طرز تهیه ملوماکارونا؛ شیرینی سنتی یونانی با عطر پرتقال
ملوماکارونا نوعی شیرینی سنتی و اصیل یونانی با رنگ و بوی پاییز است که طعم و عطر بینظیر پرتقال و دارچین را دارد.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی میل به امتحان سایر غذاها نداشتند، در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو، شیرینی ملوماکارونا یکی از مشهورترین و درعین حال اصیلترین شیرینیهای محبوب کشور یونان است که بیشتر در ایام کریسمس و جشنهای زمستانی طبخ میشود. ملوماکارونا ترکیبی از دو واژه یونانی به معنای عسل و نان مقدس است که واژگانی باستانی در زبان یونانی هستند. این شیرینی برخلاف بسیاری از شیرینیهای رایج دیگر بدون کره، شیر و ماست تهیه میشود و به همین دلیل بسیار سبک و سالم است. اگر دوست دارید این شیرینی سنتی و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه ملوماکارونا همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ملوماکارونا
- آرد قنادی: 4 پیمانه
- روغن زیتون بدون بو: 1 پیمانه
- شکر قهوهای: نصف پیمانه
- آب پرتقال تازه: نصف پیمانه
- رنده پوست پرتقال: 1 قاشق چایخوری
- پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
- بکینگپودر: 1 قاشق چایخوری
- گردو خرد شده: نصف پیمانه
مواد لازم برای شربت
- عسل: 1 پیمانه
- آب سرد: نصف پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- چوب دارچین: 1 عدد
طرز تهیه ملوماکارونا

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن زیتون، شکر قهوهای و آب پرتقال را داخل یک کاسه مناسب بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
در مرحله بعد آرد، بکینگپودر، پودر دارچین و رنده پوست پرتقال را به ترکیب بالا اضافه کنید و ورز بدهید تا خمیر نرم و منسجمی شکل بگیرد که به دست نچسبد.
خمیر را به قطعات خیلی کوچک به اندازه گردو تقسیم کنید و هر قسمت را کف دستتان به صورت بیضی دربیاورید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و بیضیهای خمیری آماده را با فاصله از هم روی سینی بچینید و سینی را داخل فر 180 درجه سانتگیراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها بپزند.
در این فاصله باید شربت را آماده کنید.
عسل، شکر، آب و چوب دارچین را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید تا مخلوط شود.
بعد از اینکه شربت شروع به جوشیدن کرد، اجاق گاز را خاموش کنید.
بعد از اینکه شیرینیها پخت، سینی را از فر خارج کنید و شیرینیهای داغ را بلافاصله داخل شربت گرم فرو کنید تا کاملا آغشته شود، سپس از شربت خارج کنید و توی ظرف بچینید و روی آن را با گردوی خرد شده تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.