انفجار میمکوینها؛ نقش اتریوم چیست؟

با توجه به دادهها، دسته میمکوینها بیش از سه برابر سریعتر و بیشتر از سایر ارزهای بازار رمزارز رشد کردهاند. کارشناسان این رشد را از دو جنبه بررسی کردهاند: یکی فرصتهای نوسانگیری، دیگری هشدار جدی برای ورود به فاز بیشازحد ریسکی بازار که در آن امکان اصلاحهای شدید و دامپهای ناگهانی افزایش مییابد
فرارو- امروز در لیست روزانه برترین رمزارزهای بازار، چهار مورد از پنج رتبه نخست به میمکوینها اختصاص یافت.
به گزارش فرارو، این اتفاق کمسابقه، نشاندهنده بازگشت توجه سرمایهگذاران به دسته میمکوینهاست؛ داراییهایی که به دلیل ریسکپذیری بالا، معمولاً در فازهای هیجانی بازار بیشترین رشد را تجربه میکنند.
کارشناسان بازار رمزارز معتقدند این حرکت صعودی، بیارتباط با رشد اخیر اتریوم نیست. جهش قابلتوجه دومین رمزارز بزرگ بازار، موجب آزاد شدن نقدینگی و افزایش میل به ریسک در میان فعالان بازار شده است؛ عاملی که بستر مناسبی برای صعود کوتاهمدت داراییهای کمپشتوانه اما محبوبی چون میمکوینها فراهم کرده است.
موج جدید در بازار: نقش اتریوم در بازگشت میمکوینها
اتریوم با رشد ۳۰ درصدی در هفت روز گذشته توانسته از مقاومتهای کلیدی عبور کند و به سطوح بالاتر از ۳۰۰۰ دلار دست یابد. این رشد، همراه با اخبار مثبت از سمت نهادهای مالی و فعالشدن دوباره دیفای، باعث ورود موج تازهای از نقدینگی به بازار شده و نه تنها اتریوم بلکه سایر آلتکوینها را نیز تقویت کرده است.
بر اساس دادههای پلتفرم تریدینگ ویو، در هفت روز گذشته، شاخص توتال ۳ که نشاندهنده ارزش کل بازار آلتکوینهای غیراتریومی است، با رشد ۹ درصدی، معادل ۷۵ میلیارد دلار، توانست سطح مقاومت کلیدی ۹۶۰ میلیارد دلار را بشکند و به بالاترین سطح از شش ماه اخیر، در چند قدمی یک تریلیون دلار صعود کند.
بخشی از این نقدینگی طبق الگوهای رفتاری پیشین، به سمت داراییهای پرریسک و محبوبی مثل میمکوینها هدایت شده است.
مقایسه رشد میمکوینها با سایر بخش های ارز دیجیتال
بر اساس دادههای سایت کوین گکو، مجموع ارزش بازار میمکوینها اکنون به ۷۸.۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۵ درصد رشد را تجربه کرده است.
این در حالی است که شاخص ارزش بازار آلتکوینها (توتال ۲) در ۲۴ ساعت گذشته معادل ۱.۵ درصد و شاخص ارزش کل آلتکوینهای غیراتریومی، ۱.۲۵ درصد رشد داشته است. این امر نشان میدهد شاخص میمکوینها اگرچه نمایانگر حجم کمتری از سرمایه در گردش است، بیش از سه برابر سریعتر و بیشتر از بقیه بازار رشد داشته است.
با توجه به دادهها، در حال حاضر سهم میمکوینها از بازار آلتکوینها به ۷.۹۶ درصد رسیده است. این عدد در مقایسه با میانگین تاریخی زیر ۲ درصد، بهوضوح یک انفجار تسلط را نشان میدهد. این رشد، اگرچه در نگاه اول مثبت به نظر میرسد، اما میتواند زنگ خطری برای افزایش بیشازحد ریسک در بازار نیز باشد.
نگاهی به میمکوینهای صدر جدول ارزهای برنده ؛ فلوکی و بونک
همانطور که در جدول زیر که مربوط به لیست ارزهای برنده وبسایت کوین مارکت کپ است، چهار مورد از پنج رتبه نخست به میمکوینها اختصاص دارد.
