طرز تهیه کیک شیرخشک؛ کیک خیس و خامهای
کیک شیر خشک نوعی کیک بسیار لطیف با بافتی خیس و خامهای است که از دو لایه کیک و خامه تهیه میشود.
فراروـ کیکها ازجمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادیها بزنید با دنیای متنوعی از کیکهای میوهای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبهرو میشوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است.
به گزارش فرارو، کیک شیرخشک نوعی کیک بسیار خوشمزه با بافتی خیس و لطیف است. این کیک کافیشاپی با لایهای خیس و خامهای طعمی شگفتانگیز دارد و میتوانید با روشی آسان آن را در منزل تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک شیرخشک همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت کیک شیر خشک
- تخم مرغ: 4 عدد
- شکر: 150 گرم
- آرد سفید قنادی: 240 گرم
- شیر خشک: 60 گرم
- شیر: 240 گرم
- روغن مایع: 120 گرم
- بکینگپودر: 1 قاشق غذاخوری سر صاف
مواد لازم برای فیلینگ
- شیر عسلی: 400 گرم
- خامه صبحانه: 400 گرم
- شیر خشک: 120 گرم
- خامه فرم گرفته قنادی: 200 گرم
مواد لازم برای شربت کیک
- آب: 200 گرم
- شیرعسلی: 150 گرم
طرز تهیه کیک
![]()
برای درست کردن کیک ابتدا تخم مرغها، شکر و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن به مدت 4 تا 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود.
در مرحله بعد ابتدا روغن و سی ثانیه بعد شیر را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید در حدی که مخلوط شود.
همزن را کنار بگذارید.
آرد، شیر خشک و بکینگپودر را با هم مخلوط کنید و با الک طی دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد یکدست شود.
کف قالب دلخواهتان کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید و توی فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید به مدت 40 دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد.
برای درست کردن شربت کیک کافی است آب و شیرعسلی را داخل یک کاسه بریزید و حسابی هم بزنید تا یکدست شود.
شربت باید هم دمای محیط باشد.
برای درست کردن فیلینگ کیک هم ابتدا شیرعسلی، خامه صبحانه و شیر خشک را با هم مخلوط کنید.
مواد را روی بخار کتری درحال جوش قرار بدهید و هم بزنید تا به روش بن ماری یکدست و کمی غلیظ شود.
بعد از روی بخار بردارید و صبر کنید کاملا خنک شود.
در آخر خامه فرم گرفته را اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید تا مواد یکدست شود.
برای مونتاژ کردن کیک کافی است کیک را از قالب جدا کنید تا کاملا خنک شود، سپس کیک را از وسط به دو دایره کاملا مساوی و یک اندازه تقسیم کنید.
روی لایه اول شربت بزنید تا کاملا خیس شود، سپس یک لایه نسبتا ضخیم از کرم روی کیک بریزید و خوب پخش کنید.
لایه دوم را روی لایه اول قرار بدهید و روی آن دوباره کمی شربت بمالید.
بقیه کرم روی کیک بریزید و با کاردک یا لیسک صاف کنید.
روی کیک را میتوانید به دلخواه با شیرخشک، پودر نارگیل یا خامه شکلاتی تزیین کنید.
بهتر است کیک را قبل از سرو حدود 5 تا 6 ساعت داخل یخچال بگذارید، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
![]()
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده میکنند، دستشان هست. مثلاً میدانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده میکنند، این دما روی درجه 185 حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همانطور که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازهگیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانهها دقیقتر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانهها را نمیدانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازهگیری کنید، برای اندازهگیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا میکنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازهها دقیق نمیشوند. وقتی مواد را داخل پیمانه میریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندینبار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز کیک بوی تخم مرغ میگیرد. خیلی از افراد فکر میکنند که وانیل و طعم دهندهها بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد. درحالیکه این فکر اشتباه است. آنچه بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در طرحها و شکلهای مختلف موجود است.
7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر میرود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمیکند.
8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمیگیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر میتواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکردهاید.