ترنج موبایل
کد خبر: ۹۱۱۹۱۱

روغن زیتون خالص یا روغن کنجد فرابکر؛ کدام برای سالاد بهتر است؟

روغن زیتون خالص یا روغن کنجد فرابکر؛ کدام برای سالاد بهتر است؟
تبلیغات
تبلیغات

وقتی صحبت از روغن‌های خوراکی می‌شود، روغن زیتون و روغن کنجد دو انتخاب پرطرفدار هستند که معمولا در کنار هم روی قفسه‌های فروشگاه‌ها دیده می‌شوند. هرچند هر دو از منابع گیاهی تهیه شده‌اند و سرشار از چربی‌های سالم هستند؛ اما از نظر طعم، فواید سلامتی و کاربردهای آشپزی تفاوت‌های زیادی دارند.

روغن کنجد فرابکر چیست؟

روغن کنجد نوعی روغن خوراکی است که از دانه‌های کنجد به‌دست می‌آید و مردم در سراسر جهان برای صدها سال از آن در آشپزی استفاده کرده‌اند. برای تهیه روغن کنجد، ابتدا دانه‌ها تمیز و سپس پرس می‌شوند تا روغن استخراج شود. گاهی اوقات دانه‌ها ابتدا برشته می‌شوند که طعم روغن را آجیل‌مانند می‌کند و بعضی اوقات دانه‌ها به صورت خام باقی می‌مانند که روغن سبک‌تر و ملایم‌تری تولید خواهد کرد.

روغن کنجد برشته از دانه‌های برشته تهیه می‌شود. این روغن در پایان پخت به غذا اضافه می‌شود تا طعم بیشتری به آن بدهد. روغن کنجد خام یا سبک از دانه‌های خام تهیه می‌شود و طعم ملایم‌تری دارد؛ در نتیجه اغلب برای پخت و سرخ کردن استفاده می‌شود؛ چراکه می‌تواند حرارت بالاتر را تحمل کند بدون اینکه طعم خود را از دست بدهد.

روغن زیتون چیست؟

روغن زیتون از میوه درخت زیتون به‌دست می‌آید و یکی از پایه‌های آشپزی مدیترانه‌ای است. برای تهیه این روغن، ابتدا زیتون‌ها تمیز و سپس خرد می‌شوند تا روغن طبیعی آن‌ها آزاد شود. روغن زیتون در چند نوع مختلف عرضه می‌شود که هر کدام طعم خاص خود را دارند.

روغن زیتون خالص یا فرابکر از اولین فشار زیتون‌ها تهیه می‌شود که برای سالادها، دیپ‌ها یا ریختن روی غذاهای پخته شده مناسب است. روغن زیتون بکر طعم ملایم‌تری دارد؛ اما روغن زیتون تصفیه‌شده یا سبک از طریق فرایند بیشتر، طعمی ملایم‌تر پیدا می‌کند و برای پخت با حرارت بالا مثل سرخ کردن یا پخت‌وپز مناسب‌تر است. هر کدام از این روغن‌ها چربی‌های سالم ارائه می‌دهند و می‌توانند طعم غذاهای شما را به روش‌های مختلف بهتر کنند.

روغن کنجد در مقابل روغن زیتون؛ مقایسه از چند جنبه مهم

photo_2025-10-08_14-31-35

روغن کنجد و روغن زیتون از چند جنبه مختلف با هم تفاوت دارند و می‌توان آن‌ها آن را با هم مقایسه کرد. این دو نوع روغن از جنبه‌های طعم، نقطه دود و همچنین ارزش تغذیه‌ای متفاوت هستند. در ادامه به بررسی و مقایسه‌ این دو روغن از این جنبه‌های مهم می‌پردازیم تا شما بتوانید با اطلاع کامل، بهترین انتخاب را برای آشپزی خود داشته باشید.

طعم بی‌نظیر؛ آجیل‌مانند یا میوه‌ای؟

ازآنجایی که روغن کنجد از دانه‌های کنجد به دست می‌آید، طعمی غنی و آجیل‌مانند دارد. این روغن تنها در مقدار کم استفاده می‌شود؛ چراکه طعم و عطر قوی و خاص آن می‌تواند کل طعم غذا را تحت تأثیر قرار دهد. روغن کنجد در انواع مختلف آشپزی آسیایی کاربرد دارد و اضافه‌کردن آن به غذاهایی مانند استیر فرای‌ها و سالادهای آسیایی بسیار مناسب است.

روغن زیتون بر اساس نوع زیتونی که استفاده می‌شود، احتمالا طعمی فلفلی، گیاهی، میوه‌ای، کره‌ای یا گلی داشته باشد. تنوع انواع زیتون بسیار بیشتر از دانه‌های کنجد است؛ در نتیجه طعم‌های روغن زیتون بسیار متنوع‌تر هستند. روغن زیتون به‌دلیل طعم بیشتر، در بسیاری از غذاهای متنوع علاوه بر آشپزی مدیترانه‌ای کاربرد دارد. این روغن برای تهیه سس‌ها و سالادها عالی است و می‌توانید سبزیجات را با آن مارینه بکنید یا بپزید.

نقطه دود؛ دمای مناسب برای پخت‌وپز و سرخ کردن

در آشپزی، نقطه دود یک روغن فاکتور مهمی است که باید در نظر گرفته شود. نقطه دود دمایی است که در آن روغن شروع به دودکردن و تجزیه‌شدن می‌کند و طعم و ارزش تغذیه‌ای خود را از دست می‌دهد. زیتون فرابکر باکیفیت، دارای نقطه دود حدود 204 درجه سانتی‌گراد است و برای روش‌های مختلف پخت‌وپز، از جمله تفت دادن و برشته کردن، کاربرد دارد.

