متاروس چیست؟

واژه متاورس از دو قسمت متا به معنای ماورا و ورس به معنای دنیا تشکیل شده و معنای تحت الفظی این واژه دنیای ماورا است.
متاورس: تعریف
متاورس در سال ۱۹۹۲ در رمان علمیتخیلی "تصادف در برف" (Snow Crash) نوشته نیل استفنسون استفاده شد. از آن زمان، واژه متاورس برای توصیف انواع نوآوریهای متمرکز بر خلق یک واقعیت مجازی پایدارتر که به زندگی فیزیکی و واقعی ما نفوذ میکنند، استفاده شده است.
از آنجایی که مفهوم متاورس خود هنوز در حال رشد است، چندین تعریف برای توصیف آن وجود دارد. به عبارت ساده، متاورس یک قلمرو دیجیتالی است که به انسانها اجازه تعامل با افراد دیگر یا شخصیتهای دیجیتالی (مجازی) در قالب آواتارها برای برقراری ارتباط، همکاری، انجام بازی، رسیدگی به امور کاری و تجاری، یا معاشرت را میدهد.
متاورس را میتوان یک فضای مشترک مجازی که از ترکیب واقعیت فیزیکی، بازیهای آنلاین، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و ارزهای دیجیتال حاصل میشود، تعریف کرد که کاربران را قادر میسازد به صورت مجازی با هم در تعامل باشند.
هر برنامه، خدمات، یا بستری که به شما اجازه میدهند با انسانهای دیگر یا شخصیتهای دیجیتالی در یک دنیای مجازی تعامل داشته باشید، متاورس را تشکیل میدهد. از بازی پوکمون گو، که از واقعیت افزوده استفاده میکند، تا اتاقهای کار هورایزن فیسبوک که امکان همکاری مجازی را فراهم میکنند، زیربناهایی برای آنچه متاورس میتواند در آینده باشد، محسوب میشوند.
نقش فیسبوک
فیسبوک برای حرکت در این مسیر اعلام کرده است که با دانشگاه هاروارد، دانشگاه هنگ کنگ و دانشگاه ملی سئول کره جنوبی به منظور مطالعه جنبههای ایمنی، برابری و اخلاقی متاورس همکاری خواهد کرد.
به گفته زاکربرگ، متاورس بستر رایانشی بزرگ بعدی پس از ظهور گوشیهای هوشمند و اینترنت موبایل خواهد بود و به جای در اختیار گرفتن مالکیت آن قصد دارد آغاز کننده و زمینهساز این انقلاب فناوری بالقوه باشد. وی به این نکته اشاره داشته است که با توسعه دهندگان و شرکتهای دیگر برای پیشبرد متاورس همکاری و سرمایه گذاری خواهد کرد.
اما این تنها فیسبوک نیست که روی متاورس به عنوان مورد بزرگ بعدی در دنیای فناوری متمرکز شده است. مایکروسافت نیز به تازگی از برخی طرحهای خود برای متاورس رونمایی کرده است.

فناوریهای مورد استفاده
نکتهای کلیدی که باید به آن توجه داشت این است که متاورس فقط واقعیت مجازی نیست. در عوض، واقعیت مجازی یکی از عوامل کلیدی محرک متاورس است و میتواند یکی از اجزا سازنده نقشه راه آن باشد.
در حالت ایدهآل، ممکن است برای تجربه متاورس در آینده نیازمند استفاده از هدستهای واقعیت مجازی مانند آکیولس ریفت یا سونی پلی استیشن ویآر نباشیم. در حال حاضر، به کمک هدستهای واقعیت مجازی یا دستگاههای دیگر که به ما اجازه تعامل با شخصیتهای دنیای مجازی را میدهند، نیاز داریم و این نیاز ممکن است در آینده همچنان وجود داشته باشد.