طرز تهیه حلوای کاراملی با طعم متفاوت برای روزهای محرم

حلوای کاراملی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و مجلسی است که دستور پخت متفاوتی دارد.
فراروـ حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود. حلوای کاراملی نوعی حلوای بسیار خوشمزه و لذیذ است که بافت شلی دارد و از این جهت با سایر حلواها متفاوت است.
به گزارش فرارو؛ این حلوای خوشمزه با طعم کارامل و نسکافه روش پخت آسانی دارد که میتوانید به راحتی آن را در منزل برای پذیرایی در عزاداریهای ماه محرم آماده کنید. اگر دوست دارید این حلوای متفاوت و لذیذ را درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه حلوای کاراملی همراه باشید.
مواد لازم برای پخت حلوای کاراملی با طعم متفاوت
- آرد گندم: نصف لیوان
- روغن مایع: نصف لیوان
- کره: 60 گرم
- شکر: 1 لیوان
- شیر: سه پیمانه
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- نسکافه: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه حلوای کاراملی با طعم متفاوت
برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا آرد سفید را داخل قابلمه بریزید و با حرارت متوسط تفت بدهید.
همین که بوی خامی آرد گرفته شود، کافی نیست و نباید آرد تغییر رنگ بدهد. حالا آرد را از روی حرارت بردارید و هل سابیده شده را اضافه کنید و هم بزنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
در مرحله بعد شکر را داخل یک ماهی تابه گود و دیوارهدار بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدهید تا شکر کم کم شروع به آب شدن کند. اصلا نباید شکر را هم بزنید. اگر وسط شکر آب شد و کنارهها هنوز باقیمانده بود، کافی است ماهی تابه را روی حرارت دور بدهید تا شکر به صورت یکدست آب شود.
همین که شکر آب شد، روغن مایع و نصف کره را اضافه کنید و. هم بزنید تا مخلوط شود، سپس 1 پیمانه شیر را کم کم اضافه کنید و فوری هم بزنید تا مواد یکدست شود.
حرارت را خیلی کم کنید تا جوشهای ریز بزند. حالا باقی مانده شیر را به مخلوط آرد تفت داده و هل اضافه کنید و فوری هم بزنید تا مواد گلوله نشود و این ترکیب را با الک به مواد روی گاز اضافه کنید و فوری هم بزنید تا مواد حلوا یکدست شود. حدود 5 دقیقه مواد را هم بزنید، سپس باقیمانده کره، گلاب، زعفران دم کرده و پودر نسکافه را که با یک چهارم لیوان آب جوش مخلوط کردهاید، به مواد حلوا اضافه کنید و یکی دو دقیقه هم بزنید.
در این مرحله حلوای کاراملی خوشمزه ما آماده سرو است. اجاق گاز را خاموش کنید و حلوا را داخل ظرف مخصوص سرو یا ظرفهای تک نفره بریزید.
برای تزیین میتوانید از پودر پسته و گردو استفاده کنید. توجه داشته باشید که این حلوا ذاتا شل است و باید آن را با قاشق سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ برای تهیه شیرینی، کیک، حلوا و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.