ابهام درباره میزبانی و محرومیت تراکتور در تبریز؛ رای فدراسیون فوتبال صوری بود؟

میزبانی یا عدم میزبانی تراکتوریها در هفتههای نخست لیگ برتر تبدیل به ابهام بزرگی شده است.
تراکتور، مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر، درحالی این روزها اردوی پیشفصلش را استارت زده و بازیکنان درخوری را جذب کرده که ابهام بزرگی درباره میزبانیاش، در لیگ برتر و شاید لیگ نخبگان آسیا وجود دارد. دلیلش این است که چمن ورزشگاه یادگار امام تبریز نیاز به تعویض دارد و درباره زمان استفاده از چمن جدید، نظریه واحدی وجود ندارد؛ عدهای میگویند این چمن به موقع آماده میشود، عدهای میگویند شاید یکی 2 هفته بعد از شروع لیگ ولی عدهای هم میگویند شاید تا اواخر مهرماه، تراکتور نتواند در تبریز و ورزشگاه خانگیاش میزبانی کند.
مسئله چمن رولی و هیبریدی است یا مشکلات پسا جنگ
اینکه چرا به یکباره داستان چمن ورزشگاه خانگی تراکتور تبدیل به دغدغه مهمی شده، مربوط به مسائل مختلفی است. ابتدا عنوان شد که قرار است چمن این ورزشگاه مدرن و با استفاده از چمنهای به روز و رول شده، جایگزین شود. همه چیز در این زمینه خوب پیش میرفت که به یکباره شایعه شد امکان وارد کردن چمن رولی به ایران وجود ندارد. انتشار این خبر از آن جهت عجیب بود که ظاهرا سپاهانیها توانسته بودند چنین موردی را عملی کنند ولی مسئولان تبریزی از غیرممکن بودنش میگفتند.
سرانجام عنوان شد که این مشکل هم حل شده ولی بعدا به یکباره مسیر وارد فاز جدیدتری شد و از این گفتند که قرار است این چمن، هیبریدی شود؛ چیزی شبیه به ورزشگاه کیش که مخلوطی از چمن طبیعی و مصنوعی است که سازگاری بیشتری دارد. این مورد زمانی مورد موافقت قرار گرفت که باز هم تعویض چمن، برنامههای تراکتور را زیاد به تعویق نمیانداخت ولی بعد از حمله اسرائیل به ایران، معادله عوض شده و حالا نه با شفافیت، درباره چگونگی تهیه چمن و نوع آن صحبت میشود و نه حتی عنوان میشود که چه زمانی قرار است ورزشگاه خانگی تراکتور، در دسترس باشد.
میزبانی تراکتوریها از دست رفت؟
این فضا شرایطی مبهمتر شده که به تازگی گفتوگویی از داود رفعتی، دبیر کارگروه استانداردسازی ورزشگاههای کشور منتشر شده مبنی بر اینکه ورزشگاه بزرگ تبریز باتوجه به تعویض چمن، به شروع لیگ برتر نخواهد رسید و باشگاه تراکتور باید یک ورزشگاه دیگر خارج از استان معرفی کند و ممکن است میزبانی تراکتور در لیگ نخبگان هم در استادیومی دیگر باشد. «ورزشگاه یادگار امام تبریز را در شروع لیگ نخواهیم داشت و فکر میکنم از تاریخ ۱۵ مهر قابل استفاده باشد. تراکتور برای بازیهای لیگ برتر باید ورزشگاه دیگری را در خارج از استان معرفی کند و در بازیهای آسیایی هم اگر این استادیوم نرسید، در یکی از ورزشگاههای مورد تایید «AFC» بازی را برگزار خواهیم کرد».
این اظهارات البته با واکنش منفی مسئولان تبریزی مواجه شده. در یک نمونه، حبیب مقصودی، مدیرکل اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی گفته است که «مگر کسی از فدراسیون با ما تماس گرفته و پرسیده است که ورزشگاه کی آماده میشود؟ اصلاً هیچ کدام از مسئولان فدراسیون فوتبال با ما تماسی نگرفتهاند. من نمیدانم این حرفهایی که میزنند براساس کدام اطلاعات است؟ چرا این حرفها را میزنند؟ من فعلاً نمیخواهم در مورد ورزشگاه یادگار امام تبریز حرف بزنم و انشاءالله چند روز دیگر در این مورد صحبت خواهم کرد».
آنچه که واضح است اینکه ظاهرا خود مسئولان تبریزی هم اطلاع دقیقی از زمان آمادهسازی چمن ورزشگاه خانگی تراکتور ندارند و مشغول ارزیابی هستند تا زمانی تقریبی در این مورد را اعلام کنند.
جنجال درباره رای محرومیت تراکتور توسط فدراسیون فوتبال
اخبار منتشر شده درباره عدم میزبانی تراکتور در تبریز آنهم در هفتههای نخست لیگ برتر درشرایطی تبدیل به دغدغهای برای هواداران تبریزی شده که فدراسیون هم در این میان، چند روز قبل، رای به محرومیت یک جلسهای این تیم از بازی خانگی داده و گفته که اولین بازی خانگی تراکتور باید در استانی دیگر برگزار شود. دلیل این محرومیت، پایبند نبودن باشگاه تراکتور به برگزاری بازی با نساجی با 50 درصد از طرفیت هواداران در ورزشگاه است که فصل پیش به اندازه کافی خبرساز شد.
به قرار، فدراسیون فوتبال هم از این فرصت استفاده کرده و ظاهرا با علم به اینکه ورزشگاه تراکتور در هفتههای نخست آماده نمیشود و این تیم خواه یا ناخواه باید در ورزشگاه و یا شهر دیگری به میدان برود، چنین رایی را صادر کرده تا نه سیخ بسوزد، نه کباب.