گرایش به تجربه زندگی لاکچری مصرف خاویار را بیشتر کرده است
منوی خاویار در رستورانهایی با ورودی نیممیلیون تومان در تهران!

خاویار قاچاق با عنوان «خاویار وحشی» در فروشگاههای شمال تهران پیدا میشود. هر کیلوگرم خاویار وحشی ٨ تا ١٢میلیون تومان قیمت دارد، اما برای تجربه خاویار نیاز نیست پول خیلی قلمبهای در جیبتان باشد، زیرا بستههای ٥٠ تا ١٠٠ گرمی خاویار بین ٦٠٠ تا ٩٠٠هزار تومان فروخته میشود.

این موضوع درحالی رخ میدهد که کاهش شدید جمعیت ماهیان خاویاری باعث شده صید ماهی خاویاری در دریای خزر ممنوع باشد. با این حال، خاویار قاچاق با عنوان «خاویار وحشی» در فروشگاههای شمال تهران پیدا میشود. هر کیلوگرم خاویار وحشی ٨ تا ١٢میلیون تومان قیمت دارد، اما برای تجربه خاویار نیاز نیست پول خیلی قلمبهای در جیبتان باشد، زیرا بستههای ٥٠ تا ١٠٠ گرمی خاویار بین ٦٠٠ تا ٩٠٠هزار تومان فروخته میشود.
منوی خاویار در رستورانهایی با ورودی نیممیلیون تومانی
خاویار یا همان الماس سیاه از گرانترین غذاهای دنیاست. در همه جای دنیا این غذا بهعنوان خوراکی گرانقیمت و لاکچری به حساب میآید و اتفاقا نوع ایرانی آن هم قیمت بالایی در دنیا دارد.
به تازگی یکی از پرسروصداترین غذاهای گرانقیمت در تهران که در آن از خاویار استفاده شده، همبرگری است که در فستفودی در شمال شهر با قیمت ٢٥٠هزار تومان به فروش میرود.
در این ساندویچ از خاویار بلوگا استفاده میشود که بستههای ٥٠گرمی آن بین ٥٠٠ تا ٦٠٠هزار تومان به فروش میرود. در این ساندویچ معروف ١٢ گرم خاویار استفاده میشود که نهایت هزینهای که بابت استفاده از خاویار در این ساندویچ بشود، بین ٦٠ تا ٧٠هزار تومان است، اما این روزها این برگر خاویار حسابی سروصدا به پا کرده و با قیمت بالایی هم در رستورانی در لواسان به فروش میرسد.
نکته جالب درباره این همبرگر این است که مشتریان باید از یک روز قبل برای خرید این همبرگر سفارش دهند. علاوه بر این فستفود که با همبرگر خاویاری خود سروصدای زیادی به پا کرده و درواقع گرانترین برگر را در کشور به فروش میرساند، رستورانهایی با ورودیههای نیممیلیونی در جردن، فرشته، زعفرانیه و ولنجک هستند که غذاهایی متشکل از خاویار دارند.
مشتریهای ویژه خاویار
با این وجود، میزان سرو خاویار در تهران آنقدرها هم زیاد و محسوس نیست. رستورانهای انگشتشماری در ایران و حتی پایتخت هستند که در غذاهایشان از این خوراکی گرانقیمت و پرخاصیت استفاده میکنند.
علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران درباره اینکه رستورانهای ایرانی چقدر از خاویار استفاده میکنند، به «شهروند» میگوید: «تا جایی که اطلاع دارم رستورانهایی که اغلب در مرکز یا شرق و غرب تهران هستند، غذایی که از خاویار درست شده باشد، در منوی خود ندارند.
او ادامه میدهد: «البته رستورانهایی در شمال شهر و شمیرانات هستند که غذاهایی متشکل از خاویار دارند. این رستورانهای خاص و گرانقیمت هم مشتریان ویژه خود را دارند و تا جایی که اطلاع دارم، در منوهای خود از غذاهایی با خاویار بهره میبرند وگرنه در باقی رستورانها خبری از غذاهای گرانقیمت با خاویار نیست.»
خاویار چند؟
این غذای اشرافی آنقدر گرانقیمت است که شاید افراد انگشتشماری بتوانند مزه آن را تست کنند. قوانین گمرک ایران به اندازهای نسبت به خروج این کالا از کشور سختگیری میکند که هر نفر مسافر مجاز است فقط ٢٠٠گرم خاویار اصل ایران را از کشور خارج کند.
