مردن به وقت شهریور
تعطیلات به روزهای پایانی خود رسیده و بسیاری از شهروندان آماده میشوند تا نیمهدوم سال را با رفتن فرزندانشان به مدرسه یا دانشگاه آغاز کنند، فرصت زیادی برای استفاده از تعطیلات نمانده و احتمالا به همین دلیل است که عدهای سعی میکنند هرطور که شده به مسافرت بروند، سفرهایی که آمارها نشان میدهد هرچه شهریور به روزهای پایانیاش نزدیک میشود، پرحادثه میشوند.
در همین زمینه بخوانید:
شهریور ماهِ خون!
به گزارش ایسنا، آمار پزشکی قانونی و پلیس راهور نشان میدهد آمار مرگ و میر حوادث رانندگی در ماه شهریور افزایش قابل توجهی پیدا میکند، به طوری که در ۱۱ سال گذشته، یعنی از سال ۸۴ تا کنون شهریور مرگبارترین ماه در جادههای کشور بوده و طی این ۱۱ سال ۲۵ هزار و ۸۴۶ نفر تنها در ماه شهریور به علت تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادهاند.
به عبارتی با تقسیم شمار کشتهشدگان حوادث رانندگی شهریورهای ۱۱ سال گذشته بر تعداد تعداد روزهای شهریور در ۱۱ سال مشخص میشود که طی این مدت به طور میانگین روزانه ۷۵ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند.
این آمار گرچه از سال ۸۵ به بعد در مجموع روند روبهکاهش داشته است اما همچنان میانگین آن از دیگر ماههای سال و حتی از طرح نوروزی نیز بیشتر است تا همچنان شهریور مرگبارترین ماه جادههای کشور باشد. بر اساس آماری که پزشکی قانونی در اختیار ایسنا قرار داده در سال ۸۴، ۳۱۶۲ نفر، در سال ۸۵، ۳۲۴۰ نفر، در سال ۸۶، ۲۴۳۷ نفر، در سال ۸۷ ۲۳۳۵ نفر، در سال، ۸۸ ۲۲۴۸ نفر، در سال ۸۹، ۲۴۴۹ نفر، در سال ۹۰ ، ۲۱۶۶ نفر، در سال ۹۱ ۲۰۶۹ نفر و در سال ۹۲، ۲۲۰۵ نفر در حوادث رانندگی شهریور ماه مصدوم شدهاند.
از سال ۹۳، آمار جانباختگان حوادث رانندگی در شهریور ماه به زیر ۲۰۰۰ کشته رسید اما همچنان بیشترین جانباختگان در طول ماههای سال را به خود اختصاص داد، به طوری که در شهریور سال ۹۳، ۱۸۱۷ نفر و در شهریور سال ۹۴، ۱۷۱۸ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند و حالا علامت سوالی بزرگ مقابل آمار جانبخانگان حوادث رانندگی در شهریور امسال قرار گرفته و معلوم نیست با پایان تایستان ۹۵ چه عددی در مقابل کشتهشدگان حوادث رانندگی شهریور خواهد نشست، اما آنطور که سردار تقی مهری، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفته است تنها در ۱۰ روز ابتدایی شهریور ۱۸۰ تن در صحنه تصادفات جان خود را از دست دادهاند که این به جز آمار مجروحانی است که در مسیر انتقال به بیمارستان و یا در بیمارستان فوت میکنند که معمولا تفاوت رقمی زیادی ندارد و میتوان با رعایت نکاتی ساده در رانندگی آن را کاهش داد.
فرمانده پلیس راه کشور همچنین علت شکلگیری بیش از ۵۶ درصد از تصادفات رانندگی را خودروهای سواری اعلام کرد و گفت: همواره یکی از نگرانیهای پلیس در طرح تابستانه اجرای این طرح در روزهای پایانی طرح است، طرح تابستانه پلیس راه در جادههای کشور تا سوم مهرماه ادامه خواهد داشت و ما در روزهای باقی مانده با بسیاری از دستگاهها از جمله اورژانس، هلال احمر، امداد خودرو و ... هماهنگیهایی را انجام دادهایم تا توان خود را افزایش دهند، در پلیس راه نیز شمار نیروها و عوامل را افزایش دادهایم و با تخلفات به خصوص تخلفات حادثه ساز بدون اغماض برخورد میشود.
حمیدی درباره ساعت پیک وقوع تصادفات نیز به ایسنا گفت: بر اساس آمارهای ما بیشترین تصادفات مرگبار بین ساعات ۱۲ تا ۲۰ رخ داده است، بر این اساس هشت درصد از تصادفات بین ساعات یک تا چهار بامداد، هشت درصد بین ساعات چهار بامداد تا هشت صبح و ۱۶ درصد تصادفات بین ساعات هشت صبح تا ۱۲ رخ داده است. ۲۱ درصد تصادفات نیز بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ و ۲۶ درصد نیز بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است و معادل ۲۰ درصد از تصادفات هم بین ساعات ۲۰ تا ۲۴ رخ داده است.
وی افزود: عامل دیگری که در تصادفات دخیل است، نزدیکی به شهرهاست، آمارهای ما نشان میدهد که ۶۶ درصد تصادفات در شهریور ماه سال گذشته در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده است، این یعنی راننده با تصور اینکه به مقصد نزدیک شده یا وارد شهر شده است توجه کافی به مسیر خود نداشته یا نسبت به عواملی چون خستگی و خواب آلودگی بی اعتنا شده است. همچنین چون در نزدیکی شهرها رفت و آمد بیشتر میشود رانندگان با همان سرعتی که در جاده حرکت بودند وارد این محیط شده و همین امر نیز باعث بروز تصادف میشود.