جنگ ۱۲ روزه و ضعف زیرساختها؛ چرا آثار تاریخی کشور در خطر است؟

«برخی موزهها مانند موزه جواهرات ملی به دلیل ماهیت خاص خود، مخازن امن زیرسطحی و مجهزی دارند که در دوران جنگ ۱۲ روزه با مشکل مواجه نبودند اما بیشتر موزههای آثار تاریخی فاقد این امکانات هستند و این موضوع ضرورت توجه ویژه را نشان میدهد.»
رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از مشکلات اساسی که در شرایط بحران بویژه جنگ ۱۲ روزه اخیر مشاهده کردیم، نبود مخازن امن برای نگهداری اشیا و آثار تاریخی است.
به گزارش ایرنا، احمد علوی روز دوشنبه اظهار کرد: برای بحرانهای طبیعی مانند سیل و زلزله برنامهریزی داشتیم، اما بحران جنگ پس از دوران دفاع مقدس تجربه نشده بود به همین دلیل زیرساختهای لازم مثل مخازن امن هم برای نگهداری اشیای تاریخی پیشبینی نشده بود.
این عضو شورای شهر تهران افزود: در جلسه کمیسیون فرهنگی شورا تصمیم گرفته شد که شهرداری حداقل چهار نقطه امن را معرفی کند تا در بودجه سال ۱۴۰۵ اعتباری برای ساخت و تجهیز مخازن در آن نقاط در نظر گرفته شود.
علوی تاکید کرد: این مخازن فقط برای مجموعههای شهرداری تهران نخواهد بود بلکه بهصورت ملی برای حفاظت و نگهداری از تمامی آثار ارزشمند کشور طراحی خواهد شد.
برای حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی در زمان بحران مخازن امن نداریم
وی در پاسخ به اینکه برای نگهداری از جواهرات ملی که موزه نگهداری میشوند چه تدابیری دارید؟ ادامه داد: برخی موزهها مانند موزه جواهرات ملی به دلیل ماهیت خاص خود، مخازن امن زیرسطحی و مجهزی دارند که در دوران جنگ ۱۲ روزه با مشکل مواجه نبودند اما بیشتر موزههای آثار تاریخی فاقد این امکانات هستند و این موضوع ضرورت توجه ویژه را نشان میدهد.
علوی اظهار کرد: این مخازن باید با رعایت استانداردهای حفاظتی و بهصورت زیرسطحی ساخته شوند تا در شرایط بحرانی بتوانیم با اطمینان از حفظ میراث فرهنگی کشور دفاع کنیم.