ترنج موبایل
کد خبر: ۱۸۱۵۲

رهبر جمهوری اسلامی:

وظیفه جنبش دانشجویی جلوگیری از انحراف نظام است

وظیفه جنبش دانشجویی جلوگیری از انحراف نظام است
تبلیغات
تبلیغات

فرارو- آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی صبح روز یكشنبه در جمع گروهی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، با تبیین ویژگی‌ها و کارکردهای جنبش دانشجویی، دانشگاه را محل جوشش و اوج‌گیری دائم دو جریان حیاتی «علم و تحقیق» و «آرمانگرایی و آرمانخواهی»، خواندند و تأکید کردند: اگر ملت و مسئولان شاخص‌های اصلی هویت اسلامی نظام را حفظ کنند هیچ دشمنی قادر به آسیب‌رساندن به این کشور نخواهد بود.

ایشان با ابراز خرسندی فراوان از حضور در فضای دلنشین دانشجویی، صداقت، اخلاص، جوانی، طراوت و آمادگی روحی را از ویژگی‌های مهم دانشجویی برشمردند و افزودند: دانشجو، به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور، در حال و آینده، نقشی اساسی و تعیین‌کننده برعهده دارد.

آیت‌الله خامنه‌ای، «علم و تحقیق» را به عنوان یکی از دو جریان اصلی دانشگاه، مایه حیات و عزت ملی دانستند و افزودند: حرکت سریع و جهشی که در سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف علمی به وجود آمده است بدون هیچ‌گونه وقفه ادامه یابد تا عقب‌ماندگی علمی کشور با سرعت بیشتری جبران شود.

ایشان پیشرفت‌های ایجادشده در بخش‌های نانو، پزشکی، هسته‌ای و دانش‌های نوین را نشان‌دهنده توانایی و ظرفیت‌های عمیق علمی و انسانی موجود در کشور خواندند و با اشاره به هوش بالای ملت ایران و تاریخ درخشان علمی کشور افزودند: هدف اصلی از روند حرکت علمی کشور، تبدیل ایران به مرجع علمی جهان است و این آرزوی بزرگ به همت دانشمندان و دانشجویان این سرزمین، محقق خواهد شد.

رهبر جمهوری اسلامی باور عمیق به شعار «ما می‌توانیم»، تهیه نقشه جامع علمی، ایجاد نظام مهندسی اجرای این نقشه با همکاری فعال دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، و نظارت بر اجرای صحیح نقشه جامع علمی را مقدمات دستیابی ملت ایران به قله‌های رفیع علم و دانش خواندند و تأکید کردند: این مقدمات باید با جدیت و امیدواری طی شود تا نسل جوان کنونی، افتخار تبدیل ایران به مرجعیت علمی جهان را مشاهده و درک کند.

آیت‌الله خامنه‌ای، در تبیین ویژگی آرمانخواهی و آرمانگرایی دانشجویان، به تاریخچه شکل‌گیری جنبش دانشجویی اشاره کردند و افزودند: به استناد واقعیات تاریخی، بدنه جنبش دانشجویی همواره با استکبار، سلطه، دیکتاتوری و استبداد به شدت مقابله کرده و با همه وجود عدالت‌خواه بوده است و هرکس مدعی جنبش دانشجویی است باید به این ویژگی‌ها پایبند باشد.

ایشان جان باختن سه دانشجوی دانشگاه تهران را در تظاهرات ضدامریکایی 16 آذر 1332، از نشانه‌های جوهره ضد استکباری جنبش دانشجویی خواندند و افزودند: جنبش دانشجویی با آغاز نهضت روحانیت در سال 1342 به این حرکت عظیم پیوست و دانشجو و دانشگاه دوشادوش روحانیت به یکی از بازوهای اساسی نهضت روحانیت و یکی از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل شدند.

