخمیری که ریشه در مناطق کوهستانی بین آسیا و اروپا دارد، از نظر بافت شبیه ماست اما رقیق‌تر است. یک لیوان کفیر حدود ۹ گرم پروتئین دارد و بیش از یک‌سوم نیاز روزانه کلسیم بزرگسالان را تامین می‌کند و حاوی فسفر، منیزیم و ویتامین‌های ب‌۱۲، ب۲، د، و کا۲ است. 

کفیر سرشار از پروبیوتیک‌ است‌ــ میکروارگانیسم‌های مفیدی که به بهبود گوارش، مدیریت وزن، سلامت روان، تعادل میکروبی روده، تسکین سندروم روده تحریک‌پذیر، اسهال، و حساسیت کمک می‌کنند و با کاهش کلسترول بد، در سلامت قلب نقش دارند.

 
پژوهش‌ها نشان داده است یکی از پروبیوتیک‌های موجود در کفیر می‌تواند مانع رشد باکتری‌های مضر از جمله سالمونلا و ئی‌کولای (اشریشیا کلی) شود.

با این حال، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های مملو از پروبیوتیک ممکن است در برخی افراد باعث نفخ، گاز معده و ناراحتی‌های گوارشی شود و توصیه می‌شود به‌تدریج وارد برنامه غذایی شود. 

همچنین، افرادی که از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، باید پیش از مصرف کفیر با پزشک مشورت کنند، زیرا این نوشیدنی حاوی باکتری‌ها و مخمر زنده است و در صورت نقص سیستم ایمنی، ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.

منبع : عصر ایران
ارسال نظرات
خط داغ