نیمی از جمعیت کشور ویتامین D کافی ندارند

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان این که نیمی از جمعیت کشور ویتامین D کافی ندارند، گفت: مصرف ناکافی میوه، لبنیات و امگا۳ و همچنین چاقی و اضافهوزن زنگ خطر سلامت هستند.
احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در همایش روز جهانی مقابله با کاهش ضایعات غذایی و روز جهانی غذا بیان کرد: هر سال ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار مرگ داریم که ۳۵ درصد به علل تغذیه مربوط میشود. یعنی افراد دچار سوءتغذیه یا اضافه وزن هستند و کمبود مصرف فیبر، غلات، امگا ۳ و… دارند که با حمایت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از وزارت بهداشت در زمینه تغذیه میتوان مرگهای منتسب به مسائل تغذیهای را تا حدودی کنترل کرد.
به گزارش ایرنا، او با بیان این که ۱۵۰ میلیون کودک کمتر از ۵ سال در جهان از کوتاهقدی رنج میبرند، تاکید کرد: میانگین کوتاهقدی در کشور حدود ۵ درصد است؛ اما این میزان در تمام کشور یکسان نیست، برخی استانها وضعیت مناسب و برخی استانها شرایط نامناسبی دارند.
نقش تغذیه در مرگ و میر
او درباره شاخصهای کشوری وضعیت تغذیه هم توضیح داد: ۴.۵۳ درصد از کودکان زیر ۵ سال دچار کوتاهی قد هستند که نسبت به کشورهای منطقه شرایط مناسبی داریم. البته وضعیت کوتاهقدی در استانهای محروم بالاست و باید تلاش کنیم تا این وضعیت را بهبود بدهیم. ۴.۳ درصد هم دچار کموزنی و ۳.۰۲ درصد چاق و دارای اضافهوزن هستند.
آمار چاقی در کودکان زیر ۵ سال بغرنج نیست اما باید مراقب باشیم که این آمار بیشتر نشود. ۲۳.۸ درصد کودکان ۵ تا ۱۸ سال هم اضافه وزن و چاقی دارند و این عدد در بزرگسالان بالای ۱۸ سال ۶۳.۱ درصد است. آمار اضافه وزن در استانهایی مانند گیلان، اردبیل و مازندران رو به رشد و شیوع لاغری سالمندان هم در استانهای محروم بیشتر است.