مهدی پازوکی در گفتگو با فرارو مطرح کرد:
مکانیسم ماشه یعنی جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ایران

اگر دوباره زیر بار تحریم های شدید قرار گیریم. هیچ یک از کشورها وحتی چین و روسیه حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری کنند. با این شرایط نه تنها رشد اقتصادی را تجربه نخواهیم کرد، بلکه ابعاد فقر و نابرابری نیز افزایش پیدا خواهد کرد و به تبع آن تورم و بیکاری نیز بیشتر می شود. دیپلماسی یک ابزار جدی برای نشان دادن حقانیت کشور است. امیدوارم بتوانیم از طریق دیپلماسی سیاست خارجی کشور را از انزوا خارج کنیم. متاسفانه تندروها حرفهایی می زنند و در برنامه های صدا و سیما نکاتی را پررنگ می کنند که هیچ نشانی از ملی گرایی و احترام به امنیت ملی ندارد.
فرارو-اگرچه احتمال فعال سازی مکانیسم ماشه یک خبر سیاسی به نظر می رسد اما به اعتقاد برخی تحلیلگران، تاثیر فعال سازی این مکانیسم بر اقتصاد کشور، انکار ناشدنی است. این در حالی است که برخی جناح های تندرو معتقدند فعال شدن مکانیسم ماشه تاثیر چندانی بر وضعیت اقتصاد کشور نخواهد داشت.
به گزارش فرارو، مهدی پازوکی اقتصاددان و تحلیلگر ارشد امور اقتصادی در گفتگو با فرارو به بررسی این موضوع پرداخته است:
مکانیسم ماشه یعنی جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ایران
مهدی پازوکی به فرارو گفت: «بعد از جنگ 12 روزه یا بهتر است بگوییم تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، اقتصاد به طور قطعی دچار مشکلاتی شده است. پس از آن، جمعی از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه در نامه ای از رئیس جمهور درخواست کردند یک تغییر پارادایم رخ دهد. این تغییر چه در بخش سیاست خارجی و چه در بخش سیاست داخلی مدنظر بود. درواقع تاکید بر این است که ابزار دیپلماسی از بین نرود چرا که از طریق دیپلماسی است که می توانیم حقانیت خود را به جهان ثابت کنیم. ما باید قطعا قدرتمند باشیم و به کمک بالا بردن توان دفاعی، دست بیگانگان را از کشور کوتاه کنیم. اما این را هم باید بدانیم که با بالا رفتن توان دفاعی و تغییر پارادایم در سیاست خارجی و تعامل در جهان است که می توانیم حقانیت خود را ثابت کنیم. در مورد برجام هم اسرائیل و تندروهای داخلی مخالفت می کردند.»
وی افزود: «در شرایط فعلی، بحث اسنپ بک یا مکانیسم ماشه مطرح است. من مکانیسم ماشه را به مثابه یک جنگ اقتصادی، علیه ایران عزیزمان می بینم. ما نباید اجازه دهیم جنگ اقتصادی علیه ایران شدت بگیرد. هم اسرائیل و هم تندروهای ایالات متحده دوست دارند این اتفاق رخ دهد، اما متاسفانه بخشی از تندروهای ایرانی نیز همین نقش را در خصوص مکانیسم ماشه بازی می کنند. مکانیسم ماشه مساوی با جنگ اقتصادی است. ما که نباید از مکانیسم ماشه استقبال کنیم. ما اصلا نباید اجازه دهیم این مکانیسم شکل بگیرد. اصلا لغتی با عنوان «اسنپ بک » در برجام وجود ندارد. اما اگر در برجام تعهدات اجرایی نشود، پرونده ما به شورای امنیت می رود. اکنون ما با اسرائیل و آمریکا مواجهیم اما در آن شرایط، درگیری ما با کل جهان شکل می گیرد. این به نفع کشورمان نیست.»
حتی چین و روسیه هم حاضر نخواهند بود در ایران زیر تحریم سرمایه گذاری کنند
این اقتصاددان در ادامه گفت: «نمی توانیم این موضوع را کوچک انگاری کنیم که در سایه مکانیسم ماشه، کشتی های ما امکان پهلو گرفتن در بنادر را نخواهند داشت و تحریم ها هم تشدید می شود. درواقع آن کاغذپاره هایی که آقای احمدی نژاد به تحریم ها می گفت، دوباره در حال تکرار شدن از سمت تندروهای وطنی است. آن ها هم فکر می کنند تحریم ها اهمیتی ندارند و کاغذپاره ای بیش نیستند. تحریم ها کاغذ پاره نیستند. تحریم ها منافع ملی ملت ایران را به طور مشخص هدف می گیرند. پله آخر چنین شرایطی رسیدن به مرحله «نفت در برابر غذا» است. طبق برنامه هفتم توسعه، نرخ رشد اقتصادی باید 8 درصد باشد. اما برای تحقق این نرخ رشد به حداقل 170 میلیادر دلار سرمایه گذاری سالانه داریم. کل منابع بخش خصوصی و نفتی دولت 85 میلیارد دلار است. بنابراین به سالانه بالای 80 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم.»
وی افزود: «اگر دوباره زیر بار تحریم های شدید قرار گیریم. هیچ یک از کشورها وحتی چین و روسیه حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری کنند. با این شرایط نه تنها رشد اقتصادی را تجربه نخواهیم کرد، بلکه ابعاد فقر و نابرابری نیز افزایش پیدا خواهد کرد و به تبع آن تورم و بیکاری نیز بیشتر می شود. دیپلماسی یک ابزار جدی برای نشان دادن حقانیت کشور است. امیدوارم بتوانیم از طریق دیپلماسی سیاست خارجی کشور را از انزوا خارج کنیم. متاسفانه تندروها حرفهایی می زنند و در برنامه های صدا و سیما نکاتی را پررنگ می کنند که هیچ نشانی از ملی گرایی و احترام به امنیت ملی ندارد. فعال شدن مکانیسم ماشه خواست اسرائیل است. اگر خواهان عظمت ایران هستیم، نباید اجازه دهیم این مکانیسم فعال شود. فعال شدن مکانیسم ماشه یک جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ملت ایران است»