آیا برجام به معیاری برای انتخابات نامزدها اصولگرایان تبدیل میشود؟
دعوای انتخاباتی اصولگرایان در پشتپرده!

به نظر میرسد جدای از چالش جنگ قدرت در میان گروهها و شخصیتهای مختلف اصولگرا برای جای گرفتن در لیست انتخاباتی باید "جوانان انقلابی" که مخالف برجام و افایتیاف هستند را نیز اضافه کرد. جوانانی که به هر قیمتی میخواهند موافقان برجام در لیست اصولگرایان قرار نگیرند. اینکه تا چه حد موفق میشوند روشن نیست.
انتخابات مجلس اسفند ماه برگزار می شود
به گزارش فرارو، در این لیست ۹۰ نفره افراد سرشناس زیادی حضور دارند که باعث ایجاد جنگ قدرت در این جریان شده است. گروهها و شخصیتهای مختلف به دنبال کسب سهم بیشتری در این لیست هستند. در این جنگ قدرت معیارهای مختلفی نیز مطرح شده است و اتفاقا یکی از بحثهای اصلی اختلاف بر سر همین معیارها برای انتخاب لیست نهایی است.
لیست ۹۰ نفره شورای ائتلاف نیروهای انقلاب
چهرهها و افراد بالای ۵۰ سال
جوانان
محسن پیرهادی، وحید یامین پور، سیدنظام الدین موسوی، محمدنبی آقاتقی، امیرابراهیم رسولی، مجتبی ثابتی، محمدسعید احدیان، سعید آجورلو، مجتبی توانگر، فرشاد مهدی پور، مالک شریعتی نیاسر، مهدی وکیل پور، سیداحمدرضا دستغیب، روح الله سلگی، علی شمسی پور، سیدامیر سیاح، مجتبی ابراهیمی، سیدمحسن دهنوی، میثم نعمتی، سیدعلی قریشی، علی جعفری، احمد نادری، ابوالفضل عموئی، صالح اسکندری، جواد نیکی ملکی، محسن مهدیان چاوگانی، محمدصادق کوشکی، احمد صادقی، اسدالله آب نیکی، سیدمهدی جولائی، سیدمحمدهادی سبحانیان، مصطفی زمانیان، مهدی اسلام پناه، سیداحسان خاندوزی، سیدمیعاد صالحی
روحانیون
سیدرضا تقوی، سید محمود نبویان، مرتضی آقاطهرانی، سیدمحمد آقامیری، حمید رسایی، غلامرضا مصباحی مقدم، یاسر تک فلاح، محمدحسین موسی پور بردسیری، احمد سلطانی شیخ علائی
زهره الهیان، الهه راستگو، لاله افتخاری، فاطمه آلیا، زهرا ابوالحسنی، فاطمه رهبر، سوده نجفی، الهام اکبری، فاطمه قاسم پور، سمیه رفیعی، الهام امین زاده، فرشته حشمتیان، فاطمه موازی، عاطفه خادمی، نفیسه حسینی یکتا، کبری خزعلی، فیروزه رادفر، نیره اخوان
مشخص نیست موضع جبهه پایداری چیست. گروههای اصولگرا از جمله پایداری تلاش میکنند کمتر درباره موضوع حرف بزند تا کمتر بر اختلافات دامن زده باشند، البته مشخص نیست این تاکتیک تا چه زمانی دوام خواهد آورد.
بیشتر بخوانید:
نامه احمد توکلی به شورای نگهبان؛ انتقاد شدید اصولگرایان و استقبال اصلاحطلبان
روز گذشته اعضای هیئت انتخاب کاندیداهای نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در مجمع عمومی تهران که متشکل از حدود پنج هزار نفر است، انتخاب شدند.
اعضای هیات انتخاب عبارتنداز اعضای شورای مرکزی شورای ائتلاف که کاندیدای انتخابات مجلس نیستند و ۱۰ نفری که در مجمع عمومی تهران انتخاب شدند. اسامی ۱۰ نفر از اعضای هیئت انتخاب که در مجمع عمومی تهران انتخاب شدند به این شرح است: "حجتالاسلام مسعود عالی، حجتالاسلام حیدر مصلحی، حجتالاسلام قاسمیان، حجتالاسلام احسان بی آزار تهرانی، کامران دانشجو، رضا روستا آزاد، یاسر جبراییلی، منوچهر متکی، نادر طالب زاده، معصومه آباد."

چالش برجام و افای تی اف
در دو سه روز اخیر بحثهایی در این باره در شبکههای های اجتماعی اصولگرایان داغ بوده است. طیفی از جوانان اصولگرا معتقدند که نباید مدافعان برجام در لیست اصولگرایان جا بگیرند.
در صدر این طیف یاسر جبرئیلی قرار داد. او اخیرا به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب لیست برگزیده شده است. جبرئیلی همیشه از مخالفان پروپاقرص برجام بوده است.
او روز گذشته از انتخاب نامزدهای موافق برجام در لیست سی نفره اصولگرایان انتقاد کرد. جبرئیلی توئیتی در این منتشر کرد. به طور مشخص به نام محمد حسین احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان اشاره کرد. توئیت جبرئیلی با استقبال جوانان اصولگرایی همچون وحید یامین پور. امیر حسین ثابتی روبه رو شد. جبرئیلی ساعتی بعد بدون هیچ توضیحی توئیت خود را حذف کرد. شاید به این خاطر که نباید جزییات اختلافات علنی میشد.
اما نوشته امیر حسین ثابتی درباره تویئت جبرئیلی همچنان در دسترس است. «متاسفانه توئیت سید یاسر عزیز مصداق "مشت نمونه خروار" است و فقط مدیرمسئول خراسان نیست که علیرغم سابقه حمایت از برجام هم اکنون در آستانه ورود به لیست اصولگرایان برای مجلس است! نام افراد دیگری نیز با همین سابقه به چشم میخورد که اگر شورای ائتلاف اشتباهش را تصحیح نکند شکستش قطعی است.»
با وجود این که یاسر جبرئیلی توئیت خود را حذف کرد. اما به نظر میرسد او همچنان بر موضع خود است. جبرئیلی در توئیت دیگری یک نظری سنجی منتشر کرد. سوال این بود " آیا مخالفت با حضور مدافعان سیاست خارجی دولت آقای روحانی در لیست جبهه انقلاب، وحدت شکنی است؟ " طبعا اکثریت فالوئرهای او پاسخ "خیر" را انتخاب کردند.
جبرئیلی در توئیت دیگری پیشنهاد داد "شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ۱۰ مورد از طرحها و لوایح تاریخی شش سال اخیر را به ۹۰ نفر مشخص شده، عرضه کنند تا: ۱-با ارائه استدلال، رای مثبت و منفی خود را مشخص کنند ۲-مواضعی که هنگام بررسی این طرحها و لوایح در مجلس گرفتهاند (سکوت، مثبت یا منفی)، ضمیمه کنند."
هم این پیشنهاد و هم آن نظرسنجی با استقبال طیفی از جوانان اصولگرا روبه رو شد. یاسر جبرئیلی میگوید: «من خود را نماینده جوانان انقلابی گام دوم در این شورا میدانم و ان شاءالله نظرات این جوانان را پیگیری خواهم کرد.»
به این ترتیب حالا به نظر میرسد جدای از چالش جنگ قدرت در میان گروهها و شخصیتهای مختلف اصولگرا برای جای گرفتن در لیست انتخاباتی باید "جوانان انقلابی" که مخالف برجام و افای تی اف هستند را نیز اضافه کرد. جوانانی که به هر قیمتی میخواهند موافقان برجام در لیست اصولگرایان قرار نگیرند. اینکه تا چه حد موفق میشوند روشن نیست.
تاکنون تعدادی از اسامی ۳۰ نامزد لیست اصولگرایان قطعی شده است و حالا بحث بر سر تعداد اندکی است، که البته تغییر در همین تعداد اندک میتواند وزن گروههای مختلف اصولگرا در لیست انتخاباتی را افزایش یا کاهش دهد.
