کنفرانس اهداکنندگان به سوریه در لندن برگزار شد
تاکید رهبران جهان بر راه حل سیاسی
کنفرانس اهداکنندنگان به سوریه با حضور دبیرکل سازمان ملل، نخست وزیر انگلیس، صدر اعظم آلمان و رهبران ۷۰ کشور، بلوک و سازمانهای دولتی و غیردولتی جهان در لندن آغاز شد.
کنفرانس اهداکنندگان به سوریه با حضور دبیرکل سازمان ملل، نخست وزیر انگلیس، صدر اعظم آلمان و رهبران 70 کشور، بلوک و سازمانهای دولتی و غیردولتی جهان در لندن آغاز شد.
به گزارش فرارو، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این کنفرانس حضور دارد. او طی سخنانی در کنفرانس بین المللی کمک به مردم سوریه، تنها راه خروج از بحران سوریه را راه حلی سیاسی دانست که از مسیر گفتوگوهای بین سوری حاصل شود.
محمد جواد ظریف در این کنفرانس بین المللی گفت: نقش قدرتها و بازیگران خارجی، تسهیل و فراهم کردن زمینه برای انجام این گفتوگوها و نه تحمیل پیش شرط میباشد.
ظریف در این سخنرانی بر محورهای زیر تاکید کرد:
- پنج سال از تراژدی انسانی سوریه بدون آنکه راه حلی برای آن پیدا شود سپری شده، و ما همچنان شاهد عواقب آن که روز به روز گستردهتر و عظیمتر میشود؛ هستیم. کشته و زخمی شدن دهها هزار انسان و آوارگی میلیونها نفر در داخل و خارج از سوریه، ادامه تخریبها و نمایش بیرحمانه بربریت، همه و همه وجدان تمامی بشریت را متاثر ساخته است.
- همواره و از ابتدای بحران سوریه، بر این اعتقاد بودهایم که تنها راه خروج از این معضل؛ راه حلی سیاسی است که از مسیر گفت و گوهای بین سوری حاصل شود. علاوه بر این، همواره تاکید داشتهایم که نقش قدرتها و بازیگران خارجی تسهیل و فراهم کردن زمینه برای انجام این گفت و گوها میباشد، نه اینکه تلاش کنند پارامترها و مختصات و یا نتیجه چنین گفت و گوهایی را دیکته کنند.
- بعد از سه نشست "گروه بین المللی کمک به سوریه" در وین و نیویورک، اکنون میتوان گفت که روزنه امیدی به وجود آمده که پایان این کابوس انساندوستانه را ممکن میسازد. با وجود این، مسئله مهم و اساسی آن است که تلاش مشترک ما در پایان دادن به درگیری و بسیج همه جانبه و چندوجهی برای ریشه کنی خشونت افراط گرایانه و تروریسم، نباید با ارائه پیش شرط از سوی برخی همراه باشد، از آن رو که این خطر؛ تهدیدی یکسان علیه همه ماست و هیچ کس نمی تواند تصور کند که میتواند از آن برای خود منفعتی کسب کند. بر این اساس، جامعه بین المللی میبایست به طور هماهنگ و منسجم اقدام کرده و از دسترسی افراط گرایان به نیروی انسانی، مالی و نظامی جدید جلوگیری کند. در این مسیر، اولین گام عملی و مهم، امتناع از خرید نفت از گروه های تروریستی و جلوگیری از انتقال درآمدهای مالی حاصله میباشد.
- علاوه بر آوارگان سوری که کشورشان را ترک کرده اند، نزدیک به 5 میلیون سوری نیز در کشور خود آواره شده و در شرایط بسیار اسفناکی زندگی میکنند. جمهوری اسلامی ایران تلاشهای انساندوستانه خود را بر کمک رسانی به این آوارگان متمرکز کرده و هم چون قبل به توزیع غذا، دارو، تجهیزات پزشکی، ملزومات اردوگاه های پناهندگی و ارائه خدمات عمومی میپردازد. علاوه بر این، ما هم چنان با همکاری با هلال احمر سوریه در حال کمک رسانی به همه مناطق قابل دسترسی در داخل سوریه هستیم. با وجود این، به دلیل گستره فاجعه انسانی در سوریه، هنوز کارهای بسیار زیادی باقی مانده است.
