کدام آجیلها بیشترین پروتئین را دارند؟
مصرف پروتئین برای ورزشکاران یکی از اصول اساسی تغذیه به شمار می رود. اما در میان مواد غذایی مختلف آجیل ها نقش مهمی ایفا می کنند. با این حال اکثر علاقه مندان به ورزش با این دغدغه مهم روبرو هستند که کدام آجیل ها بیشترین پروتئین را دارند؟
آجیلها در کنار طعم لذیذ و غنی، منبعی عالی از چربیهای سالم و پروتئینهای گیاهی هستند. پروتئین موجود در دانههای آجیل سبب ترمیم بافتهای بدن میشود و در ساخت عضلات و افزایش انرژی بدن نقشی کلیدی ایفا میکند.
بااینوجود اگر آجیلهای پرپروتئین را بشناسید و آنها را در رژیم غذاییتان به کار بگیرید، سریعتر به هدف خود یعنی سلامتی و تناسباندام میرسید. در دنیای آجیلها هر دانه ویژگیهای خاص خود را دارد. بعضی از دانهها سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند و برخی دیگر مانند بادام، پسته و... مقادیر زیادی پروتئین را در ترکیبات خود جایدادهاند.
چنانچه با ویژگیهای ساختاری هر دانه آشنا باشید، این امکان را دارید که برای تأمین پروتئین موردنیاز بدنتان، بهترین و غنیترین گزینهها را انتخاب کنید و با مصرف آنها در زمان مناسب، زودتر به نتیجه برسید. جهت آشنایی با آجیلهای پر پروتئین و بهترین زمان مصرف آنها تا انتهای مطلب با ما بمانید.
![]()
مقدار پروتئین موجود در دانههای آجیل
در جدول زیر مقدار پروتئین موجود در آجیلهای مختلف را بهازای ۱۰۰ گرم مشاهده میکنید.
|
نوع آجیل |
میزان پروتئین در 100 گرم |
|
بادام |
21.2 |
|
پسته |
20.4 |
|
بادام زمینی |
25.8 |
|
تخمه کدو |
25.8 |
|
تخمه آفتابگردان |
20.8 |
|
فندق |
14.8 |
|
گردو |
15.2 |
آشنایی با آجیلهای دارای پروتئین
احتمالاً در زمان خرید آجیل این سؤال برایتان پیش میآید که کدام آجیلها بیشترین میزان پروتئین را دارند؟ در پاسخ به این سؤال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بادام درختی
بادام درختی یکی از مغذیترین دانهها در میان انواع آجیلها است که فیبر، ویتامین، منیزیم و آنتیاکسیدانهای بسیار زیادی دارد. همچنین مقادیر زیادی پروتئین در ترکیبات این محصول خوشطعم یافت میشود. با این تفاسیر مصرف بادام برای کاهش کلسترول، سلامت قلب و کنترل قند خون بهشدت مفید است.
بادامزمینی
بادامزمینی از نظر گیاهشناسی در دسته حبوبات قرار میگیرد؛ اما به طور معمول در گروه آجیلها دستهبندی میشود. این محصول منبعی فوقالعاده از فولات، نیاسین و چربیهای مفید برای قلب است. همچنین مقدار قابلتوجهی پروتئین را در بافتهای خود جایداده است؛ به همین علت افرادی که در حوزه ورزشهای پرورش اندام فعالیت دارند و یا به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، برای کاهش احساس گرسنگی و عضلهسازی، از کره بادامزمینی یا دانه بادامزمینی زیاد استفاده میکنند.
پسته
با خرید پسته باکیفیت، میتوانید از خواص بینظیر این مغز پرخاصیت بهرهمند شوید. پسته در کنار مقادیر قابلتوجهی از فسفر، پتاسیم، آنتیاکسیدان و ویتامینهای گروه B، منبعی غنی از پروتئین نیز بهشمار میرود. مصرف منظم پسته نهتنها به تقویت عملکرد مغز کمک میکند، بلکه در کاهش التهابات بدن و بهبود سلامت چشمها نیز نقش مؤثری دارد.
تخمه کدو
تخمهکدو بیشترین میزان پروتئینهای گیاهی را در میان دانهها از آن خودکرده است. همچنین سرشار از روی، منیزیم، آهن و آنتیاکسیدان است؛ ازاینرو نقش مؤثری را در بهبود خواب، تقویت سیستم ایمنی و سلامت پروستات ایفا میکند.
تخمه آفتابگردان
از دیگر محصولاتی که میتوانیم در زمره آجیلهای پرپروتئین جای دهیم تخمه آفتابگردان است. این محصول سرشار از سلنیم، ویتامین e و چربیهای سالم است. همچنین پروتئین و فیبر بسیار زیادی دارد.
افرادی که در رژیم غذایی خود بهاندازه متعادل از تخمه آفتابگردان استفاده کنند، سیستم ایمنی قویتر، پوستی سالمتر و قلبی سلامت دارند. همچنین با بهرهمندی از فیبر موجود در این دانه، در طول روز کمتر احساس گرسنگی میکنند و دچار ریزهخواری و در پی آن افزایش وزن نمیشوند.
