ادعای بلومبرگ: دوره «کندلهای خدا» در بیتکوین به سر رسید!

روزگاری بیت کوین در عرض چند دقیقه یک جهش بالای ده درصدی را تجربه می کرد. اما تحلیلگر ارشد بلومبرگ اعتقاد دارد دیگر دوره کندل های خدا به سر رسیده و نباید از بیت کوین انتظار جهش یک شبه داشت
فرارو- اریک بالچوناس، تحلیلگر ارشد صندوقهای ETF در بلومبرگ، اعلام کرد: دورهی کندلهای بزرگ و یکشبه (God Candles) در بیتکوین به پایان رسیده است و دیگر نباید منتظر جهش در کوتاهمدت بود.
به گزارش فرارو؛ این تحلیلگر در پستی در شبکه ایکس نوشت: « اگرچه بیت کوین از زمان راه اندازی صندوق بلک راک ۲۵۰ درصد افزایش یافته است، اما این افزایش نوسانات کمتری دارد و اصلاحات عمیقی را تجربه نمی کند.»
وی افزود: نوسانات کمتر، بازیکنان نهادی بزرگتری را جذب کرده است، که عنصری کلیدی در هفت رقمی شدن بیت کوین است.
کندل خدا چیست؟
در تحلیل تکنیکال، کندل خدا “God Candle” اصطلاحی است که در ارزهای دیجیتال برای توصیف یک کندل بزرگ در نمودار قیمت استفاده می شود که نشان دهنده جهش قیمتی سریع است. این الگو نشان دهنده احساسات صعودی قوی است و اغلب توسط معامله گران به عنوان یک سیگنال مثبت دیده می شود. این اصطلاح بر ماهیت چشمگیر افزایش قیمت در مقایسه با فعالیت معاملاتی قبلی تأکید دارد و بدان معنی است که قیمت در مدت زمان کوتاهی به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
این نوع حرکات نادر و شدید قبلاً در بیتکوین دیده میشدند؛ اما حالا بلومبرگ هشدار میدهد این دوران به پایان رسیده است.
علت حذف کندلهای خدا در بیتکوین؟
تحلیلگر بلومبرگ، اریک بالچوناس، به این موضوع اشاره کرده که سرمایهگذاران در صندوقهای ETF اسپات نسبت به سرمایهگذاران خردهفروشی نوسانپذیری بسیار کمتری دارند؛ این باعث شده حرکات بزرگ و اصلاحات شدید بازار به کلی کاهش یابند.
امروز مجموع دارایی تحت مدیریت بیتکوین در صندوقهای ETF ها اکنون بالغ بر 120 میلیارد دلار است که طی مدت کوتاهی در صندوقها ذخیره شدهاند.
بخشی از این ثبات نیز به خرید مداوم مؤسسات بزرگی مانند بلک راک، مایکرواستراتژی و متاپلنت وابسته است.
نقش صندوقهای ETF بیتکوین در حذف "کندلهای خدا"
صندوقهای ETF اسپات بیت کوین مانند آی بیت بلکراک در سال گذشته با جذب بیش از ۸۰ میلیارد دلار تنها در مدت یک سال رکوردهای بزرگی را شکستند.
تحلیلگر بلومبرگ از سرمایهگذاران ETF بهعنوان «دستهای قویتر» یاد میکند که با سقوط قیمت هراسی ندارند و حتی در اصلاحات هم در بازار باقی میمانند. وی در کتاب خود با عنوان «اثر باگل»این روند را با صندوقهای ETF سنتی مقایسه میکند که در آن سرمایهگذاران با روحیه بلندمدت از نوسانات ترسی ندارند.
همین امر به عنوان یک ابزار کاهش نویز در بازار ارز دیجیتال، باعث شده حرکات قیمتی به جای جهشهای یکشبه، بیشتر به سمت روندهای آرام، تثبیتشده و قابلانتظار پیش برود. امری که تحلیلگران آن را به عنوان شرط پذیرش بیتکوین بهعنوان یک سیستم مالی با ثباتتر ارزیابی میکنند.
منتقدان نظریه بالچوناس: صندوقهای ETF بمبهای ساعتی هستند!
بهباور اریک بالچوناس، حیات بیت کوین را باید به پیش از راهاندازی صندوقهای ETF و پس از آن تقسیم کرد. موردی که با آوردن ثبات نهادیها به بازار، رشد به همراه نوسانات کمتر را برای بیت کوین به ارمغان آورده.
با این حال، برخی کارشناسان و فعالان بازار دیدگاه بالچوناس را خوشبینانه و حتی خطرناک میدانند. از جمله، مدیرعامل و همبنیانگذار پلتفرم هایبلاک کپیتال هشدار داده که در اختیار داشتن بیش از ۵ درصد از کل عرضه بیتکوین توسط ETFها (تقریباً معادل سهم ساتوشی ناکاموتو) عملاً آنها را به نهنگهای بازار تبدیل کرده است. بهزعم او، هرگونه تحرک از سوی این صندوقها میتواند باعث شکلگیری واکنشهای رفتاری جمعی از سوی سرمایهگذاران خرد شود؛ واکنشهایی که اغلب به رفتار گلهای و نوسانات شدید صعودی یا نزولی منجر میشوند.
تجربه بازار نیز مؤید این نگرانی است: برای نمونه، در یکی از مقاطع، جریان ورودی بیش از ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه به ETFهای بیتکوین، تنها سه هفته بعد با افت ۱۳ درصدی قیمت این ارز همراه شد و این نشانهای از تأثیرگذاری نوسانی همین صندوقهاست.
پیتر شف: سرمایه گذاران ETF محکوم به «کیفهای خالی» هستند!
از سوی دیگر، پیتر شیف، اقتصاددان سرشناس ، معتقد است نهنگهای بازار از سرمایهگذاران ETF بهعنوان «گیرافتادگان در زیان» یا همان bag holders بهرهبرداری میکنند.
این دسته معمولاً در اواخر یک روند صعودی وارد بازار میشوند و درست در زمانی که نهنگها اقدام به فروش و سودگیری میکنند، این سرمایهگذاران در نقطه زیان گرفتار میشوند. بهویژه که صندوقهای ETF در روزهای تعطیل بازارهای سنتی (شنبه و یکشنبه) فعالیت ندارند و سرمایهگذاران آنها نمیتوانند در زمان بحران اقدام فوری انجام دهند، در حالی که بازار رمزارز بهصورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای هفته فعال است.