ترنج موبایل
کد خبر: ۱۲۲۵۷۴

دانش‌آموزان شيلی مدارس را اشغال كردند

صدها تن از دانش آموزان در شيلي با ايجاد ترافيك در خيابان‌هاي پايتخت اين كشور و اشغال مدارس، اصلاح سيستم آموزشي را از مقامات خواستار شدند.

تبلیغات
تبلیغات
صدها تن از دانش آموزان در شيلي با ايجاد ترافيك در خيابان‌هاي پايتخت اين كشور و اشغال مدارس، اصلاح سيستم آموزشي را از مقامات خواستار شدند.

به نوشته روزنامه گاردين، صدها تن از دانش‌آموزان در شيلي در اعتراض به سيستم آموزشي، بازپس گيري سيستم مدارس از بخش خصوصي را خواستار شدند تا انجام تحصيل براي قشر فقير جامعه نيز ميسر شود.

پليس ضد شورش بسياري از دانش آموزان را كه به اشغال مدارس پرداخته بودند از اين اماكن آموزشي خارج كرده اما هنوز مدارسي هستند كه در اشغال دانش‌آموزان باشند.

اعتراضات انجام شده از سوي دانش‌آموزان كه تمامي كلاس‌ها را در سرتاسر هفته تحريم كرده بودند سيستم آموزشي مدارس را كه از سال 1973 به دستور آگوستو پينوشه، ديكتاتور مخلوع شيلي خصوصي شده بودند تغيير خواهد داد.

ايجاد تغييرات عظيم در سيستم آموزشي هدف عمده تظاهرات دانش آموزان بود كه سال گذشته به طور گسترده‌اي صورت مي‌گرفت اما دانشجويان با مشاهده بي‌تفاوتي مسئولان نسبت به اين مساله به تدريج از اعتراضاتشان كاستند.

تظاهر كنندگان اظهار مي‌كنند كه سيستم آموزشي حاكم در شيلي خانواده‌هاي فقير را مجبور مي‌كند تا به مدارسي با كيفيت آموزشي پايين بروند و نتوانند در دانشگاه‌هاي خوب اين كشور كه خصوصي هستند حضور يابند. آنها همچنين به وام‌هاي تحصيلي بانك‌ها كه نرخ سود بالايي دارند اعتراض كردند كه بيشتر مردم شيلي عاجز از پرداخت آن هستند.

دولت شيلي قصد دارد تا ماليات را به ارزش يك ميليارد دلار براي تحصيل افزايش دهد ولي دانش‌آموزان معتقدند كه اين مقدار كافي نيست. دولت شيلي هم اعلام كرده كه به خواسته‌هاي آنان تن نخواهد داد چرا كه خواسته‌ آنان را ناعادلانه توصيف كرده و عمل كردن به خواسته‌هاي آنان را سياستي واپس گرايانه ناميده است.

هفته پيش پليس شيلي براي سركوب اعتراضات دانش آموزاني كه سه دستگاه اتوبوس را در سطح شهر به آتش كشيدند از ماشين آبپاش استفاده كرد. طي اين درگيري‌ها 75 تن از معترضان بازداشت و 49 تن از نيروهاي پليس زخمي شدند. دولت شيلي از رهبران اعتراضات دانش آموزان به دليل برنامه ريزي اين تظاهرات انتقاد كرد. شوراي شهر سانتياگو اين اعتراضات را ممنوع اعلام كرد.

سباستين پينرا، رئيس جمهوري شيلي از ايجاد هرگونه تغييري در سيستم آموزشي اين كشور سر باز زده است. در عوض وي پيشنهاد داده تا يك ميليارد دلار كمك هزينه تحصيلي به دانش آموزان اختصاص داده شود و نرخ سود وام‌هاي تحصيلي از شش درصد به دو درصد كاهش يابد.

او اعلام كرده كه اين لايحه كه هم اكنون توسط مجلس عوام اين كشور به تصويب رسيده، در مجلس سناي اين كشور به بحث گذاشته شده است.

وي در ادامه اظهار كرد كه در صورت تصويب اين لايحه بسياري از دانش‌آموزان مي‌توانند در مدارس به تحصيل بپردازند و بار مالي سنگيني از دوششان برداشته شود.

گابريل بوريك، رئيس فدراسيون دانشگاه شيلي اعلام كرد: اگر ما دست به انجام چنين اقداماتي زده‌ايم به اين دليل است كه دولت تا بدين لحظه نتوانسته پاسخگوي خواسته‌هاي ما باشد. استكبار "بير"، وزير آموزش پرورش شيلي از دلايل اصلي اقدامات دانش آموزان مبني بر كنترل مدارس است و ما نيز قصد داريم در هفته آينده به انجام چنين اقداماتي دست بزنيم.

ميزان محبوبيت سباستين پينرا به شدت كاهش يافته و وي يكي از منفورترين رهبران شيلي از زمان آغاز حكومت دموكراسي در اين كشور در سال 1990 شده است.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات