نظر صریح رهبر انقلاب درمورد بررسی صلاحیتها


رهبر انقلاب روز گذشته در خطبههای نماز عید فطر و همچنین دیدار با مسئولان نظام، بار دیگر بر اهمیت اتحاد در کشور و تأکید کردند و به طور صریح بر فراهم کردن شرایط مناسب برای همه گروه های سیاسی درون نظام برای شرکت در انتخابات امسال اشاره کردند.
آیتالله خامنهای در سخنان خود در جمع مسوولان نظام به انتخابات مجلس هشتم اشاره کرده و آن را عرصه ظهور و بروز وحدت، عقلانيت و شعور ملي دانستند؛ امری که میتواند باعث تقویت وحدت در جامعه شود.
مقام رهبری همچنین در جای دیگری از سخنانشان خاطرنشان کردند: «اگر انتخابات بهگونهاي باشد كه گروههاي سياسي در يك رقابت مثبت براي خدمتگزاري به مردم، سهم متناسب و لايق خود را به دست آورند، اين انتخابات زمينهساز نشاط و پيشرفت جامعه خواهد بود.»
بیانات رهبر انقلاب مبنی بر امکان مشارکت گروههای مختلف سیاسی در رقابت انتخاباتی مجلس هشتم از آن جهت حائز اهمیت است که برخی گروههای سیاسی با توجه به موضعگیریهای اخیر شورای نگهبان و نیز مسئولان وزارت کشور، نسبت به ردصلاحیت گسترده نامزدهای خود و نیز نحوه برگزاری انتخابات، ابراز نگرانی کرده بودند.
پیشتر علی اکبر هاشمی رفسنجانی از احتمال دیدارش با مقام رهبری و رایزنی درخصوص تأیید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی سخن گفته بود.
رهبر انقلاب اسلامي همچنین با تاكيد بر لزوم پرهيز از كينهورزي و تهمتزني در فضاي انتخابات افزودند: «اگر گروههاي سياسي در انتخابات بد و برخلاف قوانين و مقررات عمل كنند، انتخابات زمينهساز ضعف و انحطاط خواهد بود، بنابراين اين مسئله يك امتحان الهي است.»
ایشان همچنین اتحاد ملی حول محور دین و توحید را نه وحدتی دستوری بلکه دارای ریشه و عقبهای دینی ارزیابی کرده و یکپارچگی ملت ایران را از درس های بزرگ ماه رمضان دانستند.
کنفرانس پاییزی؛ دسیسه جدید آمریکا
رهبر انقلاب همچنین درباره کنفرانس صلح پاییزی نیز اظهار داشتند: «تاکنون اين كنفرانسى كه اسمش را كنفرانس پائيزى گذاشتند، فلسطينيها رد كردند. وقتى فلسطينى يك عملى را، يك حركتى را كه به نام او از سوى جمعى تشكيل ميشود - دولتهاى ديگر - رد ميكند، چگونه ميتوانند اين اجتماع و اين كنفرانس را قبول كنند. وقتى اين كنفرانس را خدعه ميدانند، ديگران هم بايد خدعه بدانند.»
آیتالله خامنهای افزودند: «اين تحركات در حقيقت ابتكارهاى رژيم ايالات متحدهى امريكا براى نجات صهيونيستهاست. صهيونيستها كه دولتشان، ارتششان، آن تودهنى محكم را سال گذشته از حزب اللَّه شجاعِ از جان گذشتهى لبنان خورد و اينجور در مقابل ديوار «نه»ى بلند دولت فلسطينى - دولت حماس - قرارگرفته و آنجور تضعيف و تحقير شده است، او را ميخواهند نجات بدهند. آن وقت فلسطينى را در مقابل فلسطينى قرار ميدهند.»
مقام رهبری خطاب به گروه های فلسطینی گفتند: «من اگر يك پيام به برادران فلسطينى داشته باشم، آن يك كلمه، اين است كه بگويم: برادران! در مقابل هم قرار نگيريد. دشمن در خانهى شماست. دشمن در ميان شما فتنهانگيزى ميكند. فلسطين را مردم فلسطين بايد نجات بدهند، امت اسلامى هم بايد پشتيبانى بكند. امت فلسطين، مردم فلسطين، كنار هم قرار بگيرند.»
اشغالگران عامل ناامنی در عراق
رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید فطر درباره اوضاع عراق نیز اظهار داشتند: «مسئله عراق، مسئلهى ديگر دنياى اسلام است. دل ما براى عراق خون است. اين تروريسم كورِ در واقع حمايت شده و تأييد شدهى از سوى دشمنان ملت عراق، روزِ ملت عراق را سياه كرده. اينجا هم تقصير اول به عهدهى اشغالگران است. خودشان امنيت را برقرار نميكنند؛ يا نميتوانند، يا نميخواهند. به دولت مردمى هم اين امكان را نميدهند كه ابتكارات امنيتى را خود او به دست بگيرد و خود او كار كند. آنها مقصرند.»
آیت الله خامنه ای ضمن اشاره به اوضاع نابسامان عراق پس از اشغال خاطرنشان کردند: «امروز هر فاجعهاى در عراق اتفاق بيفتد - فاجعهى انسانى، فاجعهى عمرانى، فاجعهى سياسى - مقصر اول و مسؤول اول، اشغالگرانند؛ يعنى در درجهى اول امريكا و بعد هم بقيهى همپيمانانى كه در عراق مشغول اشغال نظامى هستند، مسؤولند.»
ایشان در دیدار با مسئولان نظام و سفرای کشورهای خارجی نیز، علت زیادهطلبیها و دخالتهای بیجای قدرتهای زورگو در مسائل مختلف مسلمانان را نیز اختلافات و نبود وحدت در میان امت اسلامی دانستند و درمورد طرح تقسیم عراق در سنای آمریکا اظهار داشتند: «در چنین شرایطی است که سنای امریکا به خود اجازه می دهد، رأی به تجزیه عراق دهد در حالیکه این مسئله هیچ ربطی به امریکا ندارد و مسئولان و ملت عراق نیز مخالفت خود را با آن اعلام کردند و دنیای اسلام هم با این مصوبه مخالف است.»