روغن کنجد تصفیه‌نشده نقطه دود پایین‌تری حدود 177 درجه سانتی‌گراد دارد؛ در نتیجه همین نقطه دود پایین استفاده از آن برای سرخ کردن با حرارت بالا را محدود می‌کند. همچنین طعم قوی روغن کنجد می‌تواند در صورت استفاده زیاد، طعم خود غذا را تحت تأثیر قرار دهد.

البته به‌صورت کلی می‌توان گفت که روغن زیتون و روغن کنجد به‌طور سرد مصرف می‌شوند و برای افزودن مستقیم به سالاد یا درست کردن سس‌ها مناسب‌ هستند. در مقابل، انواع روغن پخت ‌و پز و سرخ‌کردن برای این کاربرد مناسب نیستند؛ چراکه طعم خنثی دارند و ممکن است ارزش تغذیه‌ای سالاد را کاهش دهند.

ارزش تغذیه‌ای؛ کدام سالم‌تر است؟

چربی‌های غیراشباع، مانند روغن کنجد و روغن زیتون، نسبت به چربی‌های اشباع گزینه بهتری هستند. هر دو نوع روغن مقدار زیادی چربی‌های چندغیراشباع و تک‌غیراشباع دارند که از چربی‌های سالم محسوب می‌شوند؛ اما روغن زیتون نسبت به روغن کنجد دارای مواد مغذی بیشتری است.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون می‌توانند از آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند. همچنین این روغن حاوی آهن، ویتامین K، ترکیبات فنولی، پتاسیم، ویتامین E و سایر مواد مفید است. روغن کنجد هم ویتامین‌های E و K دارد؛ اما مقدار آن‌ها بسیار کمتر است. اگرچه روغن کنجد از نظر مواد مغذی نسبت به روغن زیتون ضعیف‌تر است؛ اما برخی از ترکیبات موجود در آن ممکن است اثرات آنتی‌اکسیدانی داشته باشند.

در سالادهای ایرانی مانند سالاد شیرازی یا سالاد سبزیجات بخارپز، انتخاب روغن مناسب نقش مهمی در طعم، بافت و ارزش تغذیه‌ای غذا دارد. روغن‌های روغن زیتون فرابکر یا روغن کنجد سبک، به‌دلیل طعم ملایم یا آجیل‌مانند و عطر خاص خود، می‌توانند طعم سالاد را بهتر کنند؛ اما چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدان‌ها را به وعده غذایی اضافه خواهند کرد.

روغن زیتون خالص یا روغن کنجد فرابکر برای سالاد؟

انتخاب بین روغن زیتون خالص و روغن کنجد فرابکر به نوع سالاد و طعمی که می‌خواهید به غذا بدهید بستگی دارد؛ چراکه هر کدام از روغن‌ها ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. روغن زیتون فرابکر طعمی میوه‌ای، تازه و نسبتا ملایم دارد و برای سالادهای سبزیجات تازه، سالاد شیرازی یا انواع سس‌های سالاد کلاسیک بسیار مناسب است. این روغن به‌خوبی طعم طبیعی سبزیجات را تکمیل می‌کند و با داشتن چربی‌های تک‌غیراشباع و آنتی‌اکسیدان‌ها، ارزش تغذیه‌ای سالاد را افزایش می‌دهد. علاوه‌براین، روغن زیتون می‌تواند به‌عنوان پایه‌ای عالی برای مارینه‌کردن سبزیجات، افزودن به پاستاهای سرد یا ترکیب با انواع ادویه‌ها و چاشنی‌ها عمل کند و تجربه‌ای متعادل و خوش‌طعم ایجاد کند.

روغن کنجد فرابکر طعمی آجیل‌مانند، قوی و خاص دارد که به سالادهای آسیایی یا سبزیجات بخارپز، عمق و عطری خاص می‌بخشد. معمولا این روغن در مقادیر کم استفاده می‌شود؛ چراکه طعم و عطر آن بسیار غنی است. اگر روغن کنجد فرابکر بیش‌از حد به سالاد اضافه شود، احتمالا طعم سایر مواد را تحت تأثیر قرار دهد. روغن کنجد به‌ویژه در ترکیب با سس‌های آسیایی مانند سویا، زنجبیل و سرکه برنج، طعمی متفاوت و دلچسب ایجاد می‌کند که تجربه‌ سالاد خوردن را متنوع و جذاب خواهد کرد.

انواع روغن خوارکی را از برند ورژن تهیه کنید

photo_2025-10-08_14-31-14

روغن کنجد و روغن زیتون هر دو انتخاب‌هایی سالم و خوش‌طعم هستند که می‌توانند تنوعی به آشپزخانه‌ شما اضافه کنند. روغن زیتون به‌دلیل چربی‌های تک‌غیراشباع مفید برای قلب و پلی‌فنول‌های ضدالتهابی شناخته می‌شود؛ اما روغن کنجد ویتامین E، آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند سزامول و سزامین و طعم آجیل‌مانند منحصر به‌فردی ارائه می‌دهد.

اگر شما هم به‌دنبال خرید انواع روغن خوارکی هستید، می‌توانید محصولات باکیفیت برند ورژن را خریداری کنید. انواع روغن خوراکی ورژن از بهترین مواد اولیه استخراج و از به‌روزترین تجهیزات فرآوری می‌شود. پس با خرید محصولات «Verjen» از کیفیت بالا لذت ببرید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات