معماری ویلای شکسته در آمل

آثار معماری به وضوح نشان میدهند که دانش معماری در ایران مطابق با پیشرفتهای روز و حتی فراتر از آن قرار دارد که میتواند جایگاه خاص کشورمان در خلق آثار هنری و حرفهای را اثبات کند.
در آمل، پروژهای به نام «ویلای شکسته» توانست با کمترین انرژی و هزینه، یک اسکلت نیمهکاره را به اثری معماری تبدیل کند که چشمها را خیره میکند. طراحان با تقویت «خطوط شکسته» و ایجاد «پر و خالی» های هوشمندانه، نه تنها به ارتباط فضای درون و بیرون عمق بخشیدند، بلکه از قابلیت سایهاندازیهای طبیعی نیز بهره بردند تا فضایی دلنشین و متفاوت خلق کنند.
به گزارش عصرایران، معمار در توضیح کار خود میگوید: پروژه زمانی به ما ارجاع شد که اسکلت آن اجرا شده و در حال تیغه چینی بود. حجم کلی از قرار گرفتن چند حجم کوچکتر (کنار هم نشستن فضاهای مختلف) تشکیل شده بود. بعد از بررسی پروژه، ضمن به رسمیت شناختن وضع موجود معماری تصمیم گرفتیم تا با تغییرات حداقلی یعنی صرف کمترین انرژی و هزینه برای کارفرما در جهت بهبود برخی موارد در طراحی، دیاگرام ارتباطی فضاها و سازه آن اقدام نموده و مواردی اعمال نماییم تا به پاسخ مناسبتری برسیم.
اولین موضوع خط بیرونی (آوت لاین) پروژه بود. ما با انتخاب این «شکستگی ها» به عنوان زبان پروژه، به جای تلاش در جهت برطرف کردن آنها و نیل به سمت هندسه چهارگوشی که بیشتر و پیشتر با آن اخت داشتیم، حتی اقدام به تقویت آنها و بسط آن از آوت لاین پلان به سایر برشهای افقی و عمودی ساختمان و لندسکیپ پروژه نمودیم.
بازشوها را هم به سادهترین حالت تعبیه کردیم تا با سادگی خود به بهتر دیده شدن خط آسمان کمک کنند. در قدمهای بعدی با آفست کردن آوت لاین پروژه به داخل و ایجاد پر و خالیهایی در فاصله این دو خط، ضمن اضافه کردن فضاهای نیم باز و تقویت ارتباط بیرون و درون پروژه، کوشیدیم از قابلیت سایه اندازیهای چشم نواز این خطوط شکسته نیز بهرهمند شویم.
در مجموعه مطالب معماری، هدف معرفی توان و ظرفیت بالای این علم نزد معماران صاحب سبک کشورمان است. این آثار به وضوح نشان میدهند که دانش معماری در ایران مطابق با پیشرفتهای روز و حتی فراتر از آن قرار دارد که میتواند جایگاه خاص کشورمان در خلق آثار هنری و حرفهای را اثبات کند. بنابراین در تصاویر این مطالب ما فقط از هنر و دانش معماری لذت میبریم و درباره این علم سخن میگوئیم…
اطلاعات پروژه:
عنوان پروژه: «ویلای شکسته»
طراحی: مشفق شفیعی لردجانی، حسین هجرتی
موقعیت: ایران، آمل، دوراهی عوجی آباد، شهرک قادی محله
معمار اولیه: امیر حقشناس
تیم طراحی: عطا صفی نژاد، فریده قادری، روزبه فیال، محمد علی قربانی
سازه: علی شیخی
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: آرش مرادی
اجرا: محمد علی جعفری، مهدی یگانه موسوی
تیم اجرایی: عبدالله واحدی
نظارت: مشفق شفیعی لردجانی
گرافیست: بهنام امامی
فاز دو: امیر اعظمی، پویا جهرمیر
مساحت زمین: ۳۲۰۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۶۴۰ مترمربع