ترنج موبایل
کد خبر: ۱۳۰۶۷۱

تظاهرات ضد دولتی در ایتالیا و اسپانیا

تبلیغات
تبلیغات
رسانه های خبری با اشاره به تظاهرات مردم ایتالیا و اسپانیا در اعتراض به افزایش مالیات ها و کاهش خدمات رفاهی عمومی در پی تصویب بودجه سال 2013 اعلام کردند که معترضین خواستار استعفار دولت محافظه کار شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از زی نیوز، 150 هزار نفر از مردم ایتالیا شب گذشته تظاهراتی را در سراسر این کشور در اعتراض به افزایش مالیات ها و کاهش خدمات رفاهی عمومی برگزار کردند.

معترضین با برگزاری این تظاهرات خواستار اشتغال زایی، افزایش سرمایه گذاری در بخش آموزش و بهداشت و کاهش مزایای اقشار سیاسی جامعه شدند.

شینهوا نیز در این رابطه گزارش داد که این تظاهرات از سوی اتحادیه های کارگری، دانش آموزان، گروههای سیاسی و بیکاران سازماندهی شده بود.

یکی از معترضین در همین رابطه از نارضایتی جامعه ایتالیا با افزایش نرخ بیکاری و کاهش خدمات رفاهی برای مردم ایتالیا خبر داد.

تظاهرات روز گذشته آخرین دور تظاهرات علیه سیاست های ریاضت اقتصادی دولت ایتالیا، افزایش مالیات ها و سن بازنشستگی و کاهش خدمات رفاهی بود.



با وجود آنکه برنامه های ریاضت اقتصادی دولت مونتی با هدف کاهش بدهی ها و اعتمادسازی در بازارها به اجرا درآمده است، اما این اعتراضات به ناآرامی ها و افزایش نارضایتی ها دامن زده است.

این تظاهرات درحالی برگزار شد که رسانه های خبری با اشاره به افزایش نرخ بیکاری و تعطیلی کارخانجات در ایتالیا اعلام کردند شمار بیکاران به بالاترین میزان خود از سال 2004 تاکنون رسیده است.

بر اساس طرح جدید دولت دهها هزار نفر از کسانی که در انتظار بازنشستگی بودند، باید به فعالیت خود ادامه دهند. گفته می شود که طرح افزایش حداقل سن بازنشستگی زندگی 350 هزار نفر را تحت تاثیر خود قرار می دهد، این درحالیست که دولت ایتالیا این رقم را 65 هزار نفر برآورده کرده و ادعا کرده مردم از حقوق بازنشستگی محروم نمی شوند.

تظاهرات در مادرید و بارسلونا
این رسانه چینی در خبر دیگری نوشت: هزاران نفر از مردم اسپانیا روز گذشته به خیابانها آمده و تظاهراتی را در اعتراض به بودجه سال 2013 که روز چهارشنبه توسط پارلمان تصویب شد، برگزار کردند.

معترضین خشمگین شعارهایی را در اعتراض به کاهش هزینه ها و افزایش مالیات ها سر داده و از دولت محافظه کار به رهبری "ماریانو راجوی" نخست وزیر خواستند تا استعفا دهد.

معترضین که به گفته رسانه ها سه هزار نفر بودند، ساختمان پارلمان را محاصره کردند. همچنین اوایل روز شنبه صدها نفر از افسران بازنشسته پلیس تظاهراتی را در مادرید در اعتراض به کاهش دستمزدها و مزایا برگزار کردند.

گفته می شود هزاران نفر از مردم اسپانیا نیز تظاهراتی را در شهر بارسلونا در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور برگزار کردند.

درحالیکه برگزار کنندگان این تظاهرات از شرکت 50 هزار نفر در این تظاهرات خبر دادند، مقامات دولتی شمار تظاهرات کنندگان را 5 هزار اعلام کردند.

از سوی دیگر گفته می شود که در روز 14 نوامبر سراسر اسپانیا شاهد اعتصاب دیگری است که این اعتصاب در کمتر از یک سال گذشته صورت می گیرد.

رسانه های خبری گزارش دادند با وجود حضور گسترده مردم هیچ گزارشی از درگیری یا زخمی شدن معترضین منتشر نشد. براساس آخرین نظرسنجی ها 73 درصد از اسپانیایی ها بر این باورند دولت عملکرد مناسبی را برای مقابله با بحران بدهی نداشته و نمی داند این بحران را مدیریت کند.

اسپانیا در ماه نوامبر از تروئیکا درخواست کمک و دریافت بسته مالی همچون وام های اعطایی به ایرلند، پرتغال و یونان را کرد.

پیش بینی می شود که بر اساس طرح ریاضت اقتصادی اسپانیا تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2013 حدود 0.5 درصد کاهش یابد، اما در سال 2014 حدود 1.2 درصد به خاطر بهبود مصرف خصوصی، سرمایه گذاری و اصلاحات ساختاری افزایش یابد.

بدین ترتیب کسری بودجه اسپانیا در سال آتی 4.5 درصد تولیدات ناخالص داخلی و در سال 2014 به 2.8 درصد می رسد.

بهبود شرایط اشتغال در اسپانیا نیز پیش بینی نمی شود. اقتصاد این کشور همچنان در مسیر رکود قرار دارد و در چنین شرایطی دولت برنامه های ریاضتی سرسختانه ای را در پیش گرفته است. بانک مرکزی انتظار دارد که رشد اقتصاد این کشور در سه ماهه سوم سال 0.4 درصد کاهش داشته باشد.

کارشناسان این آمارها را هشدار دهنده ارزیابی می کنند. شرایط اشتغال در این کشور می تواند با توجه به برنامه های ریاضتی سرسخت دولت و رکود مستمر اقتصادی بدتر از این هم شود. اسپانیا با دومین نرخ بالای بیکاری در اتحادیه اروپا بعد از یونان مبارزه می کند.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات