ترامپ و پروژه «گنبد طلایی» جنگ ستارگان

برای ساخت گنبد طلایی از فناوری های هوش مصنوعی، کوانتم استفاده خواهد شد. ساخت پروژه روسیه، چین و ایران را به تقویت هرچه بیشتر قدرت موشکی شان ترغیب می کند. حتی ممکن است بازی قدرت و شیوه های جنگی را تغییر دهد.
محمدحسین واحدی؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اخیرا از یک پروژه نظامی جدید صحبت کرده. پروژه ای که برای اولین بار رونالد ریگان از آن به عنوان جنگ ستارگان صحبت به میان آورد. اما از آن زمان تا به امروز سال های زیادی می گذرد و علم هم پیشرفت کرده. با این حال که علم پیشرفت کرده برخی کارشناسان نظامی تقریبا این ایده را غیر ممکن می دانند.
چرا که علاوه بر بودجه فراوان زمان ،امکانات و هزینه زیادی برای اجرایی شدن آن نیاز است. چرا که ترامپ خواهان ایجاد یک گنبد طلایی جهانی و دقت صدر صدی در رهگیری هدف ها از سوی جهان می باشد. این خواسته، هزینه های جاری آمریکا را بالا می برد . به طوری که نیازمند افزایش بودجه نظامی نیز است. ترامپ خواستار مقابله با موشک های روسیه ،چین و ایران می باشد . چرا که این کشورها چالش جدی سیاست خارجی ایالات متحده می باشند. هزینه در نظر گفته شده، ابتدایی برای ساخت این پروژه ۱۷۵ میلیارد دلار می باشد . این هزینه خیلی زیادی است در حالی که تا سال ۲۰۳۰ نسخه اولیه این پروژه رو نمایی می شود.
نسخه نهایی نیز تا سال ۲۰۴۰ قرار است که تکمیل شود. هزینه نسخه نهایی که ساخت، آن ۲۰ سال زمان میبرد حدودا ۵۰۰ میلیارد دلار است. این در حالی است که بودجه نظامی فعلی آمریکا حدودا ۸۲۳ میلیارد دلار می باشد. این رقم برای یک پروژه نظامی بسیار جاه طلبانه به نظر می رسد چرا که حتی از مجموع بودجه دفاعی چند کشور هم بیشتر است.مسئول این پروژه ژنرال مایکل گوتلیب معتقد است که روسیه ، چین و ایران به شدت در حال افزایش زرادخانه های نظامی خود هستند.
این ژنرال می گوید باید سامانه دفاعی جدیدی برای آمریکا ساخت.برای ساخت گنبد طلایی از فناوری های هوش مصنوعی، کوانتم استفاده خواهد شد. ساخت پروژه روسیه، چین و ایران را به تقویت هرچه بیشتر قدرت موشکی شان ترغیب می کند. حتی ممکن است بازی قدرت و شیوه های جنگی را تغییر دهد.
اما چگونه این سامانه قرار است موشک ها را نابود کند؟
برای اینکه نیازمند تعداد زیادی ماهواره شناسایی است. برای این کار حدودا ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ماهوارهای شایدم بیشتر نیاز است. چرا که این پروژه برای رهگیری موشک های هایپرسونیک اقدام به نابودی آنها در ارتفاع بوست می کند. ارتفاع بوست زمانی است موشک تازه شلیک شده از جو خارج می شود و شعله های موتور های موشک نمایان است. به این دلیل که شعله ها پیداست رهگیری نابودی آنها بسیار آسان خواهد بود. برای نابودی این موشک ها به تعداد ۲۰۰ ماهواره تهاجمی مجهز به لیز و موشک نیاز است.
این موجب می شود قوانین صلح دوستانه در فضا نقض شود و ما وارد دنیای جدیدی از جنگ ها مانند فیلم های علمی و تخیلی شویم. علاوه بر این برای رهگیری موشک های شلیک شده به حدود ۱۶۰۰۰ رادار ورهگیر زمینی نیاز است. چرا که ماهواره ها تازه به عرصه نظامی وارد شده اند. کشورهای هایی مانند روسیه،چین و ایران با امکانات شان می توانند ماهواره ها را فریب دهند یا کارکرد آنها را مختل کنند.