- هم چنان بر آمادگی ایران برای مشارکت موثر در تلاشهایی که با هدف پایان دادن به درگیری و هم چنین کاهش آلام و رنج های انسانی مردم سوریه به کار بسته شود، تاکید میکنیم.
دیدارهای فشرده با سران کشورها
محمد جواد ظریف وزیرخارجه ایران همچنین دیدارهای فشرده ای با سران و وزیر خارجه شماری از کشورهای جهان از جمله با نخست وزیر انگلیس و جان کری داشته است.
ظریف تاکنون با بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، والستروم وزیر خارجه سوئد، ملک عبدالله پادشاه اردن، ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق ، حیدر علی اف رئیس جمهوری آذربایجان، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، داود اوغلو نخست وزیر ترکیه ، دیدار و گفت وگو کرد.
مسایل دوجانبه، مسایل منطقه از جمله بحران سوریه از جمله محورهای گفت وگو ظریف با مقامات یاد شده بوده است.
ظریف همچنین با جان کری وزیر خارجه آمریکا دیدار و در خصوص روند اجرای برجام با وی گفت وگو داشت.
کنفرانس اهداکنندگان به سوریه امروز (پنجشنبه) با حضور 70 رهبر جهان و به میزبانی انگلیس آغاز شد.
بان کی مون: چاره ای جز بازگشت به مذاکرات نداریم
بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل در افتتاحیه نشست بینالمللی اهداکنندگان به سوریه در لندن ضمن نگرانی نسبت به متوقف شدن مذاکرات ژنو و تعویق آن به 25 فوریه گفت: چارهای جز بازگشت به میز مذاکرات نداریم.
بان کی مون در این کنفرانس تاکید کرد که بیش از هفت میلیارد دلار برای پاسخگویی به نیازهای آوارگان سوری لازم است.
بان کی مون در جریان سخنرانی خواستار از سرگیری مذاکرات هدفمند در ژنو شد.
وی گفت: من با نماینده ویژه خود کاملا موافقم که نباید فقط برای حرف زدن به پای مذاکره بیاییم. روزهای آتی باید برای بازگشت به پای میز مذاکرات استفاده شود نه تضمین دستاوردهای بیشتر در میدان نبرد.
من از شورای امنیت و گروه حمایت بینالمللی از سوریه میخواهم تا طرفین درگیر را برای آینده بهتر روسیه تحت فشار بگذارند. این تحولات سیاسی اخیر بر فوریت تلاشهای ما برای توقف رنج میلیونها زن، مرد و کودک سوری افزوده است.
بان کی مون تمامی طرفین درگیر در جنگ سوریه را محکوم کرد.
وی گفت: تمامی طرفین درگیر در جنگ داخلی سوریه مرتکب نقض حقوق بشر شدهاند. آوارگان فلسطینی در حال حاضر بسیار آسیبپذیرند و در شرایط بسیار بدی به سر میبرند. ما باید به محاصره پایان داده و به مردم قحطیزده غذا برسانیم. بیایید روایت را تغییر دهیم بیایید امید را به سوریه و منطقه بازگردانیم.
کامرون: راهحل طولانیمدت یک سازش سیاسی است
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس پیش از آغاز کنفرانس اهداکنندگان در لندن در بیانیهای اظهار داشت که کشورش کمکهای مالی خود به پناهندگان سوری را نسبت به سال گذشته دو چندان میکند و تلاش خود را برای حل بحران سوریه ادامه میدهد.
در جریان این کنفرانس کامرون نخست وزیر انگلیس گفت: اگر لحظهای برای رویکرد جدید در خصوص بحران بشردوستانه سوریه وجود داشته باشد، قطعا همین الان است.
وی گفت: راهحل طولانیمدت یک سازش سیاسی است. ما باید علیرغم تمامی مشکلات به راهمان ادامه دهیم. اما در همین حال باید به راهحلی که به این جنگ وحشتناک پایان دهد، دست پیدا کنیم.
تاکید امیر کویت بر راه حل سیاسی
شیخ الصباح احمد الصباح، امیر کویت بر لزوم ارائهی کمکهای مالی به سوریها و ارائه فلسفه جدیدی برای حمایت از پناهندگان به منظور کاهش درد و رنج مردم این کشور تاکید کرد.
وی افزود: این فاجعه انسانی جز با دستیابی به راهکار سیاسی پایان نخواهد یافت.
