پودر مهتابی سوخته به جای «کراتین»!


پوربافرانی با تاکید بر اینکه مردم نباید مکملهای غیر مجاز را حتی به دلیل ارزان قیمت بودن تهیه کنند، اظهار داشت: اگر محصولی مجوزهای لازم وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را ندارد، نباید خریداری شود، همچنین لازم است مردم در صورت مشاهده مکانهای تولید مکمل غیر مجاز سریعاً به مراجع ذی صلاح اطلاع دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه در بازار آشفته اقتصادی و ارزی جامعه و بی تدبیری که برای سامانه نیما اتفاق افتاد بخش اعظمی از ارز کشور که میبایست برای تهیه داروهای بیماران خاص اختصاص پیدا میکرد، صرف خرید مکمل شده است. همچنین لازم است برای نظارت بر محصولات و مکملها ابتدا گزارش دقیقی از مراحل تولید، توزیع و جمعیت مصرفکنندگان در اختیار داشته باشیم، سپس با برنامهریزی جامع به این حوزه ورود کنیم.
پوربافرانی، در پاسخ به این سوال که آیا تضمینی برای اصل بودن مکملهای موجود در داروخانهها وجود دارد؟ گفت: تاکید ما این است که تولید مکملها حتما توسط متخصصین تغذیه و ذیربط انجام شود و مصرف کنندگان با آگاهی از شرکت تولیدکننده، اقدام به خرید محصول کنند. ضمن اینکه ممکن است داروخانهای در خلاء نظارتی، اقدام به عرضه محصولات درجه دو و تقلبی کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به خانه ملت گفت: ما گزارشهایی از برخی داروخانهها دریافت کردهایم که به جرم داشتن، کالاهای قاچاق و غیر مجاز به نهادهای نظارتی معرفی و به شدت با آنها برخورد شده است. اگر محصولی از مکانهای مجاز همچون داروخانهها تهیه شود، در صورت مشاهده تخلف امکان پیگیریهای قانونی وجود دارد، در صورتی مراحل قانونی برای برخورد با تولیدکنندگان و توزیعکنندگان محصولات غیرمجاز وجود ندارد.