طرز تهیه مِلا قورمه، خورش اصیل مازندرانی

خورش ملا قورمه یکی از خورشهای اصیل و خوشمزه مازندرانی است که بدون گوشت و با سبزیجاتی مثل بادمجان، گوجه و پیاز تهیه میشود.
فراروـ غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. مِلا قورمه یکی از خورشهای اصیل و سنتی خطه مازندارن است که از ترکیب بادمجان با گوجه، پیاز و سبزی خشک تهیه میشود. این خورش خوشمزه که معمولا همراه با پلو سرو میشود، کاملا گیاهی است؛ درنتیجه یک غذای کامل و مقوی برای گیاه خوران یا افرادی که منع مصرف گوشت دارند، محسوب میشود.
به گزارش فرارو، اگر دوست دارید غذاهای جدید و سنتی برای اعضای خانواده تهیه کنید، خورش ملا قورمه پیشنهاد خوشمزه ما به شماست. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش ملا قورمه مازندارنی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ملا قورمه
پیاز درشت: ۱ عدد
گوجه فرنگی درشت: ۵ عدد
آب نارنج یا آبغوره نجوشیده: نصف لیوان
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نعناع و جعفری خشک: سه قاشق غذاخوری
آب جوش: دو تا سه لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به بادمجان
نکات مربوط به پیاز

طرز تهیه مرحله به مرحله ملا قورمه

۲ ـ پیاز را پوست کنید؛ سپس خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا پیاز نرم شود.
۳ ـ بعد از اینکه پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه، فلفل و نعناع و جعفری خشک را اضافه کنید. صبر کنید تا سبزیها حدود سی ثانیه تفت بخورند؛ سپس بادمجان خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید.
۴ ـ گوجهها را پوست کنید و بعد به صورت نگینی خرد کنید. حالا گوجه خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید و یک تا دو دقیقه هم بزنید تا گوجه با بقیه مواد تفت بخورد. حالا آب جوش را به قابلمه اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا خورش جوش بیاید؛ سپس شعله اجاق را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و حدود یک تا دو ساعت زمان بدهید تا خورش جا بیفتد و روغن بیاندازد.
۵ ـ در مرحله آخر پخت آب نارنج یا آبغوره نجوشیده را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا نیم ساعت بجوشد. ملا قورمه خوشمزه شما در این مرحله آماده است. این خورش خوشمزه را میتوانید همراه با پلوی کته یا نان تازه میل کنید، نوش جان.