طرز تهیه قرمه مرغ؛ غذای لذیذ و جذاب
قرمه مرغ نوعی خورش بسیار لذیذ و خوشمزه است که از ترکیب مرغ با سبزی خورشتی، گردو، بادمجان و... تهیه میشود.
فراروـ به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد.
به گزارش فرارو، قرمه مرغ نوعی خورش بسیار خوشمزه است که از ترکیب سبزی قرمه با گردو، بادمجان و مرغ تهیه میشود و طعم جذابی دارد. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه قرمه مرغ همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه قرمه مرغ
- مغز ران: 4 تکه
- پودر گردو: 2 قاشق غذاخوری
- پیازداغ: 2 قاشق غذاخوری
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: نیم قاشق غذاخوری
- سبزی قرمه سبزی: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری سرپر
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
- بادمجان سرخ شده: 5 تا 7 عدد
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه قرمه مرغ

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا تکههای مرغ را با نمک، فلفل و کمی زردچوبه مزهدار کنید.
کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
حالا تکههای مرغ را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
توی همان ماهی تابه گردوی پودر شده را داخل روغن بریزید و حدود 5 دقیقه تفت بدهید.
حالا پیازداغ را اضافه کنید و با گردو چند دقیقه تفت بدهید.
در مرحله بعد رب گوجه فرنگی و رب انار را داخل ماهی تابه بریزید و یک دقیقه تفت بدهید، سپس سبزی قرمه سرخ شده را اضافه کنید و همراه با مواد مخلوط کنید.
حالا یک و نیم لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید و مرغهای سرخ شده را داخل خورش بچینید.
درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد و خورش جا بیفتد.
یکی دو ساعت بعد که خورش کاملا جا افتاد و به روغن آمد، بادمجانهای سرخ شده را اضافه کنید و 5 دقیقه بعد قرمه مرغ خوشمزه ما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه قرمه مرغ سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیازها حالت خمیری پیدا کنند.
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجانهای چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجانهای چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجانهای براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیدهتر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. برای گرفتن تلخی بادمجان پوست بادمجانها را بگیرید؛ اما برای اینکه له نشوند، کلاهک بالای آنها را نکنید. آنها را تمیز بشویید؛ سپس بین یک ربع تا نیم ساعت داخل ظرف آب نمکی که کمی از حد معمول شورتر است، قرار بدهید. بعد از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا نمک و آب اضافه آن خارج شود. دیگر نیازی به شستن بادمجانها نیست با این کار هم تلخی بادمجان گرفته میشود، هم اینکه موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب بادمجان میشود. روش دیگری که میتوانید با استفاده از آن تلخی و روغن اضافه بادمجان را بگیرید، این است که بادمجانها را بعد از اینکه سرخ کردید، ۲ تا ۳ بار در آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید هر بار ۱ دقیقه بماند؛ سپس از آب خارج کنید و آبکشی کنید. دوباره آب را عوض کنید و جوش بیاورید و این کار را انجام بدهید.