شیرینی کاک وارکا؛ شیرینی سنتی تونس با عطر بادام

شیرینی کاک وارکا یکی از شیرینیهای اصیل و بسیار خوشمزه کشور تونس است که بافتی نرم و طعمی جذاب دارد.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی میل به امتحان سایر غذاها نداشتند، در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو، شیرینی کاک یا وارکا از شیرینیهای خوشمزه و سنتی کشور تونس است که بیشتر برای اعیاد مذهبی و مراسم عروسی طبخ میشود. شیرینی کاک وارکا نمادی از اصالت در آشپزی کشور تونس است و به دلیل داشتن بافت نرم و طعم گلاب و بادام بسیار شهرت دارد و ازجمله شیرینیهای محبوب در سراسر شمال آفریقا محسوب میشود. این شیرینی خوشمزه از دو قسمت خمیر و لایه میانی از بادام تشکیل شده است و معمولا آن را به صورت حلقهای یا شبیه به گل میپیچند و داخل فر میپزند. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه و مشهور تونسی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی کاک وارکا همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کاک وارکا
- آرد سفید قنادی: 2 پیمانه
- کره ذوب شده: یک دوم پیمانه
- گلاب: 4 قاشق غذ اخوری
مواد لازم برای لایه میانی
- بادام آسیاب شده: 200 گرم
- شکر: 100 گرم
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- پودر قند برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی کاک وارکا
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا آرد و کره ذوب شده را با هم مخلوط کنید تا بافتی شنی و نرم پیدا کند.
سپس کم کم گلاب را اضافه کنید و خمیر را ورز بدهید تا درنهایت خمیری لطیف به دست آورید که به دست نچسبد.
روی خمیر را با پارچه بپوشانید و به مدت سی دقیقه کنار بگذارید تا در محیط آشپزخانه استراحت کند.
در مرحله بعد پودر بادام و شکر را با هم مخلوط کنید و کمی گلاب به آن اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند.
خمیر شیرینی را بعد از استراحت روی میز کار پهن کنید و به صورت خیلی نازک پهن کنید و با کاتر گرد کوچک به صورت دایره کوچک قالب بزنید.
وسط هر دایره مقداری خیمر بادام قرار بدهید و خمیر را از اطراف رول کنید، سپس به صورت حلقه گرد کنید طوری که وسطش خالی باشد.
خمیرهای آماده را داخل سینی فر که از قبل روی آن کاغذ روغنی پهن کردهاید با فاصله از هم بچینید و داخل فر 150 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها بپزد.
بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه بدهید شیرینیها خنک شود، سپس روی آنها مقداری پودر قند الک کنید و داخل ظرف سرو بچینید. نوش جان.
نکات مهم
ـ یکی از نکات بسیار مهم برای تهیه شیرینی کاک وارکا این است که خمیر این شیرینی را به صورت خیلی نازک پهن کنید.
ـ این شیرینی باید با حرارت پایین و به صورت آرام بپزد تا درنهایت ظاهری سفید و براق و بافتی نرم و لطیف داشته باشد.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.