ایشان اقدام هوشیارانه دانشجویان را در تشکیل سپاه پاسداران و جهاد سازندگی در ماه‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی، از دیگر نشانه‌های ذات حقیقی جنبش دانشجویی خواندند و افزودند: مقابله با گروهک‌ها و عناصر مسلحی که دانشگاه را لانه خود کرده بودند، حرکت عظیم تسخیر لانه جاسوسی امریکا، تشکیل جهاد پربرکت دانشگاهی، حضور فعال در هشت سال دفاع مقدس و حضور مؤثر در مقابله با همه توطئه‌های سی سال اخیر، نشان می‌دهد که جنبش دانشجویی با ویژگی‌هایی همچون ضدیت با استکبار، مقابله با فساد، ضدیت با «استبداد و اشرافی‌گری» و مخالفت با گرایش‌های انحرافی، توانسته است در پرتو عدالت‌خواهی مستمر، سهم اساسی خود را در پیشبرد اهداف انقلاب و ملت ایفا کند.

آیت‌الله خامنه‌ای، ایجاد گفتمان و فضای فکری «انقلابی - سیاسی» را از دیگر آثار جنبش دانشجویی دانستند و خاطرنشان کردند: البته ممکن است افرادی یا بخش‌هایی از دانشجویان، گونه دیگری باشند، اما واقعیات تاریخ جنبش دانشجویی نشان می‌دهد که بدنه دانشجویی کشور ظلم‌ستیز و عاشق آرمانهای بزرگ، و بر اساس خصلت ذاتی خود، با کسانی که در فلسطین، عراق، افغانستان و هر نقطه دیگر دنیا در حق ملت‌ها جنایت می‌کنند، عمیقاً مخالف است.

رهبر جمهوری اسلامی در تبیین نقش تشکل‌های دانشجویی، به بیان تفاوت این تشکل‌ها با احزاب سیاسی پرداختند و خاطرنشان کردند: احزاب برای رسیدن به قدرت فعالیت می‌کنند اما دانشجو به قدرت نمی‌اندیشد بلکه در پی رسیدن به اهداف و آرمانهاست و روا نیست که احزاب، تشکل‌های دانشجویی را دستاویزِ رسیدن به قدرت قرار دهند که البته دانشجویان نیز باید به این نکته توجه کامل داشته باشند.

ایشان ایجاد فرصت برای کار دسته‌جمعی در محیطهای دانشجویی را از دیگر کارکردهای مثبت تشکلهای دانشجویی دانستند و با اشاره به سرمایه‌گذاری دشمنان ملت برروی دانشگاه‌ها و دانشجویان افزودند: تشکل‌های دانشجویی باید ضمن حفظ پیوند با بدنه دانشجویی، دانشجویان را از افتادن در گردابهایی مانند جاذبه‌های غریزی، فریبهای سیاسی، دکانداری‌های به ظاهر معنوی و عرفان‌های ساختگی مصونیت بخشند.

رهبر جمهوری اسلامی تشکل‌های دانشجویی را به پیگیری مستمر اهداف ذاتی جنبش دانشجویی فراخواندند و افزودند: کمک به حفظ وحدت ملی و «حضور و شرکت در پیکار همگانی ملت ایران با توطئه‌های بیگانگان» از جمله اهداف حقیقی تشکل‌های دانشجویی است.

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان در تبیین دلایل پیروزی انقلاب اسلامی به مصادره شدن جریان مشروطیت از جانب قدرت استعماری انگلیس و سر كار آمدن یك دیكتاتور خشن، بیرحم و وابسته اشاره كردند و افزودند: نهضت عظیم اسلامی به همت مردم و رهبری شخصیتی بی‌نظیر همچون امام راحل به پیروزی رسید و به وجود آمدن صبر و بصیرت در ملت، دو عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی و ماندگاری آن شد.

ایشان تشكیل نظام جمهوری اسلامی را در ایران، پاسخی به نیاز تاریخی ملت ایران دانستند و تأكید كردند: یقیناً غیر از جریان اسلامی و دینی، هیچ جریان مبارز دیگری نمی‌توانست نظام سلطنتی وابسته به امریكا را از بین ببرد.

