ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۳۰۹۱

محبعلی: تشویق به جنگ، اقدام علیه امنیت ملی است

 محبعلی: تشویق به جنگ، اقدام علیه امنیت ملی است

مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه «هر کسی تشویق به جنگ می‌کند، علیه امنیت ملی ایران عمل می کند»، گفت: «هیچ وقت نباید سرنوشت کشور را معامله کرد و به خطر انداخت، شجاعت نیست که ما کشور را در خطر قرار دهیم و ادعا کنیم سازش‌کار نیستیم. کشور از هر سیاست و عقیده‌ای مهم تر است.»

تبلیغات
تبلیغات

قاسم محبعلی، مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت امور خارجه،  در خصوص راهکارهای تقویت انسجام ملی بعد از جنگ ۱۲ روزه گفت: مردم از کشور ایران حمایت کردند، نگران تمامیت ارضی و امنیت ملی بودند و کسی نباید این حمایت‌ها را به حساب شخصی یا سیاست خاصی بگذارد. باید توجه داشت که نگرانی‌های مردم همچنان سر جای خود باقی است. چه بسیار مشکلات حکمرانی ایران دچار بحران‌های ریشه‌ای است و تا این موارد حل و فصل نشود بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی حل نمی‌شود. 

به گزارش شفقنا، وی افزود: اگر نگاه کنیم حکومت‌هایی که در داخل مشکل دارند در سیاست خارجی هم مشکل دارند مثل شوروی سابق، اروپای شرقی، مثل عراق سوریه لیبی همه این کشورهایی که مشکلات داخلی داشتند مشکلات خارجی هم داشتند. حکومت‌هایی که مشکلات داخلی کمتری دارند و همه مردم بدون هیچ پیش شرطی فارغ از اینکه زبان قومیت فرهنگ و دین‌شان چگونه است در اداره کشورشان بدون هیچ تبعیضی شرکت می‌کنند امنیت بیشتری دارند. مثل سوئیس و شمال اروپا به دلیل اینکه همه مردم در حکومت مشارکت دارند مشکلات خارجی هم کمتر دارند. و تا مشکلات ریشه‌ای حل نشود مشکلات خارجی ادامه پیدا می‌کند. 

مردم به پزشکیان رای دادند، چون می‌خواستند مشکلات سیاست خارجی آن‌ها حل شود

وی تصریح کرد: ببینید چرا مردم در دور قبلی ریاست جمهوری به دکتر پزشکیان رای دادند، چون می‌خواستند مشکلات سیاست خارجی آن‌ها حل شود یعنی مساله مشکلات ایران با غرب و منطقه حل و فصل شود و تهدیدات خارجی رفع بشود. طبیعی است که امنیت ملی و رفاه مردم بر هر سیاست و هر خواسته‌ای اولویت دارد و اگر آن‌ها تامین شود سایر مسائل قابل پیگیری است. 

محبعلی با بیان اینکه در این میان رسانه ملی باید آینه تمام نمای یک ایران متکاثر چند قومیتی، چند مذهبی و چند زبانی باشد نه اینکه یک گروه خاصی را نمایندگی کند گفت: صرف اینکه مردم یک کشور چه زبان، فرهنگ و قومیتی دارند باید در رسانه ملی حضور داشته باشند و آن‌ها را نشان دهند. در مشارکت در حکومت نباید تبعیضی قائل شوند، تبعیض قومیتی جنسیتی نژادی نباید باشد اگر همه اینها در حکومت دیده شود همه فکر می‌کنند ایران خانه خودشان است و انسجام ملی شکل می‌گیرد.

یکی از مشکلات ما مهاجرت وسیع به خارج است و باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا این همه افراد علاقمند به رفتن از ایران هستند؟ در طول تاریخ ایران این تعداد مهاجرت سابقه نداشته است، یکی از این دلایل ریشه‌ای است و باید حل و فصل شود. در آن صورت امنیت ملی و حاکمیت ملی تقویت می‌شود و خطرات رفع می‌شود. 

وی افزود: طبیعی است که مشکلات را ببینیم و از تجربه دیگران درس بگیریم. در خاورمیانه اتفاقاتی افتاده است و حکومت‌هایی که به مردم‌شان توجه نکردند قدرت‌های خارجی به راحتی توانستند آن‌ها را تغییر رژیم دهند. باید از عراق، سوریه، لیبی، سودان و سومالی درس بگیریم این کشورها در منطقه ما هستند و از نظر فرهنگی دینی و مذهبی شبیه ما هستند. به خاطر اینکه حکومت‌ها به مردم‌شان بها نداند و پاسخگوی مردم‌شان نبودند قدرت‌های خارجی به راحتی مداخله کردند. به عنوان مثال در عراق، چرا شیعیان، کردها و. . برای سقوط حکومت صدام با آمریکا همکاری کردند چون صدام حقوق آن‌ها را نادیده گرفت. باید به این مسائل توجه شود. سیاست ستیز در سیاست خارجه باید به تعامل و همکاری منتقل شود. 

هر کسی تشویق به جنگ می‌کند علیه امنیت ملی ایران عمل می‌کند

محبعلی ادامه داد: هر کسی تشویق به جنگ می‌کند علیه امنیت ملی ایران عمل می‌کند. هیچ وقت نباید سرنوشت کشور را معامله کرد و به خطر انداخت، شجاعت نیست که ما کشور را در خطر قرار دهیم و ادعا کنیم سازش کار نیستیم. کشور از هر سیاست و عقیده‌ای مهم‌تر است. اگر کشور وجود نداشته باشد هیچ کدام اینها وجود نخواهد داشت.

اینکه ما باید امنیت ایران را حفظ کنیم خوب مستلزم این است که با دیگران صحبت و خطرات را رفع کنیم و تعامل کنیم و طبیعی است که اگر کسی حمله کرد از خودمان دفاع کنیم، دفاع حق ماست ولی باید بالاخره فکر کنیم وقتی دفاع کنیم چگونه ریشه‌های بحران و تجاوز را از بین ببریم که آن با جنگ از بین نمی‌رود. هیچ کجا با جنگ امنیت برقرار نشده است حتی برای آمریکا هم با حنگ هم برقرار نمی‌شود حتی روسیه که دو سال است با اوکراین می‌جنگد یا اسرائیل هم که در حال جنگ در غزه است. هیچ کجا با جنگ نمی‌توان امنیت برقرار کرد.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات