سبزی پلوی مخلوط؛ پلو با عطر دلانگیز سبزی

سبزی پلو مخلوط نوعی پلو مخلوط بسیار خوشعطر و خوشمزه است که از ترکیب برنج با سبزیجات و گوشت تهیه میشود.
فراروـ پلوهای مخلوط واقعا بینظیر هستند. کمتر کسی پیدا میشود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلوهای مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، میتوانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید.
به گزارش فرارو، سبزی پلو مخلوط نوعی پلو بسیار معطر و خوشمزه است که از ترکیب برنج با سبزیهای معطر و گوشت تهیه میشود و عطر و طعم دلانگیزی دارد. اگر از درست کردن غذاهای تکراری خسته شدهاید، دست به کار شوید و در ادامه این مطلب با آموزش سبزی پلو مخلوط همراه ما باشید.
مواد لازم برای سبزی پلوی مخلوط
- برنج: 2 پیمانه
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیب زمینی: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- سبزی تازه: (ترکیب ترخون و گشنیز و کمی ریحان): 100 گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه سبزی پلو مخلوط
برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب ولرم و کمی نمک به مدت 5 ساعت خیس کنید.
در مرحله بعد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید تا پیاز کم کم سبک و طلایی شود.
حالا سیب زمینی نگینی شده را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا سیب زمینی نرم شود.
اینجا گوشت چرخ کرده را همراه با سیر رنده شده اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید.
نمک، فلفل، زردچوبه و کمی پودر دارچین بپاشید و گوشت را همراه با مواد ده دقیقه تفت بدهید و بعد کنار بگذارید.
برنج را آبکش کنید و تهدیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بگذارید.
سبزی شسته و خرد شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید.
حالا مایه گوشتی را روی برنج بریزید و بعد بقیه برنج را روی مواد گوشتی بریزید.
در آخر کمی زعفران دم کرده و روغن روی برنج بدهید و قابلمه را دم کنید.
45 دقیقه بعد غذای خوشمزه ما آماده است.
قبل از سرو حتما برنج را خوب هم بزنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای درست کردن این پلو خوشمزه میتوانید از هر نوع سبزی معطر که در دسترس دارید استفاده کنید.
ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.