رهبر جمهوری اسلامی افزودند: موج عظیم ملی و حضور یكپارچه مردم در جریان انقلاب اسلامی نیز جز با انگیزه دینی و پیشوایی روحانیت و رهبری امام خمینی(ره) امكان‌پذیر نبود.

آیت‌الله خامنه‌ای عامل اصلی ایستادگی سی ساله نظام جمهوری اسلامی ایران را در مقابل توطئه‌ها و فشارهای مختلف دشمن، هویت اسلامی نظام دانستند و در تبیین علت دشمنی عمیق و آشتی‌ناپذیر استكبار و در رأس آن آمریكا و شبكه جهانی صهیونیستی با نظام جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان كردند: جمهوری اسلامی ایران نفی‌ها و اثبات‌هایی دارد كه دلیل اصلی دشمنی‌ها نیز همین نفی‌ها و اثبات‌هاست.

ایشان در بیان نفی‌های جمهوری اسلامی تأكید كردند: نفی استثمار، نفی سلطه‌پذیری، نفی تحقیر ملتها از جانب قدرتهای سیاسی دنیا، نفی وابستگی سیاسی، نفی نفوذ و دخالت قدرتهای مسلط، و نفی سكولاریسم اخلاقی و اباحی گری، نفی‌های قطعی جمهوری اسلامی ایران هستند.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین در بیان اثبات‌های نظام اسلامی خاطرنشان كردند: اثبات هویت ملی و ایرانی، ارزشهای اسلامی، دفاع از مظلومان جهان، و تلاش برای فتح قله‌های علم و دانش، اثباتهای جمهوری اسلامی ایران است كه بر این اثبات‌ها پافشاری نیز می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: اگر از این نفی‌ها و اثبات‌ها قدری كوتاه بیاییم، قطعاً دشمنی‌ها كم خواهد شد و اینكه می‌گویند جمهوری اسلامی ایران باید رفتار خود را عوض كند بدین معناست كه از این نفی‌ها و اثبات‌ها دست بردارد.

ایشان با تأكید بر اینكه نظام اسلامی به هیچ وجه از این ویژگی‌ها كوتاه نخواهد آمد خاطرنشان كردند: نظام اسلامی در سی سال گذشته با ایستادگی بر این نفی‌ها و اثباتها توانسته است علاوه بر مقاومت در برابر جبهه گسترده و بسیار مجهز دشمن، او را به عقب‌نشینی وادار کند.

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به وضع كنونی امریكا در منطقه خاورمیانه در مقایسه با پانزده سال گذشته افزودند: امریكا نسبت به گذشته، منفورتر، ذلیل‌تر و ناكام تر، و طرحهای امریكا در خاورمیانه به ویژه فلسطین، لبنان، عراق و افغانستان با شكست مواجه شده و جمهوری اسلامی ایران نیز كه هدف اصلی بیشتر این طرحها بوده،‌ پیشروی كرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان كردند: این ایستادگی در مقابل دشمن و پیشروی در برخی زمینه‌ها،‌ نشان‌دهنده توانایی و اقتدار ذاتی نظام جمهوری اسلامی برای ماندگاری و جلوه‌هایی از ظرفیت بقای این نظام است.

ایشان حفظ این ظرفیت ماندگاری و ایستادگی را منوط به برخی شرایط دانستند و در تبیین آن به ساخت حقوقی و هویت اصلی نظام جمهوری اسلامی اشاره كردند و افزودند: ساخت حقوقی و رسمی نظام جمهوری اسلامی همان اركان نظام، اعم از دولت، مجلس،‌ قوه قضاییه و بقیه دستگاهها، و انتخابات است كه در قانون اساسی آمده، که البته حفظ آنها لازم است ولی برای ماندگاری حقیقی جمهوری اسلامی كافی نیست.

رهبر جمهوری اسلامی حفظ ساخت اصلی و هویت حقیقی نظام اسلامی را مهم‌ترین وظیفه برشمردند و تأكید كردند: هویت حقیقی نظام در حكم روح، معنا و مضمون نظام است كه حفظ ساخت حقوقی بدون حفظ این هویت حقیقی فایده‌ای ندارد.

آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: ساخت حقیقی و هویت اصلی نظام، آرمانهای جمهوری اسلامی یعنی عدالت، كرامت انسان، حفظ ارزشها، سعی برای ایجاد برابری و برادری،‌ اخلاق، و ایستادگی در مقابل نفوذ دشمن است.

ایشان تأكید كردند: اگر از اخلاق اسلامی دور شویم، اگر عدالت را فراموش كنیم، اگر مردمی بودن مسئولان كشور دست كم گرفته شود، اگر موضوع خدمت به مردم و فداكاری برای آنان از ذهن و عمل مسئولان حذف شود، اگر ساده زیستی و در سطح توده مردم بودن در ذهن مسئولان نباشد، و اگر به جای ایستادگی در مقابل دشمن، رودربایستی‌ها،‌ و ضعفهای شخصی و شخصیتی بر روابط سیاسی و بین‌المللی مسئولان حاكم شود، در واقع بخشهای اصلی هویت جمهوری اسلامی از دست می رود و در چنین اوضاعی،‌ ساخت ظاهری نظام و پسوند اسلامی كاری از پیش نخواهد برد.

رهبرجمهوری اسلامی تأكید كردند: باید بسیار مراقب بود تا این روح و سیرت نظام اسلامی از دست نرود، به ویژه با توجه به اینکه تغییر سیرت و هویت واقعی، تدریجی و آرام است و توجه خیلی‌ها به آن جلب نمی‌شود و ممكن است افراد موقعی به خود بیایند كه كار از كار گذشته باشد.

آیت‌الله خامنه‌ای مهم‌ترین مسئولیت دانشجویان را به عنوان چشم بینای طبقه روشن‌بین و روشنفكر جامعه، مراقبت از ظاهر و باطن نظام اسلامی و جلوگیری از انحراف آن دانستند و خاطرنشان كردند: در سی سال گذشته به ویژه در دو دهه پس از رحلت امام خمینی(ره) تلاشهای فراوانی در زمینه‌های سیاسی، اخلاقی و اجتماعی برای تهی كردن نظام اسلامی از روح و هویت واقعی آن انجام شد كه به لطف خداوند و هوشیاری مردم به نتیجه نرسید.

ایشان افزودند: در دوره‌ای شاهد بودیم كه در مطبوعات ما به صورت رسمی و علنی جدایی دین از سیاست را تبلیغ می‌كردند و یا بالاتر از این،‌ به صراحت و آشکار از رژیم ظالم، جبار و سفاك پهلوی دفاع می‌شد.

رهبرجمهوری اسلامی تنها راه جلوگیری از بروز انحراف و پدید آمدن چنین مسائلی را برجسته كردن مرزهای اعتقادی، فكری و سیاسی، و شاخصهای هویت اسلامی برشمردند و تأكید كردند: عدالت طلبی، ساده زیستی مسئولان، كار و تلاش مخلصانه، طلب و پویایی علمی بی وقفه، ایستادگی قاطع در مقابل طمع ورزی و سلطه بیگانگان، و دفاع شجاعانه از حقوق ملی شاخص های هویت اسلامی هستند.

آیت‌الله خامنه‌ای موضوع هسته‌ای را یكی از دهها نیاز كشور و از جمله موارد حقوق ملی دانستند و افزودند: دشمن بر این نقطه متمركز شد اما ملت ایستادگی كرد و اگر ملت و مسئولان از این حق قطعی و روشن صرف نظر كنند، بدون تردید راه برای دست‌اندازی دشمن به دیگر حقوق ملت باز خواهد شد.

رهبرجمهوری اسلامی عدالت و اجتناب از اشرافی گری را از شاخصهای اصلی هویت اسلامی نظام دانستند و خاطرنشان كردند: در اوایل انقلاب، اجتناب مسئولان از اشرافی‌گری، ارزش بود اما به تدریج ضعیف شد و امروز خوشبختانه مسئولان دولتی با ساده زیستی خود، اشرافی گری را در عمل، به عنوان ضدارزش مطرح می‌كنند.