البته قیمت خاویار در فرودگاه حدود دو برابر گرانتر از داخل شهر است. با این حال، خاویار غذای کمیابی در ایران نیست و اگر شما حاضر باشید که برای یک وعده غذایی خود بیش از ٥٠٠هزار تومان هزینه کنید، میتوانید خاویار را بهعنوان یکی از خوراکهای مورد علاقهتان انتخاب کنید.
در حال حاضر، برخی فروشگاههای اینترنتی هستند که انواع خاویار را با قیمتهای نجومی میفروشند و شما میتوانید این خوراکی ارزشمند و گرانقیمت را به صورت بستههای ٥٠ و ٣٠گرمی از این فروشگاهها تهیه کنید. بهعنوان مثال در یکی از همین فروشگاهها مرغوبترین نوع خاویار به نام خاویار امپریال بلوگا ١٠٠ گرمی با قیمت ٨٨٠هزار تومان به فروش میرسد و بقیه بستههای ٥٠ گرمی هم قیمتشان از ٦٠٠هزار تومان آغاز میشود.
نکته جالب اینجاست که سایتهای رسمی فروش خاویار اغلب در فرودگاههای بینالمللی شهرهای مختلف هم شعبه دارند تا اگر مسافران قصد خرید این کالای گرانقیمت بهعنوان سوغات را دارند، بتوانند به سادگی این خوراکی باارزش را تهیه کنند.
تجربه زندگی لاکچری، فروش خاویار را رونق داد!
در حال حاضر هر کیلوگرم خاویار پرورشی در ایران بین پنج تا ۱۰میلیون تومان و هر کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری حدود ۵۰هزار تومان قیمت دارد. از طرفی گفته میشود که خاویار ایرانی لوکسترین و گرانترین خاویار در بازار جهانی است که این محصول با قیمت حدود ۹۰۰ تا ۱۲۵۰ دلار به کشورهای مختلف صادر میشود. ٤ تا ٥ درصد در عمدهفروشیها و خردهفروشیها و ٤٠ تا ٥٠درصد در رستورانها و مراکز عرضه به آن اضافه میشود و به دست مصرفکنندگان میرسد.
خاویار پرورشی در بستهبندیهای ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ گرمی در بازار داخلی عرضه میشود. قیمت هر کیلوگرم خاویار وحشی بسته به نوع و کیفیت آن ٨ تا ١٢میلیون تومان و میانگین قیمت این نوع ماهی ٩.٥میلیون تومان است و خاویار پرورشی هم بسته به نوع و کیفیت ماهی ٣.٥ تا ٦.٥میلیون تومان به فروش میرسد.
خاویار تقلبی نخرید
خاویار علاوه بر اینکه خواص خوراکی منحصربهفردی دارد و با قیمت بالایی به فروش میرسد، اما اصل و تقلبی هم دارد، بنابراین اگر از مشتریان پروپاقرص این خوراکی هستید، پس حواستان باشد که حتما اصل آن را بخرید تا هم کلاه سرتان نرفته باشد، هم از خواص این غذا بهره ببرید.
در سالهای اخیر از مرزهای شمالی خاویار به صورت قاچاق وارد میشود که البته خاویار نبود، بلکه مادهای متشکل از مواد پروتیینی، شیمیایی، رنگ مصنوعی و اسانس خاویار است که برای سلامتی هم مضر است.
یکی از راههای تشخیص خاویار تقلبی از اصل این است که اگر آبجوش روی خاویار طبیعی ریخته شود، سفت میشود، اما اگر روی خاویار مصنوعی ریخته شود، به صورت ژلهمانند درمیآید.
درواقع خاویار تقلبی دانههای ژلهایمانند هستند که رنگ پس میدهند و نهتنها مزه خاویار نمیدهند، بلکه کاملا بیمزه هستند و به مذاق افراد خوش نمیآیند. خاویار تقلبی معمولا سیاهرنگ هستند و نکته چشمگیر در مقایسه خاویار اصل و تقلبی، تفاوت عجیب کیفیت دانههاست.
پس اگر قصد خرید این خوراکی باارزش و مغذی را دارید، حتما از سایتها یا فروشگاههای معتبر اقدام به خرید آنها کنید.
٩٠ مزرعه پرورش خاویاردر ایران
از تقلبیها که بگذریم، کمتر کسی موفق میشود خاویار طبیعی بخرد، زیرا منابع ماهیان خاویاری بشدت محدود است و صیادان با ممنوعیتهای سختگیرانهای برای صید این نوع ماهیها مواجه هستند، اما در عوض تا دلتان بخواهد خاویارپرورشی وجود دارد. این روزها با توجه به کاهش برداشت از دریای خزر، بازار پر شده از خاویارهای پرورشی که البته در میزان کیفیت این دو نوع خاویار تفاوتی وجود ندارد.