ترنج موبایل
کد خبر: ۹۲۹۹۱۱

چرا باید پیش از پخت و پز، فر را گرم کنیم؟

چرا باید پیش از پخت و پز، فر را گرم کنیم؟

گرم‌کردن فر پیش از پخت، نقش تعیین‌کننده‌ای در بافت، طعم و کیفیت نهایی غذا و شیرینی دارد و از خراب شدن شیرینی‌ها جلوگیری می‌کند.

فرارو- در حالی‌ که بسیاری از آشپزها برای صرفه‌جویی در زمان از پیش‌گرمایش فر صرف‌نظر می‌کنند، متخصصان تأکید دارند این مرحله کوتاه می‌تواند تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد کند؛ از پف صحیح کیک گرفته تا برشته‌شدن کامل سبزیجات و گوشت.

به گزارش فرارو به نقل از ریل سیمپل،​ برای بسیاری از ما، پیش آمده که در وضعیت اضطراری پخت و پز قرار بگیریم و همان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای که باید منتظر گرم‌شدن فر بمانیم، طولانی و آزاردهنده به نظر برسد. با این حال، متخصصان تأکید می‌کنند که این انتظار ارزشش را دارد؛ به‌ویژه زمانی که اولین لقمه از یک کوکی کاملاً پخته و طلایی‌رنگ را می‌چشید. به گفته کارشناسان، گرم‌کردن فر پیش از شروع کار تقریباً در تمام موارد آشپزی یک ضرورت است.

چرا گرم‌کردن فر برای پخت مؤثر ضروری است؟

بالا بردن دمای فر تا حد موردنظر، چه در حال پخت یک دسته کوکی باشید و چه یک قرص نان خمیرترش، نقش کلیدی در کیفیت نهایی محصول دارد. گرم‌کردن فر یکی از همان مراحل کوچک اما اثرگذار است. حرارت اولیه و یکنواخت باعث فعال‌شدن فوری مواد پف‌دهنده می‌شود و کمک می‌کند کیک‌ها به‌طور یکنواخت بالا بیایند و کوکی‌ها بافت درستی پیدا کنند. این موضوع به‌خصوص برای پخت‌های ظریف مانند شیرینی‌های لایه‌ای، کیک‌ها و کوکی‌ها اهمیت دارد؛ جایی که ساختار و پف‌دار شدن، کاملاً به دمای دقیق وابسته است.»

اما اگر مواد شیرینی را در یک فر سرد قرار دهید چه می‌شود؟ این کار واکنش‌های شیمیایی مهمی را که در روند پخت رخ می‌دهند، تغییر می‌دهد و نتیجه معمولاً مطلوب نیست. کیک‌ها یا نان‌های سریع‌پخت ممکن است به آرامی بالا بیایند و سپس فروریزند، زیرا مواد پف‌دهنده قبل از آنکه ساختار تثبیت شود، انرژی خود را از دست می‌دهند. در مورد کوکی‌ها، ممکن است بیش از حد پخش شوند و نازک و نامنظم از آب دربیایند. حتی طعم و رنگ نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد، چون به علت نبود حرارت ثابت و بالا، کاراملی‌شدن و طلایی‌شدن لبۀ شیرینی‌ها به‌درستی انجام نمی‌شود.

پیام ساده و روشن است: پیش از پخت، فر را گرم کنید!

تأثیر گرم‌کردن فر بر کیفیت برشته‌کردن مواد غذایی

ممکن است هنگام برشته‌کردن سبزیجات یا گوشت فکر کنید نیازی به گرم‌کردن فر نیست و احتمالاً بسیاری از ما قبلاً چنین کاری کرده‌ایم. درست است که سبزیجات شما با شروع پخت در فر سرد کاملاً خراب نمی‌شوند، اما اگر اجازه دهید فر ابتدا به دمای لازم برسد نتیجه نهایی قطعاً بهتر خواهد بود.

اگر به دنبال ایجاد یک لایه برشته کامل یا بافت ترد هستید، گرم‌کردن فر همچنان ضروری است. شوک اولیه حرارت کمک می‌کند سطح بیرونی مواد غذایی کاراملی و ترد شود، در حالی که داخل مواد غذایی  آبدار باقی می‌ماند.

موارد استثنا در قانون گرم‌کردن فر

هرچند گرم‌کردن فر تقریباً همیشه توصیه می‌شود، در برخی موارد آغاز پخت با فر سرد مشکل‌ساز نیست. برخی غذاها مثل مرغِ آرام‌پزِ داخل فر یا یک کاسرول، اگر در فر سرد شروع شوند، حتی ممکن است یکنواخت‌تر یا ملایم‌تر پخته شوند. غذاهایی که قرار است آرام و لطیف پخته شوند، یک شروع سرد را به‌خوبی تحمل می‌کنند.

همچنین، اگر تنها قصد گرم‌کردن دوباره غذای داخل یخچال را داشته باشید، بالا رفتن تدریجی دمای فر مشکلی ایجاد نمی‌کند. البته حتی در این موارد نیز گرم کردن فر  می‌تواند نتیجه را بهتر کند.

ارسال نظرات
خط داغ