توصیه کارشناسان:
پوست هندوانه مفیدتر از خود آن است

با این حال، به دلیل محتوای بالای فیبر، توصیه میشود به تدریج مصرف شود، زیرا مصرف بیشازحد ناگهانی ممکن است در برخی افراد باعث نفخ یا گاز شود.
با فرارسیدن تابستان، بسیاری به خوردن هندوانه به عنوان میوهای خنک و پرآب روی میآورند، اما چیزی که کمتر کسی میداند این است که، پوست هندوانه که معمولاً دور ریخته میشود، فواید غذاییای دارد که در برخی مواد مغذی ضروری حتی از بخش قرمز آن پیشی میگیرد.
به گزارش اعتمادآنلاین، یک رسانه عربی در خبری در این رابطه به نقل جولی استیفانسکی که او را متخصص معتبر تغذیه نامیده نوشت، پوست هندوانه سرشار از فیبر، به ویژه فیبرهای نامحلول است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. همچنین حاوی مقداری فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند.
با این حال، به دلیل محتوای بالای فیبر، توصیه میشود به تدریج مصرف شود، زیرا مصرف بیشازحد ناگهانی ممکن است در برخی افراد باعث نفخ یا گاز شود.
پوست هندوانه همچنین حاوی سیترولین؛ یک اسیدآمینه مرتبط با بهبود جریان خون و افزایش عملکرد بدنی، است.
به گفته شری گری، متخصص تغذیه دانشگاه کانتیکت، پوست هندوانه حدود ۶۰ درصد سیترولین بیشتری نسبت به بخش قرمز آن دارد.
اگرچه افزودن یک فنجان پوست هندوانه به آب میوه مفید است، برای بهرهمندی کامل از فواید سیترولین نیاز به مصرف ۳ تا ۶ گرم در روز است.
پوست هندوانه حاوی مواد مغذی متعددی مانند ویتامینهای C و B6، بتاکاروتن، کلسیم، روی، فسفر و فیبر است.
گری اشاره میکند که، پوست هندوانه از نظر برخی ویژگیهای غذایی میتواند مفیدتر از بخش قرمز آن باشد. برای دریافت مقدار کافی از این مواد مغذی، مصرف حدود یک تا یک و نیم فنجان پوست توصیه میشود.
اما در این میان این پرسش مطرح میشود که آیا خوردن پوست هندوانه بیخطر است؟
در پاسخ باید گفت، بله، به شرطی که پیش از برش به خوبی تمیز شود، زیرا چاقو ممکن است باکتریها را از پوست به داخل منتقل کند.
استیفانسکی توصیه میکند هندوانه را زیر آب جاری به خوبی بشویید و با برس سبزیجات تمیز کنید.
همچنین بهتر است پوست هندوانه به تدریج به رژیم غذایی اضافه شود تا از مشکلات گوارشی جلوگیری شود.
پوست هندوانه باید در یخچال نگهداری شود، زیرا به سرعت فاسد میشود.