چطور میکروپلاستیکها را از آب آشامیدنی تصفیه کنیم؟

میکروپلاستیکها به آرامی وارد بدن انسان میشوند و سلامت ما را تهدید میکنند، اما پژوهشگران چینی نشان دادهاند که با جوشاندن آب و عبور آن از یک صافی ساده خانگی، میتوان تا ۹۰ درصد این ذرات مضر را از آب آشامیدنی حذف کرد.
فرارو- ذرات ریز پلاستیکی یا میکروپلاستیکها به آرامی در حال نفوذ به بدن انسان هستند و سلامت ما را تهدید میکنند. اما پژوهشگران چینی یک راه ساده و کم هزینه برای کاهش این ذرات از آب آشامیدنی پیشنهاد می دهند؛ جوشاندن و فیلتر کردن آب، روشی ساده که می تواند بخش قابلتوجهی از این ذرات را از بین ببرد.
به گزارش فرارو به نقل از ساینس الرت، در این مطالعه، نمونههایی از آب سخت و نرم شهری توسط محققان چینی بررسی شد و سپس ذرات نانو و میکروپلاستیک به آنها افزوده شد. نتایج نشان داد که جوشاندن آب و سپس عبور دادن آن از یک صافی میتواند بخش قابلتوجهی از این ذرات مضر را از بین ببرد.
به گفته پژوهشگران دانشگاه پزشکی گوانگژو و دانشگاه جینان این ذرات که از سیستمهای تصفیه آب شهری عبور میکنند، میتوانند وارد بدن انسان شوند و سلامت ما را به خطر بیندازند. نتایج نشان داد که جوشاندن آب و عبور از صافی میتواند تا ۹۰ درصد میکروپلاستیکها را از بین ببرد، هرچند میزان اثربخشی بسته به نوع آب متفاوت است.
یکی از مهمترین مزایای این روش این است که برای انجام آن به فیلترهای گرانقیمت نیاز نیست و میتوان آن را به راحتی در خانه اجرا کرد. در آبهای سخت که مواد معدنی بیشتری دارند، ذرات پلاستیک راحت تر از آب جدا می شوند. در این فرایند، هنگام جوشیدن آب رسوب آهکی (کلسیم کربنات) شکل میگیرد و ذرات پلاستیک را به دام میاندازد.
آزمایشها نشان دادند که هر چه سختی آب بیشتر باشد، نانوپلاستیک بیشتری از آن جدا می شود؛ به طوری که در آب کمسخت حدود ۳۴ درصد و در آب بسیار سخت تا ۹۰ درصد نانوپلاستیکها از آب حذف می شوند. پس از جوشاندن آب نرم، حدود یک چهارم میکروپلاستیکها حذف شد و ذرات باقیمانده به راحتی با یک صافی ساده خانگی مانند توری استیل چای جدا شدند.
محققان می گویند استفاده از آب جوشیده میتواند یک راهکار ساده و موثر برای کاهش مواجهه با میکروپلاستیکها باشد، اگرچه این روش هنوز در بسیاری از نقاط جهان رایج نیست.
پلاستیکها میتوانند سلامت بدن را تهدید کنند و موجب تغییر میکروبیوم روده و افزایش مقاومت بدن به آنتیبیوتیکها شوند. پژوهشگران امیدوارند با انجام تحقیقات بیشتر بتوان میزان تاثیر نوشیدن آب جوشیده بر کاهش اثرات میکروپلاستیکها را مشخص نمود.