طرز تهیه بومبولونی؛ دونات خاص و خوشمزه ایتالیایی
بوبمبولونی نوعی دونات بسیار خوشمزه، نرم و خوشبافت ایتالیایی است که دستور پخت آسانی دارد.
فراروـ دونات یکی از انواع نانهای شیرین حجیم است که معمولا داخل آن را با شکلات یا کرم پر میکنند. میگویند مهاجران هلندی که در آمریکا زندگی میکردند، اولین دونات را پختند؛ اما یک قناد جوان 16 ساله هم ادعا کرده است که دونات حلقهای را اولین بار در سال 1847 میلادی روی عرشه یک کشتی تجاری پخته است. دونات در آمریکا به اندازهای محبوبیت دارد که اولین جمعه ماه ژوئن به نام روز جهانی دونات نامگذاری شده است. دونات با بافت نرم و شیرینی که دارد، در میان کودکان و هم بزرگسالان محبوبیت دارد و برای صبحانه یا میان وعده یک خوارکی مناسب است. جالب است بدانید که مردم ایتالیا هم در درست کردن انواع شیرینیهای خوشمزه و دسرهای رنگارنگ تبحر خاصی دارند. بومبولونی نوعی دونات بسیار ترد و خوشمزه ایتالیایی است که دستور پخت آسانی دارد و میتوانید به راحتی آن را در منزل درست کنید و از خوردنش لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه بومبولونی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه بومبولونی
آرد سفید قنادی: 3 فنجان
پودر خمیرمایه: 1 قاشق غذاخوری
شیر ولرم: سه چهارم فنجان
کره نرم شده: یک چهارم فنجان
نمک: 1 قاشق چایخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
شکر دانه ریز: یک چهارم فنجان
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
پودر قند برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه بومبولونی
![]()
برای درست کردن این دونات خوشمزه ابتدا پودر خمیرمایه را با شیر ولرم و یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید و کنار بگذارید تا 30 دقیقه بماند و حالت پفی پیدا کند. در مرحله بعد آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. کره و وانیل را با همزن بزنید تا خامهای شود، سپس شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا پفدار شود. تخم مرغها را یکی یکی به ترکیب کره و شکر اضافه کنید و هر کدام را سی ثانیه هم بزنید، سپس خمیرمایه به عمل آمده را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. در مرحله آخر آرد را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید و بعد با دست ورز بدهید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد که به دست نچسبد. داخل یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار بدهید و روی کاسه را بپوشانید و به مدت یک ساعت و نیم در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند. بعد از این مدت زمان خمیر را لوله و به قطعات کوچک تقسیم کنید. هر قطعه را کف دستتان گرد کنید تا اندازه یک دایره کوچک شود. روی سینی کاغذ روغنی پهن کنید و توپکها را روی آن قرار بدهید و روی سینی را بپوشانید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا استراحت کند. در آخر مقداری روغن داخل یک ماهی تابه گود یا قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا داغ شود، سپس توپکها را به مدت سه دقیقه توی روغن غوطهور سرخ کنید و داخل صافی قرار بدهید تا روغن اضافه آن کشیده شود. بعد از اینکه توپکها خنک شد، آنها را داخل پودر قند بغلتانید و داخل ظرف سرو بچینید و همراه با سس شکلاتی یا سس کاراملی سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده میشود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی میشود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی میکند. پودر خمیر مایه را میتوانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازهای که مصرف دارید، خریداری کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.