ایشان «تكریمِ جهاد و شهادت» و اعتماد به مردم و عقیده واقعی به مشاركت ملت را از دیگر شاخصهای هویت اسلامی نظام برشمردند و افزودند: برخی اسم مردم را می‌آورند اما به "مشاركت"، اعتقادی حقیقی ندارند، اما بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد عمیق به مشاركت آنهاست.

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه تبیین شاخصهای هویت حقیقی نظام به شجاعت و اعتماد به نفس مسئولان اشاره كردند و افزودند: اگر روزی در میان مسئولان كشور مسئولان بی‌جرئت و ضعیفی همچون شاه سلطان حسین پیدا شوند، حتی اگر در میان مردم نیز شجاعت و آمادگی وجود داشته باشد، كار مملكت و جمهوری اسلامی تمام است؛ چرا كه مسئولان ترسو و مقهور، ملتهای شجاع را نیز به ملتهای ضعیف تبدیل می‌كنند.

ایشان ملتهای مسلمان را عمق استراتژیك جمهوری اسلامی خواندند و با اشاره به تبلیغات بی‌وقفه امریكا برای ایجاد اختلاف میان ملت‌های مسلمان با ملت ایران افزودند: با وجود این تلاشها، ملتهای مسلمان به جمهوری اسلامی به دیده احترام می‌نگرند چرا كه حمایت از ملتهای مسلمان از جمله ملت مظلوم فلسطین از شاخصهای هویت حقیقی نظام است و لازم است دانشجو و دانشگاهی در حفظ و برجسته كردن این مختصات حقیقی نظام، میدان‌دار باشند.

آیت‌الله خامنه‌ای در جمع‌بندی سخنانشان به ناكامی دشمنان در توطئه‌های سخت و نرم سی سال اخیر اشاره كردند و افزودند: اگر ملت و مسئولان از شاخصهای هویت اسلامی نظام مراقبت كنند و همه مواظب باشیم که نظام از درون پوسیده نشود به فضل الهی، دشمن با همه توان و توطئه‌هایش نمی‌تواند هیچ آسیبی به این كشور وارد آورد.

رهبر جمهوری اسلامی تلاش بیشتر ملت به ویژه نسل جوان و دانشجو را برای دستیابی به اقتدار علمی و اقتصادی، مایه كمرنگ شدن توطئه‌های دشمنان خواندند و افزودند: روزی كه عزت علمی و ملی این كشور فراهم شود، بیگانگان از ادامه توطئه بر ضد این ملت لایق و شایسته مأیوس می‌شوند و این روز بزرگ و درخشان در آینده روشن این ملت دور نخواهد بود.

ایشان همچنین با اشاره به افتخارات علمی و انقلابی دانشگاه علم و صنعت، تربیت نیروهای صالح، برجسته و مفید و حضور تأثیرگذار در عرصه‌های مختلف کشور را از ویژگی‌های این دانشگاه خواندند و افزودند: سردار بزرگ و «جاوید نشانِ» دفاع مقدس حاج احمد متوسلیان و نیز رییس‌جمهور انقلابی، متعهد، کارآمد، فعال و شجاع کنونی از نمونه های بزرگ تربیت نیروهای برجسته در دانشگاه علم و صنعت به شمار می‌روند.

آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با حضور در جمع استادان، پیشكسوتان و اعضای هیئت امنا و شورای دانشگاه علم و صنعت از زحمات آنان قدردانی كردند. در این نشست تعدادی از استادان دانشگاه علم و صنعت گزارشهای كوتاهی از جایگاه و توانمندی های علمی و همچنین فضای معنوی این دانشگاه بیان كردند.

رهبر جمهوری اسلامی در بدو ورود به دانشگاه علم و صنعت با حضور در مقبره شهدای گمنام دانشگاه،‌ ضمن قرائت فاتحه، برای آنان علوّ درجات مسألت كردند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات