آمارهایی که سخن میگویند

«سیستم کنونی توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه در واقع توهینی به خانوادههای گرسنه و مصیبت دیده است. مردم از شدت گرسنگی در خیابانها از حال میروند. حمله به چادرهای آوارگان و مدارس در غزه که پناه آوارگان شده است، ادامه دارد.»
محمود فاضلی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد که ساکنان غزه با سطوح خطرناک و شدیدی از گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند. ۵۰۰ هزار نفر در غزه به شدت گرسنه هستند و مردم برای دستیابی به یک کیسه آرد جان خود را به خطر میاندازند. هیچ کس در غزه نیست که از گرسنگی در امان باشد و برنامه جهانی غذا نمیتواند نیازهای موجود در غزه را به علت محدودیتهایی که وضع شده، بر آورده سازد و فعالیتهای این سازمان در غزه تقریبا غیرممکن شده است.
بحران گرسنگی غزه در سایه بسته شدن گذرگاهها وعدم اجازه ورود کمکهای امدادی، بهشکلی فاجعهبار تشدید شده و کمبود مواد غذایی اولیه، علت اصلی سوءتغذیه میان مردم است که در برخی موارد منجر به مرگ میشود؛ بهویژه برای مبتلایان به بیماریهای مزمن و سالمندان و همچنین نوزادان و کودکان. به گفته آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) همه چیز برای ساکنان غزه به پایان رسیده است؛ غذا، دارو و اماکن امن دیگر وجود ندارد.
سیستم کنونی توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه در واقع توهینی به خانوادههای گرسنه و مصیبت دیده است. مردم از شدت گرسنگی در خیابانها از حال میروند. حمله به چادرهای آوارگان و مدارس در غزه که پناه آوارگان شده است، ادامه دارد. طبق اعلام سازمان ملل بیش از ۵۰۹ فلسطینی توسط نظامیان ارتش اسراییل در نزدیکی مراکز توزیع کمکهای غذایی در غزه به شهادت رسیدهاند.
به اعتقاد مدیر ارتباطات آژانس یاد شده «بارها شاهد قتلعامهای وحشیانه علیه غیرنظامیانی بودهایم که برای دریافت کمکها به مرکز امریکا و اسراییل در جنوب غزه رفتهاند. ما روزانه به ورود حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون حامل اقلام ضروری به غزه نیاز داریم و این کمکها باید توسط سازمان ملل از جمله آژانس آنروا بهشکل ایمن توزیع شوند. لازمه این کار، باز کردن گذرگاههای غزه است.»
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل هم هشدار داده که ۷۱ هزار کودک در غزه به زودی بر اثر سوءتغذیه شدید با خطر بزرگی مواجه میشوند. با ورود به بحران قحطی، خانوادهها در غزه برای زنده ماندن نیاز به غذای مقوی دارند. به گفته صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) غزه یک جهنم واقعی است و اوضاع لحظه به لحظه بدتر میشود. وضعیت فعلی بدترین وضعیت برای زنان و کودکان در غزه است و محاصره، غزه را به آستانه قحطی برده و کودکان در حال ورود به مرحله مرگباری از سوءتغذیه شدید هستند.
به اعتقاد گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوقبشر وضعیت انسانی غزه به مرحله فاجعهبار رسیده است و اسراییل با حمایت نهادهای ویژه عملا از کمکهای انسانی به عنوان ابزاری برای تحقیر و گرسنگی دادن به غیرنظامیان استفاده میکند. تنها مقادیر بسیار کمی از کمکها به غزه رسیده است و در زمان حاضر نشانههای روشنی از تلاش هدفمند برای گرسنگی دادن به کودکان در غزه مشاهده میشود. خدمات ارایهشده توسط «آنروا» نقش مهمی در بقای غیرنظامیان در غزه دارد و نقش این آژانس نباید تحت فشارهای سیاسی تضعیف شود.
سیستم کمک رسانی به مردم غزه نیز از دیگر موضوعات مهم هفتههای اخیر است. عفو بینالملل، سیستم کمکرسانی مورد مناقشه که از سوی اسراییل و امریکا برای توزیع کمکها در غزه حمایت میشود، را به استفاده از تاکتیکهای گرسنگی علیه فلسطینیان برای ادامه جنایت نسلکشی در غزه متهم میکند. اسراییل از طریق مراکز نظامی شده بنیاد بشردوستانه غزه، دریافت کمکهای بشردوستانه را به تلهای مرگبار برای فلسطینیان گرسنه تبدیل کرده است. این شرایط ترکیبی کشنده از گرسنگی و بیماری ایجاد کرده که جمعیت را از حد فروپاشی فراتر میبرد.
تحقیقات اخیری که توسط روزنامه «فایننشال تایمز» ارایه شده است، از دست داشتن شرکت بزرگ گروه مشاوران بوستون (BCG) در طراحی یک مدل غزه پرده برمیدارد. این پروژه مخفی که با عنوان «اورورا» شناخته میشود، بر اساس بررسیها و اسناد منتشرشده، شامل حمایتهای مالی پنهانی از سوی نهادهای خارجی، از جمله شرکتهای امنیتی خصوصی امریکایی است.
«موسسه انسانی غزه» (GHF) که با پشتوانه امریکا و اسراییل ایجاد شده و مدعی ارائه کمکهای انساندوستانه است، در واقع نماینده اجرایی این طرح خطرناک بوده است. تاکنون فعالیتهای این موسسه منجر به شهادت ۷۵۱ غیرنظامی، زخمی شدن بیش از ۴۹۳۱ نفر و مفقود شدن ۳۹ نفر شده است.
بیش از ۱۳۰ سازمان بینالمللی نیز همکاری با این نهاد را رد کرده و آن را پوششی برای اهداف نظامی رژیم اسراییل خواندهاند. پس از افشای این طرح، برخی شرکای BCG از پروژه کنار گذاشته شدهاند. ادامه این پروژههای جنایتکارانه که پاکسازی اجباری را به عنوان راهحلی انسانی جلوه میدهند، به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و تمامی طرفهای حمایتکننده مسوول مستقیم جنایت علیه غیرنظامیان فلسطینی هستند.
اسراییل و امریکا همچنین در حال پیشبرد طرح اخراج دو میلیون فلسطینی از غزه به دیگر کشورهای جهان هستند. از دیدگاه کابینه اسراییل طرح ترامپ برای اخراج حدود دو میلیون فلسطینی از غزه و کوچ دادن آنها به کشورهای دیگر همچنان به قوت خود باقی است. این طرح البته با مخالفت حتی متحدان دولت امریکا و سازمانهای حقوقبشری بهعنوان نقض آشکار و خطرناک قانون بینالمللی مواجه است. این طرح را ترامپ در فوریه گذشته اعلام کرده بود که به موجب آن امریکا کنترل غزه را به عهده خواهد گرفت و فلسطینیان گزینهای جز مهاجرت از آن نخواهند داشت.
از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه حملات ارتش اسراییل به غزه ۵۷ هزار و ۵۲۳ نفر به شهادت رسیده و شمار کلی زخمیهای حملات ارتش اسراییل به غزه از آغاز جنگ به ۱۳۶ هزار و ۶۱۷ نفر رسیده است.