احتمال بازخواست از وزیر اطلاعات در مجلس

طرح استیضاح وزیر اطلاعات در روز حضور او در جلسه غیرعلنی مجلس (۲۴ تیر) کلید خورد. وزیر اطلاعات به خاطر وقایع امنیتی جنگ ۱۲ روزه مورد انتقاد قرار داد. وزرای اطلاعات در طول تاریخ تاسیس این نهاد راهبردی در کشور تا کنون، بارها برای پاسخ به سوالات نمایندگان به کمیسیون امنیت ملی رفتهاند یا در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدهاند. اصل تعامل مجلس با وزرای اطلاعات در دولتهای گوناگون بر این شیوه استوار بوده. اما گاهی به صورت انگشتشمار اختلافات مجلس با این وزرا علنی شده یا به طرح سوال رسمی رسیده است. تا کنون هیچ یک از وزرای اطلاعات در مجلس استیضاح نشدهاند.
فرارو- وقایع امنیتی مربوط به جنگ ۱۲ روزه، باعث بروز انتقاداتی نسبت به عملکرد وزیر اطلاعات شد. در حال حاضر طرح استیضاح سیداسماعیل خطیب در مجلس، در جریان و در حال جمعآوری امضا است.
به گزارش فرارو، وزرای اطلاعات در طول تاریخ تاسیس این نهاد راهبردی در کشور تا کنون، بارها برای پاسخ به سوالات نمایندگان به کمیسیون امنیت ملی رفتهاند یا در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدهاند. اصل تعامل مجلس با وزرای اطلاعات در دولتهای گوناگون بر این شیوه استوار بوده. اما گاهی به صورت انگشتشمار اختلافات مجلس با این وزرا علنی شده یا به طرح سوال رسمی رسیده است. تا کنون هیچ یک از وزرای اطلاعات در مجلس استیضاح نشدهاند.
آغاز روند استیضاح وزیر اطلاعات
بر اساس اخبار موجود، این طرح از همان روز ۲۴ تیر که وزیر اطلاعات همراه معاونانش در مجلس حاضر شد، کلید خورده است. امروز علیحسن اخلاقی از امضای طرح استیضاح خطیب خبر داد. او نوشت: «جلسه غیر علنی با حضور وزیر محترم اطلاعات آغاز شد، وزیر ابتدا گزارشی را از روی کاغذ قرائت کرد که تقریبا نکته ای نداشت، سپس چند نماینده به قید قرعه نکات مهمی را مبنی بر چرایی عدم قبول مسئولیت کوتاهی ها در جنگ دوازده روزه مطرح کردند و معاون و شخص وزیر پاسخ هایی را دادند، به نظر من و بسیاری از نمایندگان قانع کننده نبود.
به همین اعتبار، فرم درخواست استیضاح وزیر اطلاعات را امضا نمودم، سپس صحن علنی با حضور وزیر محترم کشور آغاز بکار کرد، ایشان گزارشی از وضعیت مباحث امنیتی و اجتماعی در جنگ دوازده روزه ارائه نمود، در حاشیه آن از رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تقاضای ارسال سوال از وزیر کشور به صحن را داشتم که علیرغم درخواست کتبی، متاسفانه سوال به صحن ارجاع نشده است».
روز ۲۴ تیر، سایت خبری ایران ۲۴ – نزدیک به یک نماینده سابق اصولگرا خبر داده بود که استیضاح وزیر اطلاعات از سوی محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر کلید خورده و ۱۳ امضا (در همان روز) جمع کرده است. روز گذشته (۲۸ تیر) نیز کامران غضنفری، نماینده تهران در پاسخ به این سوال که آیا مجلس میخواهد از وزیر اطلاعات در این موضوع بازخواستی داشته باشد، گفته بود: «ظاهرا بعضی از نمایندگان در حال دنبال کردن این موضوع هستند حالا باید ببینیم که به کجا میرسد.» او نوع اقدام نمایندگان را مشخص نکرده بود.
روایتی دیگر
روز ۲۴ تیر که خطیب و معاونانش به مجلس رفته بودند، مجتبی زارعی یکی از نمایندگان تهران، روایتی متفاوت از روایت امروز اخلاقی نماینده مشهد ارائه داده بود. او در توئیتر (ایکس) نوشت: «وزیر اطلاعات و معاونین تخصصی وزارت امروز به جلسه غیرعلنی مجلس فراخوان شدند؛ خبر خوب اینکه تمامی مکان های اداری، راهبردی و محرمانه رژیم صهیونیستی در همه نقاط سرزمین های اشغالی از طریق اسناد غنیمتی چند میلیون برگی از رژیم در اختیار جمهوری اسلامی است؛ ایران پهناور یک میلیون و ششصد و چهل و هشت کیلومتر مربعی کجا و فقر و محدودیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی رژیم کجا؟! آقای نتانیاهو و آقای کاتس! دست از گندهگویی ها بر دارید! وزیر و معاونش گفتند تمامی گراها و مختصات اماکن رژیم تحویل نیروهای مسلح شده است! دلیل؟ ساختمانهای ویژه منهدم شده!»
بعد از این پست در شبکههای اجتماعی بود که مشخص شد خطیب برای نخستین بار پس از آتشبس در جنگ ایران و اسرائیل، به مجلس رفته است. این روایت زارعی نیز با واکنشهای تندی در شبکههای اجتماعی روبرو شد. پیش از این برخی رسانهها، انتقاداتی به عملکرد خطیب و عدم پاسخگویی او مطرح کرده بودند.