تاژین گوشت مراکشی؛ خوراک خوشمزه و مجلسی
تاژین گوشت مراکشی نوعی خوراک گوشت خوشمزه با سسی غلیظ از گوجه فرنگی است که دستور پخت آسانی دارد.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو، تاژین گوشت مراکشی نوعی خوراک گوشتی بسیار خوشمزه است که دستور پخت آسانی دارد. این غذای خوشمزه و اصیل مراکشی ترکیبی از کوفته قلقلی است که درون سسی از گوجه طبخ میشود و در انتها همراه با تخم مرغ سرو خواهد شد. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه تاژین گوشت مراکشی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت تاژین گوشت مراکشی
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- سیر: 2 حبه
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
طرز تهیه تاژین گوشت مراکشی
![]()
ابتدا گوشت چرخ شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و یک عدد پیاز رنده شده را همراه با کمی نمک، فلفل و دارچین به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید، سپس از مایه گوشتی بردارید و کوفتههای کوچک و یک اندازه درست کنید و کنار بگذارید.
یک عدد پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن زیتون داخل ماهی تابه مناسب بریزید و تفت بدهید تا نرم و طلایی شود، سپس سیر رنده شده را همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل به پیازداغ اضافه کنید.
اجازه بدهید عطر ادویهها آزاد شود.
حالا گوجه فرنگیهای پوره شده را همراه با رب گوجه فرنگی به ترکیب پیاز و سیرداغ اضافه کنید و هم بزنید و حدود یکی دو دقیقه مواد را تفت بدهید.
در مرحله بعد کوفته قلقلیها را به سس اضافه کنید، سپس زعفران را همراه با نصف لیوان آب جوش به ماهی تابه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا کوفتهها با حرارت کم بپزد.
40 دقیقه بعد وقتی گوشت کاملا پخت و سس غلیظ شد و به روغن افتاد، جعفری خرد شده را اضافه کنید و 5 دقیقه بعد تخم مرغها را با فاصله از هم وسط خوراک بشکنید و درب ماهی تابه را ببندید تا تخم مرغ بپزد و سفت شود.
در این مرحله تاژین گوشت خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.