ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۲۲۶۹

توریست تایوانی گیرافتاده درمیان جنگ ۱۲ روزه: از سفر به ایران پشیمان نیستم

توریست تایوانی گیرافتاده درمیان جنگ 12 روزه: از سفر به ایران پشیمان نیستم

یک توریست تایوانی که به تازگی به کشورمان سفر کرده، از خاطرات خود در میانه جنگ ایران و اسرائیل سخن گفت.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- پایگاه خبری شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی، مصاحبه‌ای از یک توریست تایوانی را منتشر کرد که در زمان آغاز جنگ میان ایران و اسرائیل، در ایران به سر می‌برد. 

به گزارش فرارو به نقل از سی‌ان‌ان، در این گزارش آمده است: «آریل کنگ چنگژوآن» (Ariel Kang Chengxuan) ۲۴ ساله، زمانی که در تاریخ ۱۲ ژوئن (پنجشنبه ۲۲ خرداد) به رختخواب رفت، انتظار نداشت تا در قلب درگیری‌های جهانی از خواب بیدار شود. یازدهمین روز سفرش به ایران بود و «آریل کنگ» تایوانی که مسافری با تجربه بود، روی یک فرش با نقشی سیاه و قرمز رنگ در اصفهان دراز کشیده بود. 

در حالی که او خوابیده بود، اسرائیل حمله‌ای را به قلب هسته‌ای ایران و مراکز نظامی و موشکی ایران انجام داد؛ حملاتی که ۱۲ روز طول کشید و طی آن ایران شاهد حملات شدید هوایی شد. روز بعد این توریست تایوانی از طریق دوستانش در شبکه‌های اجتماعی از این حملات هوایی خبردار شد. به گفته وی، پس از شروع جنگ با آنکه زندگی به روال سابق در اصفهان ادامه داشت، مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها همچنان باز بودند؛ هرچند شماری کمتری از افراد در خیابانها حضور داشتند و ترافیک کمتری نیز در سطح خیابان مشاهده می‌شد. 

او البته از وخامت اوضاع تا صبح روز ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) با خبر نشد؛ زمانی که او و خانواده‌ای که آن‌ها میزبان وی بودند، از تلویزیون وقایع را دنبال می‌کردند و آنجا بود که تازه وی متوجه شد این درگیری چقدر شدت دارد. 

این توریست تایوانی در این باره به خبرنگار سی‌ان‌ان می‌گوید: «ما کاملا از دیدن صحنه حملات موشکی شوکه شدیم. خانواده‌ای که میزبان من بودند، می‌گفتند سال گذشته درگیری‌های نظامی مشابهی را تجربه کرده‌اند و به همین خاطر نیز احتمال دارد که فرودگاه‌ها بسته شود.»

644

تصویر آریل کنگ در جلوی یک رستوران سنتی در اصفهان

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش خود می‌نویسد: آمریکا که تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده است، در میان چندین کشوری قرار دارد که دیرزمانی است به شهروندانشان در خصوص سفر به ایران هشدار داده است. وزارت خارجه آمریکا در خصوص سفر به ایران گفته: «به هیچ دلیلی به ایران سفر نکنید.» اما آریل کنگ که پاسپورت تایوانی دارد ویک توریست جهانی به شمار می‌رود، بخاطر زیبایی و میراث فرهنگی که ایران دارد، کشورمان را به عنوان ۵۱ اُمین مقصد مسافرتی که از سه سال پیش به آن‌ها سفر کرده، انتخاب کرده بود. 

تلاش برای خروج از ایران

اما از آنجا که تایوان رابطه دیپلماتیک با ایران ندارد، این توریست تایوانی پس از آغاز جنگ برای خروج از ایران مجبور شد با سفارت چین تماس بگیرد؛ چرا که چین مدعی مالکیت جزیره تایوان را دارد. اما نتواست پاسخ درستی دریافت کند. برای همین به ناچار مجبور شد تا خود را به سفارت چین در ایران برساند؛ اما کارمندان سفارت به وی گفتند هنوز اتوبوسی برای تخلیه افراد در دسترس نیست. 

او الیته در خصوص ترس از جنگ می‌گوید: «از آنجایی که شنیده بودم مکانهای دولتی و نه غیرنظامی هدف گرفته می‌شوند، از این رو نگرانی زیادی در خصوص سلامتم نداشتم.» البته با همه اینها، او می‌بایست یک راه سریع برای خروج از کشور پیدا می‌کرد. 

