کیک انار ویژه با سس انار مخصوص؛ پیشنهاد عالی برای شب چله
کیک انار با سس ویژه نوعی کیک بسیار خوشمزه و خوشرنگ است که میتوانید آن را با روشی آسان در منزل تهیه کنید.
فراروـ کیکها ازجمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیکهای میوهای به دلیل عطر و بوی میوه تازهای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند.
به گزارش فرارو، با نزدیک شدن به شب یلدا همه کدبانوهای با سلیقه دوست دارند بهترین کیکها و دسرهای مخصوص یلدایی را در منزل تهیه کنند. کیک انار یکی از همین کیکهای میوهای جذاب یلدایی است که با آب انار تهیه میشود و برای پذیرایی در شب یلدا یک انتخاب خوشمزه و مجلسی است. کیک اناری که میخواهیم دستور تهیه آن را با شما به اشتراک بگذاریم، بسیار آسان است و درست کردن نیاز به زمان زیادی ندارد. اگر دوست دارید این کیک متفاوت همراه با سس مخصوص انار را برای شب یلدا در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک انار همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک انار
- آرد سفید قنادی: 300 گرم
- انار دانه شده: 2 لیوان
- آب انار: نصف پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- تخم مرغ متوسط: 3 عدد
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- بکینگپودر: 1 قاشق غذاخوری
- رنگ خوراکی قرمز: 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس انار
- آب انار: 1 لیوان
- نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک انار
![]()
برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا انار دانه شده را داخل پارچ مخلوطکن بریزید، سپس شکر، آب انار، روغن مایع و تخم مرغها را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا مواد به صورت کامل و یکدست میکس شوند.
حالا مایه میکس شده را از صافی رد کنید تا تخم انارها جدا شود.
وانیل و رنگ غذا را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید، سپس آرد و بکینگپودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کردهاید، کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا به صورت یکنواخت با مایه کیک مخلوط شود.
کف قالب 20 در 20 را چرب و آردپاشی کنید، سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید.
قالب را به مدت 45 دقیقه داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، قرار بدهید تا کیک بپزد.
بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید تا خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید و داخل ظرف سرو بگذارید و سس اناری را که آماده کردهاید و خنک شده است، روی کیک بریزید و با دانههای انار تزیین کنید، نوش جان.
طرز تهیه سس انار
ابتدا نشاسته ذرت را با آب انار داخل یک قابلمه مخلوط کنید و شکر را به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید. صبر کنید تا سس چند ثانیه بجوشد. وقتی سس غلیظ شد، اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا سس خنک شود. بعد از اینکه سس سرد شد، آن را روی کیک بریزید و کیک را با دانههای انار تزیین کنید. نوش جان.
نکات مهم برای تهیه هر نوع کیک در منزل
![]()
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. اما دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دستتان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همیشه زمان به هم زدن تخممرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخممرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز هم کیک بوی تخممرغ میگیرد.
5- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است.
بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر میرود؛ زیرا کیک شما پف نمیکند.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی میخواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش شود.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.