در صدر لیست ارزهای برنده امروز، فلوکی با نماد FLOKI قرار گرفته است. این ارز با قیمت ۰.۰۰۰۱۲۶۳ دلار، در ۲۴ ساعت گذشته رشد ۲۷.۸۲ درصدی را تجربه کرده و طی یک هفته نیز بیش از ۳۴.۸۸ درصد افزایش قیمت داشته است. ارزش بازار FLOKI به بیش از ۱.۲ میلیارد دلار رسیده است. همچنین، حجم معاملات روزانه این ارز با عبور از ۶۸۰ میلیون دلار، نشاندهنده علاقه شدید بازار به این پروژه است.
در ردیف دوم، بونک با نماد BONK قرار دارد؛ میمکوینی که روی شبکه سولانا ساخته شده و اکنون با قیمت ۰.۰۰۰۰۳۹ دلار معامله میشود. این ارز در ۲۴ ساعت گذشته رشد ۲۵.۲۱ درصدی و در هفت روز گذشته جهش ۷۳.۷۰ درصدی را ثبت کرده است. ارزش بازار BONK اکنون به بیش از ۳.۱ میلیارد دلار رسیده و حجم معاملات روزانهاش با عبور از ۲.۴ میلیارد دلار، از بسیاری از آلتکوینهای بزرگ نیز فراتر رفته است.
فارتکوین در جایگاه چهارم
میمکوین فارتکوین با نماد Fartcoin با قیمتی معادل ۱.۳۷ دلار، در ۲۴ ساعت گذشته رشد ۱۵.۲۴ درصدی و طی هفته گذشته رشد ۲۰.۲۴ درصدی را به ثبت رسانده است. ارزش بازار آن نیز به عدد ۱.۳۷ میلیارد دلار رسیده است.
در نگاه اول، نام پروژه ممکن است باعث خنده شود، اما حجم معاملات بالای ۴۴۳ میلیون دلاری آن در شبانهروز گذشته نشان میدهد که نوسانگیران بهشدت مشغول هستند. این نشان میدهد که بازار، در فاز فعلی، حتی پروژههای بیارزش را نیز با آغوش باز میپذیرد.
حضور SPX6900؛ میمکوین گرانقیمت اما پرطرفدار
برخلاف بسیاری از میمکوینها که در محدودههای قیمتی زیر یک سنت معامله میشوند، SPX6900 با قیمت ۱.۷۶ دلار در حال مبادله است. با این حال، قیمت بالاتر آن تفاوتی برای نوسانگیران ایجاد نمیکند.
این ارز طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲.۳۹ درصد و طی هفت روز اخیر، ۱۶.۶۴ درصد رشد داشته است. ارزش بازار آن به حدود ۱.۶۴ میلیارد دلار رسیده است. با وجود حجم معاملات نسبتاً پایینتر (۱۸۹ میلیون دلار)، این ارز در میان پنج برنده امروز، بالاتر از اتریوم، ریپل و دوجکوین ظاهر شد.
بازگشت میمکوینها؛ هیجان یا هشدار؟
کارشناسان معتقدند با حرکت شاخص ترس و طمع به سمت ناحیه «طمع» و رسیدن مجدد آن به عدد ۷۰ — که از نظر تاریخی منطقه هشدار برای اصلاح بازار تلقی میشود — بازگشت قدرتمند میمکوینها به صدر جدول ارزهای برتر، نشان از ورود بازار به فازی جدید از هیجان و افزایش ریسکپذیری سرمایهگذاران دارد.
رفتار پرنوسان و پامپ و دامپهای سریع در میان میمکوینها بهروشنی نشان میدهد که این دسته از داراییها عمدتاً مناسب معاملهگران کوتاهمدت و نوسانگیرانی هستند که با رعایت دقیق اصول مدیریت ریسک فعالیت میکنند. چراکه میمکوینها بهدلیل نداشتن پشتوانه فاندامنتال قوی یا ارزش افزوده واقعی، همواره در معرض ریزشهای ناگهانی و شدید قرار دارند.