فندق
فندق این مغز کروی و کوچک، ویتامین e و منگنز فراوانی دارد. همچنین منبع خوبی از چربیهای سالم و پروتئین محسوب میشود. فندق استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد، سلامت مغز را ارتقا میدهد و باعث بهبود عملکرد قلب میشود. البته که میزان پروتئینهای آن نسبت به بقیه آجیلها کمتر است.
گردو
در بررسی آجیلهای پرپروتئین میتوانیم به گردو اشاره کنیم. پروتئینهای موجود در گردو در کنار سایر ترکیبات مغذی نظیر اسیدهای چرب امگا ۳، سبب بهبود خلقوخو، کاهش التهاب و سلامت مغز به میشوند. همچنین در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف تأثیرات قابلملاحظهای دارند.
بهترین زمان مصرف آجیلهای پرپروتئین
شما میتوانید باتوجهبه اهدافی که دارید از انواع آجیلهای پر پروتئین از جمله پسته، بادام، فندق، گردو و... در زمانهای مختلف استفاده کنید؛ اما در حالت کلی بهترین زمانها برای مصرف این محصولات به شرح زیر است:
![]()
میانوعده صبح
خوردن آجیلهای پرپروتئین در میانوعده صبح، انرژی موردنیاز برای طول روز را فراهم میکند و با ایجاد حس سیری، میل و اشتهای شما را در طول روز کاهش میدهد. همچنین مصرف این مغزها در ساعات ابتدایی روز میتواند عملکرد ذهنی را بهبود ببخشد و باعث افزایش متابولیسم بدن شود.
نیم ساعت قبل از تمرین
مصرف آجیلهای پرپروتئین قبل از تمرین و ورزش، انرژی بدن را در حالت پایدار نگه میدارد و باعث میشود در طول ورزش، احساس گرسنگی به سراغتان نیاید.
بعد از تمرین
مصرف بادامزمینی، پسته و بادام بعد از تمرین برای بازسازی عضلات بدن بسیار مفید است.
میانوعده عصر
اگر عصرها به یک میانوعده مقوی و مغذی نیاز دارید که شما را سیر نگه دارد، آجیلهای پرپروتئین انتخاب خوبی هستند و مانع از افت انرژی میشوند.
نکات مهم در مصرف آجیلهای پرپروتئین
مصرف آجیلهای پرپروتئین با رعایت نکاتی همراه باشد. در ادامه به این موضوع اشاره خواهیم کرد:
- هر فرد مجاز به مصرف یکمشت، حدود ۳۰ گرم آجیل در طول روز است؛ چرا که آجیل کالری بسیار زیادی دارد و مصرف بیش از این مقدار سبب اضافهوزن میشود.
- بهترین زمان مصرف آجیلهای پروتئیندار میانوعده صبح، قبل از تمرین یا بعد از تمرین است.
- برای جذب بهتر پروتئین موجود در آجیلها، حتماً باید آنها را با منابع پروتئینی دیگر مانند میوهها ترکیب کنید.
- آجیلهای پروتئیندار را بهتر است بهصورت خام و بدون نمک مصرف کنید.
- درصورتیکه به آجیلها حساس هستید از مصرف این محصول بپرهیزید.
آجیل برادران حسینی؛ طعم و کیفیتی که میتوانید به آن اعتماد کنید
اگر به دنبال آجیل تازه، خوشطعم و با کیفیت هستید، برادران حسینی یکی از معتبرترین نامها در بازار خشکبار ایران است. برند برادران حسینی با سالها تجربه و تعهد به کیفیت، بهترین مواد را انتخاب کرده و با دقت و ظرافت، محصولاتی سالم و خوشطعم را برای مشتریان خود فراهم میکند.
ویژگیهای متمایز آجیل برادران حسینی عبارتاند از:
- بهرهگیری از آجیلهای تازه و مرغوب، بدون هیچگونه مواد افزودنی
- بستهبندی استاندارد و بهداشتی که تازگی و طعم طبیعی آجیل را حفظ میکند
- تنوع گسترده انواع آجیل خام، شور، طعمدار و ترکیبی برای همه سلیقهها
- تعهد به سلامت مشتریان با عرضه محصولاتی کاملاً طبیعی و سالم
با انتخاب آجیل برادران حسینی، نه تنها طعم واقعی خشکبار را تجربه خواهید کرد، بلکه از خریدی مطمئن و رضایتبخش لذت خواهید برد.
سخن پایانی
آجیلهای پرپروتئین میتوانند انرژی موردنیاز بدن را در طول روز تأمین کنند و مانع از احساس گرسنگی شوند. همچنین نقش مؤثری در تناسباندام و عضلهسازی دارند. اما کدام آجیلها بیشترین پروتئین را دارد؟ در پاسخ میتوانیم به فندق، تخمه آفتابگردان، تخمهکدو، پسته و از همه مهمتر بادامزمینی اشاره کنیم.
بهترین زمان برای استفاده از آجیلهای دارای پروتئین میانوعده صبح، نیم ساعت قبل از تمرین یا نیم ساعت بعد از تمرین است. البته که میتوان در ساعات پایانی روز نیز در صورت احساس گرسنگی، مقدار کمی آجیل استفاده کرد. توجه داشته باشید که هر فرد روزانه مجاز به مصرف ۳۰ گرم آجیل است. بهتر است برای جذب پروتئینهای موجود در دانههای آجیل، آن را با یک منبع پروتئینی دیگر مانند میوه ترکیب کنید.