امیر کویت از حمایت مالی 300 میلیون دلاری کشورش به مردم سوریه خبر داد.
آنگلا مرکل: اتحادیه اروپا سه میلیارد یورو کمک می کند
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز در این نشست اظهار کرد: امروز روز تلاش و انسانیت است و باید برای کمک به پناهندگان و به ویژه زنان و کودکان تلاش کرد.
وی تصریح کرد: وی افزود اتحادیه اروپا سه میلیارد یورو برای کمک به پناهجویان سوریه در ترکیه فراهم خواهد کرد و کشورش نزدیک به دو میلیارد یورو برای کمک به سوریه اختصاص خواهد داد.
مرکل در این اظهارات عنوان داشت، کشورهای میزبان پناهندگان سوری مانند لبنان و اردن و ترکیه نیازمند کمکهای انسانی ضروری هستند، چرا که بار سنگینی از آوارهگان را تحمل میکنند.
وی همچنین از اختصاص 570 میلیون یورو به برنامه جهانی غذا با هدف کمک به مردم سوریه خبر داد.
ملک عبدالله دوم: اردن اقتصادش را بروی پناهجویان باز می کند
از سوی دیگر ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن نیز بر لزوم حمایت از سوریه در مقابله با بحران تاکید کرد و گفت: روشهای قدیمی برای حل بحران سودمند نیستند و باید روش جدیدی برای حل و فصل آن به کار گرفته شود.
وی افزود: اردن طی دهههای گذشته پذیرای پناهندگان سوری بسیاری بوده است. بهطوری از هر پنج شخص یک پناهنده سوری است. اردن تلاشهای خود را برای حفظ صلح و امنیت به کار میگیرد و اقتصادش را به روی پناهندگان سوری و شهروندان خود میگشاید.
تمام سلام: نمی توانیم از بحران سوریه حمایت مالی کنیم
تمام سلام، نخست وزیر لنبان در جلسه افتتاحیه این نشست گفت: بحران سوریه بر لبنان نیز اثر گذاشته است. باید برای حل این بحران پاسخی پیدا کرد تا سوریها به شرایط طبیعی خود بازگردند.
وی خواستار ایجاد اقدام الزامآوری برای تبدیل وعدهها به حمایت ملموس شد.
نخست وزیر لبنان گفت، کشورش نمیتواند بحران سوریه را حمایت مالی کند.
داووداوغلو:سوری ها اجازه ورود به بازار کار ترکیه را دارند
داووداوغلو، نخست وزیر ترکیه با بیان اینکه ترکیه بزرگترین کشور پذیرای آوارگان سوری است، گفت: سوریها اجازه ورود به بازار کار در ترکیه را دارند و هیچ سوری بدون پناهگاه و درمان در این کشور نخواهد ماند.
داووداوغلو تاکید کرد: ما نباید تنها در مورد پناهندگان بلکه در مورد محاصرهشدگان نیز صحبت کنیم تا به وضعیت اسفناک آنها خاتمه دهیم.
وی اظهار داشت: ترکیه 10 میلیارد دلار برای پناهندگانی که در اردوگاهها به سر میبرند، اختصاص داده است.
جان کری: باید درباره آتش بس مذاکره کنیم
جان کری، وزیرامور خارجه آمریکا در کنفرانس اهداکنندگان بینالمللی برای کمک به سوریه از روسیه خواست تا به قطعنامه سازمان ملل در خصوص توقف حملات هوایی علیه غیرنظامیان و امکان دسترسی سازمانهای بشردوستانه به این مناطق احترام بگذارد.
وی گفت: روسیه به این قطعنامه رأی مثبت داده و همانند دیگر طرفین در خصوص آن مسئول است و باید به آن احترام بگذارد. من صبح امروز با سرگئی لاورف همتای روسی خود در خصوص نحوه برگزاری مذاکرات جامع و قاطعانهای توافق کردم.
کری افزود: لاورف موافق است که ما باید در خصوص نحوه اجرای آتشبس و نحوه دسترسی طرفین درگیر به کمکهای بشردوستانه مذاکره کنیم. مخالفان سوری و دولت دمشق باید اجازه دسترسی به کمکهای بشردوستانه را داشته باشند.
وی ادامه داد: مطمئنم که ما به راهی برای پیشبرد این روند دست خواهیم یافت.