سنگاپور و غذاهایی که در آزمایشگاه پخته میشوند!

شبکه فرانس ۲۴ در گزارشی به نسل جدید غذاهایی که در آینده فراگیر خواهند شد، پرداخت.
فرارو- شبکه فرانس ۲۴ در گزارشی به تلاش دولت سنگاپور برای خودکفایی غذایی و کاهش واردات مواد غذایی و روی آوردن این کشور به غذاهایی تولید شده در آزمایشگاه پرداخت.
به گزارش فرارو به نقل از فرانس ۲۴، این شبکه در سری برنامههای «Focus» که در آن روزانه، گزارش های منحصر به فردی از سراسر جهان را پخش میکند، در برنامهای با عنوان «در سنگاپور، غذاهای آینده در آزمایشگاه پخته میشوند» اعلام کرد: «تخم مرغهایی بدون آنکه مرغی در کار باشد؛ شیرهایی بدون آنکه گاو آنها را تولید کرده باشد و گوشتهایی بدون آنکه ذبحی صورت گرفته باشد؛ سنگاپور اکنون به مرکز آسیا در زمینه نوآوریهای غذایی تبدیل شده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: سنگاپور که از آن با نام «دولت شهر» یاد میشود، با جمعیتی معادل ۶ میلیون نفر و در شرایطی که ۹۰ درصد از غذای خود را وارد میکند، کمتر از یک درصد زمین قابل کشت دارد. » دولت شهر به دولتی گویند که تنها در یک شهر و مناطق اطراف آن شهر حاکم است.
در ادامه این گزارش آمده است: «اکنون سنگاپور با ایجاد چشم اندازی برای تولید ۳۰ درصد از مواد غذایی خود تا سال ۲۰۳۰ در داخل کشور، در تلاش است تا خود را به عنوان «یک آزمایشگاه واقعی برای غذاهای جهانی» تبدیل کند. در سال ۲۰۲۰ سنگاپور به نخستین کشوری بدل شد که فروش گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه (گوشت مصنوعی) را مجاز اعلام کرد.»
در گزارش فرانس ۲۴ همچنین آمده است: سرمایهگذاریهای عظیم دولتی، افزایش استارتاپها در این زمینه و ورود محصولات کشت شده در آزمایشگاه به سر سفرههای مردم، اکنون در حال تغییر چشمانداز غذایی در این کشور است.
در این گزارش همچنین آمده است: فراتر از مسأله نوآوری در این زمینه، سنگاپور نوآوری غذایی را امری مرتبط با مستقل بودن کشورش، پایداری محیط زیست و حتی دیپلماسی منطقهای میبیند. در نتیجه این مدل [تولید مواد غذایی] مرتبط با علم و فناوری، میتواند بهزودی الهام بخش بسیاری از شهرها در سرتاسر جهان باشد.
تصویری از فروش گوشتهای تولید شده آزمایشگاهی در یک فروشگاه فروش گوشت در سنگاپور- عکس از رویترز
گفتنی است گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه که به آن «گوشت درون کشتگاهی»، «گوشت مصنوعی» یا «گوشت کشت شده» هم گفته میشود، گوشتی است که از طریق کشت سلولی در محیط کنترل شده تولید میشود. تولید گوشت به این روش در حقیقت نوعی از کشاورزی سلولی محسوب میشود. همچنین شایان ذکر است نخستین همبرگر تولید شده بوسیله گوشت پرورش یافته در آزمایشگاه (گوشت درون کشتگاهی) بهوسیله گروهی از دانشمندان تحت سرپرستی پروفسور «مارک پُست» (Mark Post) در دانشگاه ماستریخت در هلند تولید شد و در اوت ۲۰۱۳ در کنفرانسی خبری در لندن پخته و خورده شد.