شما بایستی که اعصابی قوی داشته باشید

کنگ البته سفرهای انفرادی خود را از سال ۲۰۲۲ و زمانی که دانشجوی دانشگاه بود آغاز کرد. او با پولی که از یک کار نیمه وقت در می‌آورد، در زمان تعطیلات درسی به مسافرت می‌رفت. او در این سفرها به کشورهایی نظیر هند و مصر سفر کرد؛ سفرهایی که او آن‌ها را «بدون برنامه ریزی» توصیف کرده و همین مسأله نیز او را برای سفر به ایران آماده کرد. 

او در همین ارتباط می‌گوید: من چالش را دوست دارم؛ چرا که خاطراتی عمیق و فراموش ناشدنی می‌سازند؛ چیزهایی که تا باقی عمرم هرگز آن‌ها را فراموش نخواهم کرد. »

این توریست تایوانی در خصوص سفرش به ایران می‌گوید: از یک آژانس مسافرتی آنلاین تقاضای یک ویزای ۱۵ روزه کرده و ۱۵ دلار نیز پرداخت کردم؛ پس از گذشت هفت روز ویزا را دریافت کرده و به هنگام ورود به کشور، ۱۳۴ دلار دیگر نیز پرداخت کردم. 

این توریست تایوانی در خصوص تجریه سفرش با حمل و نقل عمومی در ایران نیز می‌گوید در صورتی که شما فارسی بلد نباشید، جابجایی با حمل و نقل عمومی دشوار است. با این حال او می‌گوید مهربانی افراد محلی در ایران به او کمک کرده تا بر ترسهایش غلبه کند. او در این باره می‌گوید: شما بایستی اعصابی قوی داشته باشید تا بتوانید چیزهایی که روبرو می‌شوید را مدیریت کنید. 

مهربانی مردم ایران

طبق گزارش سی‌ان‌ان، این گردشگر تایوانی محل اقامت خود را از طریق یک سایت «کوچ سرفینگ» رزرو کرد و خلأ نبود تورلیدر را با پناه بردن به اطراف دور و برش جبران نمود. او در این باره می‌گوید: شما نیاز دارید تا شجاعت این را داشته باشید که از دیگران تقاضای کمک کنید. به خاطر راهنمایی‌های مردم محلی بود که این تجربه [که من پیدا کردم] عمیقاً خاطره‌انگیز شد و گرمای ارتباط انسانی به شکلی ویژه احساس می‌شد. 

645

مسیر خروج از ایران

این توریست تایوانی در خصوص چگونگی خروجش از ایران در زمان جنگ اسرائیل نیز می‌گوید که وی در روز ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) متوجه می‌شود که مسیرها بسته شده است و برای همین برنامه سفرش به شمال ایران را لغو می‌کند. صبح فردای آن روز با یک اتوبوس از اصفهان راهی تهران می‌شود. او در خصوص سفرش به تهران می‌گوید: در حالی که داشتیم به تهران نزدیک می‌شدیم، دود سیاهی را مشاهده کردم که مرا ترساند. 

او پس از رسیدن به تهران در ساعت ۲ بعدازظهر روز ۲۵ خرداد، بلافاصله سوار بر اتوبوس دیگری می‌شود و با کمک افراد ایرانی که دور و برش بودند، بلیت تبریز را می‌گیرد. او پس از رسیدن با آنکه خسته و گرسنه بوده، موفق می‌شود تا اتوبوس دیگری را به سمت ماکو بگیرد و از آنجا یک تاکسی به سمت مرز ترکیه می‌گیرد و در نیمه‌های شب موفق می‌شود از ایران خارج شود. او سپس ۲۲ ساعت دیگر طول می‌شود تا خود را به استانبول رسانده و از آنجا پروازی را به مقصد تایوان بگیرد. 

از سفر به ایران پیشمان نیستم

اگرچه به نوشته سی‌ان‌ان خروج این توریست از ایران سرجمع ۱۰۴ ساعت به طول کشید، اما او می‌گوید ایران را یکی از پنج کشور برتری می‌داند که به آنجا سفر کرده. او در همین رابطه می‌گوید: من با وجود این جنگ، هرگز از آمدن به ایران پشیمان نیستم. مردمان آنجافوق العاده بودند و مهمان نوازی عالی داشتند. 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات