با فرمانده جدید سپاه بیشتر آشنا شوید
با حسین سلامی از قرارگاه نوح تا فرماندهی کل سپاه؛ فرمانده جدید سپاه کیست؟

حضرت آیت الله خامنهای در حکمی سردار حسین سلامی را با اعطای درجه سرلشکری به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.

رحیم صفوی ۱۰ سال در این جایگاه حضور داشت تا اینکه محمدعلی جعفری در سال ۸۶ با حکم رهبر انقلاب فرمانده کل جدید سپاه لقب گرفت.
محمدعلی جعفری در تیرماه سال ۹۶ در پاسخ به شبهاتی که در رابطه با طولانی شدن دوره فرماندهی او مطرح شده بود، پاسخ داد: «حداقل برای مدت سه سال دیگر به خدمت در این پست ادامه خواهم داد.»
بدین ترتیب در اول اردیبهشت ۹۸ دوران فرماندهی جعفری بعد از گذشت ۱۱ سال و ۷ ماه به پایان رسید. او حالا بعد از محسن رضایی که ۱۶ سال این مقام را در اختیار داشت، نام خود را به عنوان پرسابقهترین فرمانده تاریخ سپاه پاسداران ثبت کرده است و مسئولیت قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیه الله الاعظم را برعهده گرفت و حسین سلامی به فرماندهی کل سپاه منصوب شد.
از قرارگاه نوح تا جانشینی فرمانده سپاه پاسداران
سرلشکر سلامی با آغاز جنگ تحمیلی به سپاه اصفهان پیوست. در کردستان و جبهه جنوب عهدهدار مسئولیتهای رزمی و فرماندهی مختلف کنار رزمندگان اسلام بود. عمده فعالیتهای وی در دوران دفاع مقدس مربوط به لشکر کربلا، لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان و مسئولیت عملیات قرارگاه دریایی نوح میشود.
سردار سلامی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ فرمانده دانشکده دافوس بود. وی معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه را از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴، فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۲ مهرماه ۱۳۸۸ و جانشینی فرماندهی کل سپاه و عضویت در هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی را در کارنامه دارد.
برادر وی امیر مصطفی سلامی، از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی و از مسئولان قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) است.

زمانی که سردار سلامی فرماندهی نیروی هوافضای سپاه را بهعهده داشت، سردار طهرانی مقدم از ایشان همواره با تکریم و احترام و بهعنوان انسانی استثنایی، دارای ظرفیتهای فوقالعاده و ذخیرهای برای انقلاب اسلامی یاد میکرد.
وی همچنین سال گذشته در تیرماه ۹۷، طی حکمی با حفظ سمت، سرپرستی معاونت هماهنگکننده سپاه را نیز بهعهده گرفت.
مسئول عملیات قرارگاه دریایی نوح در دوران جنگ تحمیلی
فرمانده دانشکده دافوس از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶
معاون عملیات ستاد مشترک سپاه از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴
فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۲ مهرماه ۱۳۸۸
عضو کنونی هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۸ تاکنون
سرپرست معاونت هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تیر تا شهریور ۱۳۹۷
وی افزود: ایشان در همان جلسه تاکید کردند که تصور نکنید اینکه من میگویم سلاح اتمی در دکترین ما هیچ جایگاهی ندارد یک بیان تبلیغاتی و رسانهای است بلکه یک حقیقت دینی و شرعی است، زیرا سلاح هستهای هدم نسل میکند لذا به بنده تاکید کردند که ما نیاز به دقت در اصابت موشکها به هدف داریم.
در ادامه به برخی مواضع وی درباره مسائل داخلی و منطقهای و بینالمللی میپردازیم:
فرمانده سپاه پاسداران در بهمن ماه سال ۹۱ و در مراسم بزرگداشت شهید حسن شاطری میگوید: ما امروز بر منافع استراتژیک دشمن مسلط هستیم و در مؤلفههای استراتژی در هر نقطه که دلمان میخواهد عمل میکنیم. این سازههای قدرت ماست که نیرومند شدهایم. ما دوران مظلومیت دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهایم و امروز ملت ما از یک اقتدار عظیم هم در عمق و هم در ظاهر قضیه برخوردار است. ما امروز نه کسری موشکی داریم و نه فقدان نیروی انسانی. رادارهای ما به بهترین شکل عمل میکنند و این قدرتها ناشی از دو عامل است که یکی عمود خیمه انقلاب اسلامی است و دیگری قدرت ظرفیتی است که در اتحاد، همدلی و یکدلی ما معنا میشود.
سردار سلامی همچنین در بهمن ماه ۹۱ در حاشیه رزمایش بزرگ پیامبر اعظم بسیجیان استان هرمزگان درباره توان دفاعی ایران میگوید: در آینده نزدیک شاهد توانمندی صنایع داخلی و صنایع وزارت دفاع در پرتاب ماهواره به فضا خواهیم بود. توسعه و رشد قدرت دفاعی یک پدیده سیال و توقف ناپذیر است و در سالهای اخیر با رشد و روزآوری تجهیزات دفاعی و رزمی شاهد افزایش قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در ارتباطات، جنگال، پدافند هوایی، نبردهای زمینی، شناورها، موشک اندازها، سیستمهای دفاع هوایی و نبردهای زمینی هستیم.
سرلشگر سلامی در ۱۴ بهمن ۹۷ در یک سخنرانی به اسرائیل هشدار میدهد که دست از پا خطا نکند.
«ما به اسرائیل هشدار میدهیم که دچار خطا نشوند، چرا که اگر خطا کنند قطعا از صفحه روزگار محو میشوند. همه مناطق شهرک نشین آنها به اندازه دو عملیات فتح المبین و بیت المقدس ماست.»

در این جهان در مقابل هیچ قدرتی کوتاه نمیآییم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «آن بیست و سه نفر» میگوید: داشتن یک رهبر بزرگ به مفهوم قد کشیدن یک ملت در تراز آن رهبر است و امروز به برکت نور هدایت، ولی فقیه در عرصهی علم و فناوری پیش میرویم، سینه فضا را میشکافیم، ماهواره به فضا میفرستیم و در دانش هستهای در تراز قدرتهای پیشرفته میرسیم. بهگونهای میشود که جهان قدرتمند بسیج میشود تا ما را از رسیدن به این شاخصهی بزرگی محروم کند و باز ما میایستیم.
وی در این مراسم افزود: نهضت تولید علم، اقتدار علمی، جهاد و مدیریت جهادی، همت و اراده، عزم مضاعف، انسجام ملی، همگامی، همدلی و همزبانی مفاهیمی است که با آن زندگی میکنیم و مطمئن هستیم در این جهان در مقابل هیچ قدرتی کوتاه نمیآییم.
۱۲ آبان ۹۷ سرلشگر سلامی در یک برنامه تلویزیونی در خصوص سیاست خارجی ایران نظریه مقاومت را بهترین گزینه میداند.
«در داخل کشور، یک نظریه میگوید سازش و یک نظریه میگوید مقاومت، تجربه به ما میگوید که مقاومت در برابر آمریکا بهترین گزینه است. آمریکا هرچه بیشتر ما را تحریم کند، پیشرفت ما بهتر و بیشتر خواهد بود.»
تعامل با رسانه ها؛ ویژگی بارز فرمانده کل سپاه
یکی از ویژگیهای سردار سلامی حضور وی در برنامههای صدا و سیماست که در آن به تحلیل دقیق اوضاع منطقه و جهان و ارائه دیدگاههای نظامی دقیق و موشکافانه جمهوری اسلامی میپردازد.