ترامپ رقیب پیدا کرد؛ پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به فرانچسکا آلبانیز

عضو پارلمان اروپا گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین را بهعنوان نامزدی شایسته برای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ دانست. این در حالی است که واشنگتن به تازگی آلبانیز را به دلیل اقداماتش علیه رژیم صهیونیستی و پیگیری جنایات این رژیم در غزه و کرانه باختری تحریم کرده است.
ماتیاز نِمِتش، عضو پارلمان اروپا، پیشنهاد کرده است تا فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر، در سرزمینهای اشغالی فلسطین، نامزد دریافت جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ شود.
به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این در حالی است که واشنگتن به تازگی آلبانیز را به دلیل اقداماتش علیه رژیم صهیونیستی و پیگیری جنایات این رژیم در غزه و کرانه باختری تحریم کرد.
آلبانیز بارها جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم کرده و خواستار محاکمه عاملان جنایات علیه فلسطینیان شده است.
او به تازگی نیز با انتقاد از کشورهای اروپایی اعلام کرد که ایتالیا، فرانسه و یونان باید شفافسازی کنند که چرا به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی که تحت پیگرد دیوان بینالمللی کیفری است، اجازه عبور از حریم هوایی خود را دادهاند.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل پیشتر در واکنش به تحریم فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین از سوی آمریکا گفت: تحریم آلبانیز رویه بسیار خطرناکی ایجاد میکند.
دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران درباره تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین از سوی آمریکا و واکنش دبیرکل سازمان ملل به این موضوع افزود: فرانچسکا آلبانیز مانند سایر گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل یک متخصص مستقل حقوق بشر است که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شده و به شورای حقوق بشر گزارش میدهد.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: گزارشگران ویژه به دبیرکل سازمان ملل گزارش نمیدهند و او هیچ اختیاری درباره آنها یا نظارت بر کارشان ندارد.
دوجاریک افزود: با این اوصاف، کشورهای عضو سازمان ملل کاملاً حق دارند نظرات خود را داشته باشند و با گزارشهای گزارشگران ویژه مخالفت کنند، اما ما آنها را تشویق میکنیم که با ساختار حقوق بشر سازمان ملل متحد تعامل و همکاری کنند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: استفاده از تحریمهای یکجانبه علیه گزارشگران ویژه یا هر متخصص یا مقام دیگر سازمان ملل غیرقابل قبول است.
پس از آنکه مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه تحریمها علیه این گزارشگر را اعلام کرد، تعدادی از سازمانهای حقوق بشری و مدافعان، بیانیههایی در حمایت از آلبانیز صادر کردهاند. روبیو آلبانیز را متهم به راهاندازی «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی» علیه آمریکا و اسرائیل کرده بود.